Η Ελλάδα διοργανώνει πρωινό εργασίας στις Βρυξέλλες για Σκόπια και Αλβανία

7/12/19 | 0 | 0 | 266 εμφανίσεις

Πρωινό εργασίας διοργανώνει η Ελλάδα στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ και με  τους ομολόγους τους, της Αλβανίας και  της Βόρειας Μακεδονίας, είναι μια καλή ευκαιρία για γόνιμο διάλογο και ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των δύο χωρών, ανέφερε το εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σύμφωνα με σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι περισσότεροι από 18 διπλωμάτες της ΕΕ, επιβεβαίωσαν μέχρι στιγμής την παρουσία τους, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της MIA, από την Αθήνα.

«Τη Δευτέρα το πρωί, η Ελλάδα διοργανώνει ένα άτυπο πρωινό εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, με μήνυμα την ενίσχυση της ευρωπαϊκής υποστήριξης τους. Θα είναι χρήσιμη ευκαιρία για ένα εποικοδομητικό διάλογο για όλους τους παρόντες να συζητήσουν και να εκφράσουν τις θέσεις τους. Έχει επιβεβαιωθεί, ήδη, η παρουσία περισσότερων από 18 υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης», δήλωσε ο Γεννηματάς.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Δένδια και στις συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματούχους των Σκοπίων, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας αυτής και τα θέματα που σχετίζονται με την περιοχή αποτέλεσαν το επίκεντρο των συνομιλιών.

kanal5.com.mk

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο