Η εκθετική δημοσκοπική άνοδος του Éric Zemmour εκθρονίζει την Λεπέν και «ακυρώνει» τις προκριματικές εκλογές των δεξιών Ρεπουμπλικάνων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Του Αλκη Καλλιαντζίδη, Οικονομολόγου, [email protected]  www.kalkis.eu

Αυτό έδειξε η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive για λογαριασμό της «Challenges», που δημοσιεύθηκε σήμερα 6-10-2021 στο LePoint.fr με τίτλο : «Προεδρικές εκλογές 2022 : μια δημοσκόπηση προκρίνει τον Ζεμούρ στον δεύτερο γύρο» (Présidentielle 2022 : un sondage qualifie Zemmour au second tour).

Από την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας, ο Ερίκ Ζεμούρ προόδευσε κατά τέσσερις μονάδες και κατέγραψε το 17% των προθέσεων ψήφου, μπροστά από τη Μαρίν Λεπέν η οποία λαμβάνει 15%. Δηλαδή αυτή κατέγραψε μια πτώση 13 μονάδων από το περασμένο καλοκαίρι !

Επομένως, θα ήταν αυτός που θα αντιμετώπιζε τον Μακρόν, που πιστώθηκε στην ίδια δημοσκόπηση με το 24% στον πρώτο γύρο, εάν οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιούνταν  αυτήν την εβδομάδα. Η Challenges λέει ότι ο Ζεμούρ έχει υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του σε λιγότερο από ένα μήνα, προσπερνώντας κάθε εβδομάδα έναν νέο υποψήφιο για το Μέγαρο των Ηλυσίων, παρόλο ότι δεν είναι ακόμα επίσημα υποψήφιος.

«Δεν έχουμε δει ποτέ τόσο μετεωρική άνοδο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Jean-Daniel Lévy, διευθύνων Σύμβουλος της Harris Interactive. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης της ίδιας της καρδιάς του εκλογικού σώματος» της Μαρίν Λεπέν.

Τι πήραν οι άλλοι υποψήφιοι στην ίδια δημοσκόπηση ;

Πέρα από την εκθρόνιση της Λεπέν από τη 2η θέση, ο Éric Zemmour φρενάρει και την ανάκαμψη της παραδοσιακής Δεξιάς των Ρεπουμπλικάνων της οποίας οι υποψήφιοι έλαβαν :

@ Xavier Bertrand, : 13 % της πρόθεσης ψήφου,

@ Valérie Pécresse  : 11 %,

@ Michel Barnier  : 7 %.

Τι πήραν οι υποψήφιοι της αριστεράς ;

@ Jean-Luc Mélenchon : 11 %,

@ Jadot : 6 %,

@ Hidalgo : 6 %.

Για τον 2ο Γύρο των εκλογών ο Éric Zemmour καταγράφει το 45 % της πρόθεσης ψήφου έναντι του Emmanuel Macron, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα