Η Ελλάδα κατηγορεί τις ΜΚΟ ότι συνεργάζονται με τους διακινητές αθώων ψυχών: Υποψίες και για κατασκοπεία…

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται κριτική για τις ταχείες επιστροφές μεταναστών στο Αιγαίο, η ελληνική αστυνομία κατηγορεί κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ότι έχουν εργαστεί με διακινητές και έχουν δώσει σε μετανάστες λεπτομέρειες για τις κινήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής.

Τα παραπάνω γράφει η εφημερίδα New York Times σε ανταπόκριση της Niki Kitsantonis, από την Αθήνα. Σημειώνει:

Επιπλέον, οι ελληνικές αρχές εντείνουν τις κατηγορίες κατά της Τουρκίας για αποτυχία να σταματήσει πλοία που διακινούν μετανάστες από τις ακτές της, παραβιάζοντας τη συμφωνία με την ΅Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία της Λέσβου ανακοίνωσε ότι έχει στοιχειοθετήσει εγκληματική υπόθεση εναντίον δέκα αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων τέσσερα μέλη ξένων ΜΚΟ, με κατηγορίες για διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών καθώς και για κατασκοπεία.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Βορείου Αιγαίου Νικόλαος Βερβέρης, είπε ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις και αρνήθηκε να κατονομάσει τις ΜΚΟ που εμπλέκονται ενώ διενεργείται έρευνα. Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης δεν ανταποκρίθηκε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Ωστόσο σε δηλώσεις του τον Δεκέμβριο είχε πει ότι οι διακινητές λένε τους μετανάστες να έλθουν σε επαφή με τη νορβηγική ομάδα Aegean Boat Report καθώς και με μία ακόμη ομάδα. Η Aegean Boat Report λέει ότι οι κατηγορίες για την εμπλοκή της σε σπείρες διακινητών είναι «αβάσιμες και λανθασμένες».

«Οι προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, δυστυχώς, φαίνεται πως είναι πολύ μακριά από όσους από εμάς εργαζόμαστε για την προώθηση και τη διασφάλιση της ασφάλειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανδρών, γυναικών και παιδιών που αναζητούν καταφύγιο», ανακοίνωσε η οργάνωση μέσω της εφαρμογής Facebook Messenger.

ΠΗΓΗ: New York Times, Niki Kitsantonis – Greece Accuses Aid Groups of Helping Smugglers of Migrants

Η Ελλάδα κατηγορεί τις ΜΚΟ ότι συνεργάζονται με τους διακινητές αθώων ψυχών: Υποψίες και για κατασκοπεία…

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα