Η Βουλγαρική μειονότητα στη Σερβία υποστηρίζει τις διαδηλώσεις κατά της εκλογής του Βούτσιτς

Print Friendly, PDF & Email
spot_img


“Η Δημοκρατική Ένωση των Βουλγάρων υποστηρίζει  τις διαμαρτυρίες ενάντια στη δικτατορία στη Σερβία’, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα

Η «Δημοκρατική Ένωση των Βουλγάρων» υποστηρίζει και επικροτεί τις «Διαμαρτυρίες ενάντια στη δικτατορία που λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα της Σερβίας, Βελιγράδι και σε 3 άλλες πόλεις της χώρας.

Ως μια δημοκρατική κίνηση, η βουλγαρική μειονότητα, προσυπογράφει τα αιτήματα των διαδηλωτών για ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές εκλογές, ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωση, νομική ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Ένωσης των Βουλγάρων» Ντραγκολιούμπ Ιβάντσοφ.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «οι παραβιάσει της εκλογικής διαδικασίας εμπόδισαν τον εκδημοκρατισμό της βουλγαρικής μειονότητας και δεν επέτρεψαν οι νομικές και νόμιμες απαιτήσεις των Βουλγάρων να εκπροσωπούνται στο πολιτικό σύστημα της Δημοκρατίας της Σερβίας.

Αυτό όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη της βουλγαρικής μειονότητας, αλλά και την εικόνα της Σερβίας ως δημοκρατικό και συνταγματικό κράτος, υποψήφιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως σημειώνει το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES.

(bgnes.com)

www.echedoros-a.gr

 

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,659ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
18,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα