Η Ελλάδα θωρακίζει 5 νησιά απέναντι στις ορέξεις της Τουρκίας

13/3/17 | 0 | 0 | 823 εμφανίσεις

«Ατύχημα» φοβούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις

Η Ελλάδα θωρακίζει 5 νησιά απέναντι στις ορέξεις της Τουρκίας
 Με κάθε τρόπο επιδιώκουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την αποτροπή θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ωστόσο δεν κρύβουν το φόβο τους να τον κίνδυνο «ατυχήματος» στην περιοχή.

Γι’ αυτό το λόγο το ΓΕΕΘΑ καταρτίζει σενάρια προκειμένου να προστατέψει 5 νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται στο στόχαστρο των απειλών της Τουρκίας.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη Real News, τίποτα δεν θεωρείται παράλογο και όλα εξετάζονται. Όπως αναφέρεται τα 5 νησιά που βρίσκονται στο επίκεντρο είναι:

Ίμια

Είναι το πλέον πιθανό σενάριο. Σύμφωνα με τη Real, όλες οι κάμερες και τα μικρόφωνα που ελέγχονται από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο είναι στραμμένα στα Ίμια. Προτεραιότητα του ΓΕΕΘΑ είναι η αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας των Τούρκων, ωστόσο αν αυτό δεν είναι δυνατόν, υπάρχουν κανόνες εμπλοκής που πρέπει να αποδεσμεύσει η πολιτική ηγεσία.

Ζουράφα

Η μικρή νησίδα στο ΒΑ Αιγαίο βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων. Έτσι το νησάκι αποτελεί σημείο που το ελληνικό ΓΕΕΘΑ έχουν υπογραμμίσει με κόκκινο.

Παναγιά – Φαρμακονήσι

Και στα δυο νησιά υπάρχουν στρατιωτικές φρουρές που δεν χρειάζεται να πάρουν οποιαδήποτε εντολή για να απαντήσουν σε τουρκική πρόκληση.

Καστελόριζο

Το σενάριο της απόβασης στο Καστελόριζο δεν κυκλοφορεί μόνον στο διαδίκτυο σε σελίδες εθνικιστικού περιεχομένου. Υπάρχει και σε έγγραφα της CIA που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Πάντως το πλέον δύσκολο σενάριο που έχουν κληθεί να «τρέξουν» οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ είναι αυτό του «ατυχήματος στο Αιγαίο». Αν πάει κάτι στραβά στον εναέριο ή θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, το ζήτημα της έρευνας και της διάσωσης μπορεί από μόνο του να προκαλέσει τεράστια ένταση.

newsbeast.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Ο EastMed δεν είναι, απλώς, ένας αγωγός. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία συσπείρωσης δυνάμεων της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής ως εναλλακτική πρόταση (αντίβαρο, αν θέλετε) στον τουρκικό σοβινισμό και επεκτατισμό. Έχει ως παράμετρό του και το ενεργειακό. Και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας