Η Βρετανία εγκαταλείπει την ενιαία αγορά

17/1/17 | 1 | 1 | 849 εμφανίσεις

Θα επιδιώξει μια συμφωνία όσο το δυνατόν πιο ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε. των 27

Η Βρετανία εγκαταλείπει την ενιαία αγορά
 Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα επιδιώξει να παραμείνει μέλος της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκαθάρισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, στο πλαίσιο ομιλίας της στην οποία εκθέτει τη στρατηγική της χώρας της ενόψει των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Παρ΄ όλα αυτά, η Μεγάλη Βρετανία θα επιδιώξει μια συμφωνία όσο το δυνατόν πιο ελεύθερου εμπορίου με την Ε.Ε. των 27.

Η κ. Μέι ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκαθαρίσει στο Λονδίνο ότι παραμονή στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά σημαίνει αποδοχή των τεσσάρων ελευθεριών κίνησης (προσώπων, αγαθών, υπηρεσιών, κεφαλαίων), κάτι που ουσιαστικά θα θέτει τη βρετανική πολιτική υπό την αίρεση των ευρωπαϊκών δικαστηρίων και των μηχανισμών της Ε.Ε.

Όπως τόνισε οι πολίτες των χωρών – μελών της Ε.Ε. θα είναι ευπρόσδεκτοι στη Μεγάλη Βρετανία, όπως ελπίζουμε ότι θα είναι οι Βρετανοί στις υπόλοιπες χώρες.

«Οι νόμοι μας θα διαμορφώνονται πλέον στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Μπέλφαστ και θα κρίνονται από Βρετανούς δικαστές και όχι από το δικαστήριο του Λουξεμβούργου», υπογράμμισε.

newsbeast.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Κάτι σαν Έλλην says:

  Οι σοβαρές χώρες φαίνονται με το κυάλι. Δεν το κωλοβαράνε όπως στο Γιουνανιστάν. Σχεδιάζουν, υλοποιούν, προχωράνε μπροστά.

  Σε λιγότερο από 1 χρόνο, ο φονιάς της Jo Cox είναι μέσα με ισόβια.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Jo_Cox

  Σε ποια φάση είναι η υπόθεση της ΧΑ; Να υποθέσω ότι έχουν πήξει στη δουλειά οι δικαστές, ε;

  • 1.1
   xaris says:

   οι σοβαρες χωρες διαθετουν και σοβαρη αστική ταξη,οχι λαμογια,κληρονομους και μαχαλόμαγκες που σε σοβαρη χωρα θα ειχαν ποινικο μητρωο κυριε..

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  16/5/21 | (0 σχόλια)
  AΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Δύο τινά συμβαίνουν: ή τα Kάτλερς πουλάνε ψεύτικες σαιζ λονγκ, ή πάχυνα. Συμφέρει να πιστέψουμε το πρώτο. Ντροπή σας Kάτλερς! Και την αγόρασα γιατί είχε ωραίο σχέδιο (η αλήθεια είναι ότι έτριζε εξ αρχής, αλλά υπέκυψα στο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας