ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Επειδή όλοι λέμε πως το παλιό τελείωσε και το νέο αναδύεται, θα προσπαθήσω, μέσα απο διαδικτυακές εκπομπές να δούμε ποιο είναι αυτό το νέο. Και πως επαναπροσδιορίζει το πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό φάσμα.
Υπάρχει ο προλετάριος του Μάρξ; Υπάρχει ο κλασικός καπιταλιστής; Έχει έννοια ο κλασικός ιδεολογικός και πολιτικός διαχωρισμός σε αριστερά και δεξιά;
Καταλύτης όλων αυτών των αλλαγών είναι οι νέες τεχνολογίες. Και επειδή στη νεότητά μου ξόδεψα αρκετές ώρες διαβάζοντας Μαρξ, στον μαρξισμό η αλλαγή των παραγωγικών δυνάμεων (νέες τεχνολογίες), επιδρά διαλεκτικά στην αλλαγή και των παραγωγικών σχέσεων. Δηλαδή, στον τρόπο παραγωγής. Αυτό το βλέπουμε και στις μέρες μας. Οι νέες τεχνολογίες έχουν αλλάξει τα πάντα. Αλλά, ακόμη, βρισκόμαστε στην αρχή. Τίποτε δεν είδαμε.
Ο καθηγητής φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης έχει γράψει ένα σχετικό βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει στο τέλος του μήνα. Του τηλεφώνησα, χθες, για τις ανάγες της εκπομπής που ετοιμάζω και απο αυτά που μου ειπε για τον άνθρωπο που διαμορφώνεται, με βάση τις νέες τεχνολογίες, με έπιασε κρύος ιδρώτας.
Με λίγα λόγια, αυτά που έρχονται καθιστούν τις φοβίες για το εμβόλιο (για μερικούς εντελώς αδικαιολόγητες) αστείες υποθέσεις. Ακόμη και αν όλοι οι ισχυρισμοί των αντιεμβολιαστών ισχύουν.
Ένα, μόνο, απο τα εφιαλτικά. Ξέρετε ποια είναι η βάση του προβληματισμού για το ελάχιστο εισόδημα; Το ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Δεν ενδιαφέρει αν θα πεθάνουν απο την πείνα. Ενδιαφέρει ποιος θα αγοράζει αυτά που παράγονται.
Στο εύλογο ερώτημα, μπορεί η φύση να υπάρξει χωρίς τον άνθρωπο; Η απάντηση είναι: δείτε πόσα δισεκατομμύρια χρόνια υπάρχει η γή και πόσο μετά εμφανίστηκε ο άνθρωπος.
Τα υπόλοιπα επι σκηνής.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εντυπωσιακό και ”πιασάρικο” το θέμα κύριε Σαββίδη.
    Ας ξεκινήσουμε από το Μαρξ, που τον διάβαζαν και οι αντιμαρξιστές -στους οποίους συγκαταλέγομαι- για να το ”πολεμήσουν” καλύτερα ,ιδιαίτερα τις ουτοπίες και προφητείες του -αταξική κοινωνία κλπ-, με τελευταία αντιμετώπισή του από τους πυρηνικούς επιστήμονες με την φράση ”ο Μαρξ και το Κεφάλαιό του θα πεταχθούν από το παράθυρο” ,επειδή δεν θα υπάρξει έλλειψη αγαθών ,τα οποία θα παράγονται -ασχέτως της ποιότητός τους-επί 24ώρου βάσεως και θα πεινούν μόνο οι ανήμποροι και οι άεργοι, για τους οποίους θα μεριμνούν οι χριστιανοί και οι ουμανιστές γενικώς κρατικοί λειτουργοί και οι ΜΗΚΥΟ, όπως και εν πολλοίς συμβαίνει .
    Μέχρι τώρα το μέλλον ελέγχεται και απλώς γνωρίζουν οι πάντες τα πάντα όσα εκδηλώνονται ,ή ανακοινώνονται με το Διαδίκτυο ,κινητά τηλέφωνα και τις λοιπές ”έξυπνες” συσκευές της τεχνολογίας ,στην βάση της ελευθερίας εκφράσεως των δημοκρατικών κεκτημένων .
    Το όντως εφιαλτικό θα είναι αν με νέες πανέξυπνες συσκευές μαθαίνουν οι πάντες και κυρίως ενδιαφερόμενοι και τα συναισθήματά των ανθρώπων ,ανά πάσαν στιγμήν .
    Ας πούμε χειροκροτούσαν εκατομμύρια τον Χίτλερ-Στάλιν και τόσους άλλους και αυτοί να γνώριζαν ότι τους ”φασκέλωναν” εσωτερικώς . ΟΜΩΣ
    1.-Η επιστήμη ,σύμφωνα με το ”ρεντουξιονιστικό δόγμα” ισχυρίσθηκε ότι μπορεί να ερμηνεύσει με πληρότητα τα πάντα ,αλλά ο ισχυρισμός της αυτός παραμένει έκτοτε μακράν ανεκπλήρωτος .
    2.-Τα δημιουργήματα δεν μπορούν να προβλέπουν τις θελήσεις του Δημιουργού.
    Υ.Γ. Αριστερά και Δεξιά και δεν υπήρχε προ του ΜΑΡΞ και στο εξής θα αναζητούμε κυβερνητικές πρακτικές ,που θα χορταίνουν και θα ικανοποιούν τις ανάγκες των 10.000.000.000 κατοίκων της γης και τα περισσότερα ζωντανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα