«Η διάσπαση κορυφής του κόμματος της Le Pin είναι γεγονός»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Αλκη Καλλιαντζίδη Οικονομολόγου [email protected] www.kalkis.eu

Σε άρθρο μου στις 29-07-2017 στις Ανιχνεύσεις συμπέραινα : «Το κόμμα του Εθνικού Μετώπου δεν είναι τόσο κραταιό όσο φάνηκε στην παγκόσμια κοινή γνώμη, προκαλώντας σε πολλούς αστήρικτο τρόμο» https://www.anixneuseis.gr/?p=172071. «Το ισχύον εκλογικό σύστημα των δυο γύρων απέδειξε για άλλη μια φορά ότι βοηθάει στο να προσκρούει το Εθνικό Μέτωπο στον τοίχο του φράγματος που διαμορφώνουν τα δημοκρατικά κόμματα κατά τον δεύτερο γύρο».

Δεν πέρασαν ούτε καν 2 μήνες από τότε και διαβάζουμε σήμερα το πρωί στα γαλλικά ΜΜΕ την είδηση : Ενώ η Marine Le Pen αφαίρεσε, την Τετάρτη βράδυ 20 Σεπτεμβρίου από τον Florian Philippot, το χαρτοφυλάκιό του, αναφορικά με τη στρατηγική  και την επικοινωνία, διατηρώντας τον όμως ως αντιπρόεδρο, ο ευρωβουλευτής της ανακοίνωσε την Πέμπτη το πρωί 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 07:40, στην τηλεοπτική εκπομπή «οι 4 αλήθειες» του καναλιού France 2,  ότι φεύγει από το Εθνικό Μέτωπο. «Μου είπαν ότι είμαι αντιπρόεδρος του τίποτα. Δεν μου αρέσει η γελοιοποίηση και δεν θέλω να υπηρετώ το τίποτα, οπότε εγκαταλείπω το Εθνικό Μέτωπο», είπε στην εκπομπή. «Μόνο ο αγώνας για τη Γαλλία έχει προτεραιότητα». Η αντίδραση της Marine Le Pen, λίγα λεπτά αργότερα, ήταν άμεση από  την πρωινή εκπομπή «Ερωτήσεις ενημέρωσης» στο κανάλι LCP και στο ραδιόφωνο France info : «σέβεται» την «απόφαση» του Florian Philippot να εγκαταλείψει το Εθνικό Μέτωπο, αλλά καταγγέλλει μια στρατηγική «θυματοποίησής» του και των «αυξανόμενων εντάσεων» από πλευράς του πρώην αντιπροέδρου της. Διαβεβαίωσε δε η Le Pen ότι είναι «η πιο ισχυρή και η έχουσα την καλύτερη θέση» για την προεδρική εκλογή του 2022!

Ποια ήταν η αφορμή της αποχώρησης του Florian Philippot ;

Η άρνηση του ευρωβουλευτή του Εθνικού Μετώπου  να «θέσει τέρμα στη σύγκρουση συμφερόντων που απορρέει από τη διπλή του ιδιότητα ως αντιπροέδρου του κόμματος και προέδρου  του πολιτικού συνδέσμου «Οι Πατριώτες», τον οποίο μάλιστα ίδρυσε στα μέσα Μαΐου 2017, δηλαδή εν μέσω των κρίσιμων προεδρικών εκλογών. Ο περί ου ο λόγος στύλωσε τα πόδια, αρνούμενος να «εγκαταλείψει τους Πατριώτες» (με 2.500 μέλη) ή να «παραιτηθεί των πεποιθήσεών του», μετά από μια τελευταία προειδοποίηση από τον Marine Le Pen, στο κανάλι RTL την Τετάρτη το πρωί.

Ποια ήταν η πραγματική διαφορά του Florian Philippot και των Λεπενιστών ;

Ο Florian Philippot, ως «Κυριαρχιστής» (souvereniste) που είναι (πρώτα η Γαλλία δηλαδή) προερχόμενος από τους Γκωλιστές, είναι ενάντια στο Ευρώ και ήθελε το Εθνικό Μέτωπο να μιλάει επίσης για τα κοινωνικά θέματα και για τα θέματα ασφάλειας. Ενώ η γραμμή της Le Pen, λέει ότι η έξοδος της Γαλλίας από το ευρώ αποδοκιμάστηκε από την πλειοψηφία των Γάλλων στις πρόσφατες εκλογές, άρα εγκαταλείπεται.  Το κόμμα οφείλει να επικεντρωθεί στην καταπολέμηση της μετανάστευσης και του «ισλαμισμού». Δηλαδή στις παραδοσιακές αρχές του.

Ο Florian Philippot αποχώρησε μόνος του ή έχει και υποστηρικτές ;

Η προσχώρηση του Florian Philippot από τους Γκωλιστές στο Εθνικό Μέτωπο συνέβαλε καθοριστικά στην λεγόμενη «αποδιαβολοποίηση» αυτού το ακροδεξιού κόμματος του οποίου το όνομα μάλλον θα αλλάξει σύντομα. Κι έτσι ήρθαν και τα τελευταία εντυπωσιακά εκλογικά αποτελέσματα (10,6 εκατομμύρια Γάλλοι ψήφισαν την Marine στον 2ο γύρω των προεδρικών εκλογών). Όπως έγραψε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Le journal de dimanche στις 21-09-2017, «παραιτούμενος ο πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου προετοίμαζε ήδη την έξοδο του εδώ και αρκετές ημέρες. Σημάδι ότι η απόφασή του ήταν αναπόφευκτη : διάφορα τοπικά στελέχη που τον υποστήριζαν είχαν ανακοινώσει την προθυμία τους να επιστρέψουν την κάρτα μέλους τους. Ξεκινώντας από την ευρωβουλευτή Sophie Montel, αντιπροέδρου των «Πατριωτών». Την Πέμπτη το πρωί, λίγα λεπτά μετά τον Philippot, η εν λόγω ευρωβουλευτής ανακοίνωσε επίσης στο ραδιόφωνο RMC ότι αποχωρεί από το κόμμα, καταγγέλλοντας τον «εκτροχιασμό της ταυτότητας» του κόμματος.

Συμπερασματικά :

Όπως η ζωή μας δεν είναι μια γραμμική εξίσωση ότι όλο και θα βελτιώνεται, έτσι, και πολύ χειρότερα, στα κόμματα, όπως το Εθνικό Μέτωπο, η βελτίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων τους δεν μπορεί να είναι διαρκής. Και για έναν αποχρόντα λόγο : την δελφινομαχία που τα χαρακτηρίζει και που ενδύεται ψευδέστατα τον ιδεολογικό μανδύα. Μέσα στο ευρώ, έξω από το ευρώ, στην προκειμένη περίπτωση. Και ας μην ξεχνούν οι αναλυτές ότι το Εθνικό Μέτωπο είναι ένα οικογενειακό κόμμα από της ιδρύσεώς του. Η ανιψιά της Marine Le Pen, η Marion Maréchal Le Pin, η οποία αποσύρθηκε προσωρινά από την πολιτική κονίστρα στο όνομα της ανατροφής του παιδιού της, ενδεχομένως να επανέλθει δριμύτερη σε κάποια άλλη στιγμή αδυναμίας της θείας της. Ο έτερος αντιπρόεδρος Louis Aliot του Εθνικού Μετώπου είναι ο Σύντροφος της Marine Le Pen.

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φρονω πως το σοφο Ντεγκωλικο Συνταγμα του 1958, με τους δυο γυρους στις Προεδρικες εκλογες αποδυναμωνει και αποκλειει καθε υποψηφιο ακραιου πολιτικου σχηματισμου απο την πανισχυρη προεδρικη εξουσια. Και στην Ελλαδα μας το Καραμανλικο Συνταγμα του 1975 προεβλεπε δικλειδες ασφαλειας για αναλογα ενδεχομενα, αλλα το 1985 ο θεωρωντας αθανατο τον εαυτο του Ανδρεας Παπανδρεου, αφηρεσε ενα ποδι απο εκεινο το Συνταγμα μας και χωρις Γερουσια,η, Συνταγματικο Δικαστηριο, αλλαγες για τις οποιες συμφωνησαν τοτε ολες οι αυτοαποκαλουμενες Δημοκρατικες Δυναμεις, αλλαλαζοντας κιολας και τωρα εχουμε κοινοβουλευτικη δικτατορια με 15% στον λαο ,καθως καταγγελλει και ο κ.Μικης Θεοδωρακης, που απο τοτε ειναι η αιτια ολων των δεινων μας. Υ.Γ 1. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ. Οι δεξιοι ηγετες ενδιαφερονται για την συνεχεια του Εθνους και του κρατους, ενω οι αντιοδεξιοι αποκλειστικα και μονο για την εξουσια και την δισατηρηση της οσο γινεται περισσοτερο.2. Με συΝΕκινησΑν οι Γαλλοι που ονομαζουν πολιτικη κινηση με την ελληνικη λεξη ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, την οποιαν οι πλειστοι συνελληνες ντρεπονται και να την προφερουν ακομη . Οποια εθνικη καταπτωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα