Η Ελλάδα δεκαπλασίασε τα έσοδα από τον τουρισμό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό για την Ελλάδα, η επίσκεψη Μέρκελ στη Μόσχα και η προστασία των συνεργατών της Δύσης στο Αφγανιστάν στα σχόλια του Τύπου.

Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί δημοσίευμα για την αύξηση των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας: «Η Ελλάδα αύξησε τα έσοδά της από τον τουρισμό σχεδόν κατά δέκα φορές μετά την υποχώρηση του τρίτου κύματος του κορωνοϊού. Συνολικά ανήλθαν σε 791 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την κεντρική τράπεζα. Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν μόνο 83 εκατομμύρια ευρώ, επειδή εκείνη την εποχή ο τουρισμός σε όλο τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος λόγω του πρώτου κύματος του κορωνοϊού. Ωστόσο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να επιτευχθεί και πάλι το επίπεδο πριν από την κρίση. Το 2019 τα έσοδα ήταν 18 δισεκατομμυρία ευρώ. Οι μέχρι τώρα προβλέψεις εκτιμούν ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν φέτος μόνο το 40 % του 2019».

Ο Πούτιν επωφελείται από την απουσία της Δύσης

H Καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Πούτιν H Καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος Πούτιν

Η επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στη Μόσχα σχολιάζεται ευρέως στο γερμανικό Τύπο. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει: «Το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε για άλλη μια φορά την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ναβάλνι στη Μόσχα δεν θα εντυπωσιάσει τον Πούτιν περισσότερο από πριν. Ο Πούτιν έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει κατά μέτωπο όσους τον επικρίνουν. Το θέμα είναι φυσικά συμβολικό και αφορά τις «βαθιές διαφορές», για τις οποίες μίλησε η Μέρκελ και οι οποίες έχουν αυξηθεί στα 16 χρόνια της καγκελαρίας της και αφορούν περισσότερο τη ρωσική εξωτερική πολιτική. Η Γερμανία αντιμετωπίζει ένα όλο και πιο αυταρχικό καθεστώς που αντιτίθεται ανοιχτά στη Δύση. Το Αφγανιστάν, όπου το ΝΑΤΟ μόλις γνώρισε την πιο πικρή ήττα του, είναι απίθανο να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης για αυτόν τον ανταγωνισμό μια και η χώρα δεν είναι στρατηγικά αρκετά σημαντική για κάτι τέτοιο. Ωστόσο το τρέχον γεωπολιτικό παιχνίδι είναι γνωστό. Όπου αποσύρεται η Δύση, ο Πούτιν προσπαθεί να παρεισφρήσει όπως στην Καμπούλ. Το γεγονός ότι η Καγκελάριος του ζήτησε να μεσολαβήσει στους Ταλιμπάν δείχνει πόσο ο Πούτιν έχει επωφεληθεί επανειλημμένα από την αποτυχία της Δύσης».

Οι αξίες της Δύσης και το Αφγανιστάν

Η γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ Η γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ

To Spiegel αναφέρεται στις σχέσεις της Δύσης με το Αφγανιστάν και σχολιάζει: «Η Δύση ήθελε να φέρει τις αξίες της στο Αφγανιστάν αλλά τώρα η ίδια δεν είναι δίκαιη….Ο φόβος της κυβέρνησης να δεχτεί πάρα πολλούς πρόσφυγες πριν από τις βουλευτικές εκλογές ή να επαναληφθεί το «2015» είναι τόσο μεγάλος που επισκιάζει τα πάντα. Ακόμα και τα βασικά παραγνωρίζονται. Πρόκειται για ένα διαχειρίσιμο αριθμό ανθρώπων που κινδυνεύουν σοβαρά. Αν κάτι απομένει από τον αγώνα της Γερμανίας για τις δυτικές αξίες σε μακρινές χώρες, τότε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία πρέπει τώρα να προσφέρει προστασία σε αυτούς που εργάστηκαν για αυτήν και για τους οποίους φέρει ευθύνη. Και όσο και αν είναι πικρό πρέπει να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν ώστε να επιτρέψει σε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα και να πληρώσει ένα τίμημα εάν είναι απαραίτητο».

Μαρία Ρηγούτσου

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα