Η εκτόξευση του Perseverance στον Άρη.

31/7/20 | 0 | 0 | 498 εμφανίσεις


Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 απο τις 2μμ-4μμ στο fb και στη σελίδα anixneuseis.gr, πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή εκπομπή για την αποστολή ενός οχήματος στον Άρη απο τη NASA.

Ο πύραυλος που θα το μεταφέρει θα εκτοξευθεί κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Στην εκπομπή θα είναι μαζί μας ο Θανάσης Οικονόμου, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγου και συνεργάτης της NASA, ο Παντελής Πουλάκης Μηχανικός του Συστήματος Κίνησης του Ρομποτικού Οχήματος ExoMars του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και ο Σπύρος Κάνουρας Φυσικός, Αναπτυξιακός Σύμβουλος. Τον συντονισμό της εκπομπής θα έχει ο Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος. Θα επιδιωχθεί σύνδεση με τις μεταδόσεις της NASA. Υπήρχε κάποτε ζωή στον Άρη;

Το Perseverance rover στοχεύει να μάθει! Την Πέμπτη 30 Ιουλίου, παρακολουθήστε το νέο ρομποτικό αστροβιολόγο μας σε επτά μήνες ταξίδι στον Κόκκινο Πλανήτη. Η εκτόξευση θα είναι το πιο εξελιγμένο σύνολο εργαλείων που έχει σταλεί ποτέ στον Άρη, με την ελπίδα ότι η Επιμονή (Perseverance) θα αποκαλύψει τα μυστικά του πλανήτη. Σχετικά με αυτό το συμβάν Η επόμενη αποστολή της NASA στον Άρη – η αποστολή Mars 2020 Perseverance – θα στείλει το πιο εξελιγμένο rover στον Κόκκινο Πλανήτη, με ένα όνομα που ενσαρκώνει το πάθος της NASA να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τις προκλήσεις.

Μετά την προσεδάφιση τον Φεβρουάριο του 2021, αυτός ο ρομποτικός αστροβιολόγος θα ασχοληθεί με βασικά ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητες ζωής στον Άρη, πώς ήταν το περιβάλλον πριν από δισεκατομμύρια χρόνια και θα αναζητήσει σημάδια αρχαίας μικροβιακής ζωής που θα μπορούσαν να διατηρηθούν στα μοναδικά βράχια του κρατήρα Jezero. Η Επιμονή θα χρησιμοποιήσει το τρυπάνι της για να συλλέξει δείγματα πετρωμάτων και εδάφους και να τα αφήσει στην άκρη για μια μελλοντική αποστολή να επιστρέψει ενδεχομένως στη Γη. Θα δείξει επίσης νέες τεχνολογίες που ανοίγουν το δρόμο για την ανθρώπινη εξερεύνηση πέρα από τη Σελήνη.

Category: Videos

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας