Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΕΙΔΗΣΗ: Την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης επέλεξε ο Ανδρουλάκης -Εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης.
ΣΧΟΛΙΟ: Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα είχαν πειστεί ότι το αθηναϊκό κράτος μισεί τη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχουν διαφορές κομματικές. Το αθηναϊκό κράτος, η αθηναϊκή κατάληψη της Ελλάδας είναι ενιαία. Έχουν διαφορετικά προσωπεία. Ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης και ο όποιος συριζαίος, προφανώς και ο Τσίπρας, είναι τα διαφορετικά προσωπεία μιας ομάδας βαράγκων που κατέλαβε την Ελλάδα..
Προφανώς, οι πιστοί του Ανδρουλάκη θα μας πουν πως η επιλογή έγινε για να ανανεωθεί το κόμμα. Και πατούν στο γεγονός ότι ο Καστανίδης είναι βουλευτής, συνεχώς, απο την ηλικία των 25 ετών, αν δεν κάνω λάθος. Αλλά το θέμα δεν είναι ο Καστανίδης. Το θέμα είναι το μίσος του αθηναϊκού κράτους κατά της Θεσσαλονίκης. Και της περιφέρειας. Ό,τι κινείται εκτός περιφέρειας κινείται λόγω αναγκών των Αμερικανών.
Όταν λέω αθηναϊκό κράτος εννοώ τους κοτζαμπάσιδες που το διοικούν (ένα ιδιοτελές και καθυστερημένο πολιτικά και πολιτιστικά μείγμα πολιτικών κι επιχειρηματιών και των θεραπαινίδων τους που αναπαράγουν ιδεολογικά την καθυστερημένη και παρωχημένη ιδεολογία τους). Δεν εννοώ τους αθηναίους πολίτες.
Λύση υπάρχει. Αλλά σε κοινωνίες υγιείς. Όχι καθυστερημένες.
Αν ζούσε ο τρισκατάρατος θα έλεγε: η Ελλάδα βρίσκεται υπο κατοχήν. Και η κατοχή είναι αθηναϊκή.
Πάμε μέσα απο την διαδικτυακή ζύμωση να διαμορφώσουμε μια νέα εναλλακτική πρόταση. Ο Μητσοτάκης στο τέλος της τετραετίας θα έχει εξαντλήσει το πρόγραμμά του. Ο Συριζα είναι ένα συνονθύλευμα καιροσκόπων αριστερών καθυστερημένης εποχής. Και το ΠΑΣΟΚ μια ψευδαιπίγραφη εκμετάλλευση της ιστορίας ενός κινήματος με το οποίο η τρέχουσα ομάδα δεν έχει καμιά σχέση.
Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα πολιτική πρόταση. Διαφορετικά, με καθυστέρηση θα βιώσουμε καταστάσεις Γαλλίας.
ΥΓ: Τα κόμματα, όσο και αν δεν φαίνεται με πρώτη ματιά βασίζονται σε μια σύλληψη και διαμόρφωση μιας αντίληψης για τον κόσμο. Η σύλληψη αυτή λέγεται θεωρία. Κόμμα χωρίς θεωρία δεν υπάρχει. Και αν υπάρξει θα είναι κάτι προσωρινό. Ένας σοβαρός προβληματισμός πάνω στο πως τείνει να διαμορφωθεί ο κόσμος είναι όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή https://www.youtube.com/watch?v=J6AuP47hIgE
Π.Σ.
spot_img

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Όλα είναι σχεδόν όπως τα γράφετε κύριε Σαββίδη ,αλλά επειδή γράφηκαν με αφορμή τον αποκλεισμό του εκλεγέντος με 7.300 περίπου ψήφους κ. Καστανίδη ,ετών 67, του κ. Κσστανίδη ,-γιο βουλευτή της Ενώσεως Κέντρου, αξιόλογου , -αλλά βερμπαλιστού και πρασινοφρουρού εκ νεότητος του -και από το 2012 ”αντάρτη” του ΠΑΣΟΚ του κ. ΕυαγγελοΒενιζέλου , από το οποίο διαγράφηκε-, δεν θα κατανοηθούν.
  Ο κ. Καστανίδης ουδέποτε εκπροσώπησε τα τοπικά συμφέροντα της Θεσσαλονίκης και όταν ”ήταν κυριολεκτικά στα κάγκελα του Λιμένος για να μη πωληθεί ο ΟΛΘ τότε με 450 εκατομμύρια για να πωληθεί επί Σύριζα 45 νομίζω.
  Και όχι μόνο αυτό ,αλλά στη συνέχεια ίδρυσε με την κυρία Κατσέλη-αυτή του Σύριζα -την Κοινωνική Συμφωνία και από το 2015 εντάχθηκε στον ΚΙΔΗΣΟ του κληρονόμου του Ανδρέα κ. Γ.Α.Παπανδρέου ,που μόλις το 2018 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ως διακριτή συνιστώσα .
  ”ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ” , ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΌΤΙ ΤΟΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ-ΟΣΟΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕ- ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΟΥ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ”ΞΥΌΚΕΡΑΤΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ”.
  ΜΠΟΡΕΙ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΌΝΙΚΗΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ;;;.

 2. Κι όλο αυτό ρε Παντελή γιατί πήρε τη θέση του Καστανίδη στη Βουλή, κι αυτό το κράτος των Αθηνών το έκανε; Βασικά ο Ανδρουλάκης είναι Κρητικός κι αν κατάλαβα καλά κράτησε δύο βουλευτές στην Κρήτη για να τελειώσει το σύριζα εκεί και να τους πάρει όλους μαζί του. Κάτι τέτοιο παίζει.

  Σχετικά με το άλλο που λες για την ώσμωση και την ανάγκη μίας νέας κεντροαριστερής πρότασης κι επειδή έχεις κολλήσει με τον Τάση και την τεχνητή νοημοσύνη -κι σωστά έχεις κολλήσει, εκεί είναι το μέλλον- η γνώμη μου είναι ότι κάποιο τέτοιο πρόταγμα πρέπει να έχει αυτός ο χώρος. Πως δηλαδή θα πραγματοποιηθεί αυτή η μετάβαση υπέρ των πολλών κι όχι εναντίων τους όπως προβάλλεται μέχρι τώρα. Αυτή η μετάβαση αν γίνει σωστά μπορεί να απελευθερώσει μεγάλο μέρος της κοινωνίας από την υβριδική σκλαβιά που βιώνει σήμερα. Με όνομα κόμματος ”Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 2035” ούτε δύο χρόνια δε θ’ αντέξει ο Μητσοτάκης. Πέρα από την πλάκα προς τα εκεί πάει το πράγμα, ακόμα και στην Αμερική το συζητάνε. Στην Ελβετία είχε γίνει και δημοψήφισμα πριν λίγα χρόνια που καταψηφίστηκε 30-70. Αν δεν γίνουν τέτοια ανοίγματα στην ατζέντα της αριστεράς στο τέλος θα γίνουν από τη δεξιά αλλά με αρνητικούς όρους για την κοινωνία γιατί η ανεργία θα εκτοξευτεί στο θεό όταν ωριμάσουν αυτές οι τεχνολογίες. Αλλά το ερώτημα είναι αν υπάρχουν στην Ελλάδα μυαλά ικανά να επεξεργαστούν τέτοια σχέδια μ’ έναν ρεαλιστικό τρόπο; Σιγά μην υπάρχουν. Πάντως αν θέλει η αριστερά να έχει ρόλο στα πολιτικά δρώμενα πρέπει να κάνει ένα άλμα, να πάρει ρίσκα. Αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης όπως συμβαίνει τα τελευταία 50 χρόνια. Ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις πρέπει να είναι στον πυρήνα κάθε αριστερού αφηγήματος υποστηρίζεται από κάτι που είχα διαβάσει σ’ ένα άρθρο για τους μπολσεβίκους, ένα από τα πρώτα αιτήματά τους λέει ήταν ο εξηλεκτρισμός της Ρωσίας. Η τεχνολογία απελευθερώνει. Το ότι έχουν καταφέρει να την ενσωματώσουν σ’ ένα δυστοπικό, απειλητικό αφήγημα για τους πολλούς είναι απόδειξη της ηγεμονίας των υψηλότερων κοινωνικών στρωμάτων στα κατώτερα. Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, μείωση χρόνου εργασίας, διαρκής πρόσβαση των ανθρώπων στην εκπαίδευση κι άλλα τέτοια ωραία. Ή αυτό ή Γαλλία, κάποια στιγμή πρέπει να επιστραφούν τα απειλητικά διλήμματα στην κυρίαρχη τάξη.

  • Είπε κάτι έξυπνο ο Καστανίδης. Αν ήθελε ο Ανδρουλάκης ανανέωση ας μου ζητούσε να μην υποβάλλω υποψηφιότητα απο την αρχή. Ο Καστανίδης είχε 3.500 μονοσταυρίες.

   • Έξυπνο δεν το λες ,αλλά δίκαιο παράπονο του κ. Καστανίδη είναι ,αν και αποδεικνύει την πολιτική απειρία του με αυτό το ”βιογραφικό” του.
    Δεν λέμε ότι η πολιτική είναι σκληρή ;;;.
    Πόσοι ”διώχθηκαν αδιάβαστοι” από τις ”Αρχηγάρες ”τους ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ;;;.

   • Δεν ασχολούμαι με τα κόμματα και τούς κομματανθρώπους, αλλά ευλόγως γεννάται ένα ερώτημα: Θα πληρώσει ο Ανδρουλάκης στον Καστανίδη τα λεφτά που ξόδεψε για να βγει βουλευτής; Περί αυτού ουσιαστικά πρόκειται. Αφήνεις τον άλλο να ξοδεύεται σε προεκλογικούς αγώνες και μετά τού παίρνεις την έδρα του;

 3. ῾Η ῾Ελλάδα βρίσκεται σέ χρονία νάρκη. Κουρασμένοι ἀρχηγοί, πού παραιτοῦνται ἤ θέτουν ἑαυτόν σέ σιωπή, ἀδύναμοι νά ἐκπέμψουν τήν αὐθεντικότητα καί τό ἔνστικτό τους στίς συνθῆκες πού τούς περιορίζουν, εἰσπράττοντας ἀκόμα καί τήν δυσμένεια τῆς κοινῆς γνώμης γιά ἐπιλογές πού δέν μπόρεσαν νά ἀποτρέψουν. ᾿Αετοί πολλῶν εἰδῶν στά μέρη μας, μαζεύουν τά φτερά τους γιά καιρούς πιό εὐνοϊκούς. Μᾶς μένει ἡ ποίηση, ἡ κατανόηση μεταξύ συντρόφων, ἡ παιδεία σέ βάθος.

  • Έτσι για να συνεχίσουμε τον διάλογο για το θέμα αυτό .
   ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑΡΚΗ;;;.
   ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΑΧΕΙΑ -ΑΠΟ ΤΟΤΕ…(ΗΜΕΡΑ ,ΜΗΝΑΣ, ΕΤΟΣ)

 4. “Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα πολιτική πρόταση. Διαφορετικά, με καθυστέρηση θα βιώσουμε καταστάσεις Γαλλίας.”

  Νέες ἐγκαταστάσεις γιά μετανάστες στόν Ἕβρο – Μάχη στίς Βρυξέλλες γιά τόν περιορισμό τους

  Με τούς ανίκανους, που μάς κυβερνούν, ασφαλώς κατά εκεί βαδίζομε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,748ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
25,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα