Η Βιέννη θα είναι η έδρα της νέας «Πλατφόρμας Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής»

23/7/20 | 0 | 0 | 130 εμφανίσεις

Στη Βιέννη θα εγκατασταθεί η νέα “Πλατφόρμα Συντονισμού Μεταναστευτικής Πολιτικής”, όπως αποφασίστηκε κατά τη διήμερη Διεθνή Υπουργική Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου και Μετανάστευσης στην αυστριακή πρωτεύουσα, στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος και η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.

Στόχος της νέας Πλατφόρμας είναι να καταστήσει πιο αποτελεσματικά τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Δυτικών Βαλκανίων, και για τον ίδιο αποτελεί έκπληξη ότι η σχετική συμφωνία επιτεύχθηκε τόσο γρήγορα, τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ σε κοινή συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι, με τον Γερμανό ομόλογό του Χορστ Ζέεχοφερ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά.

Η νέα Πλατφόρμα θα επικεντρωθεί στον συντονισμό τεσσάρων βασικών σημείων: συνεργασία για την προστασία των εξωτερικών συνόρων, επιστροφή μεταναστών χωρίς δικαίωμα ασύλου, καταπολέμηση των διακινητών και δημιουργία ταχύτερων και αποτελεσματικότερων διαδικασιών ασύλου.

Ωστόσο, η πλατφόρμα συντονισμού δεν θα πρέπει να είναι μία νέα υπηρεσία ή ένας νέος θεσμός της ΕΕ, όπως τονίστηκε πολλές φορές από τους συμμετέχοντες.

Αντίθετα, θα πρέπει να συντονίζει καλύτερα τα υπάρχοντα, ουσιαστικά μέτρα — “να αντιλαμβάνεται τον συντονισμό και να συνδυάζει με τη γνώση”, όπως εξήγησε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να συζητηθεί το “πού υπάρχουν τυφλά σημεία και τι μπορεί να γίνει για αυτό”.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η Αυστρία θα υποστηρίξει το “τεχνικό” μέρος, δηλαδή θα παρέχει γραφεία με εξοπλισμούς και τους απαραίτητους υπαλλήλους, ενώ, ως προς την επιχειρησιακή δραστηριότητα θα υπάρξουν συγκεκριμένες συζητήσεις σε μία νέα Διάσκεψη το ερχόμενο φθινόπωρο.

 

Πηγή φωτογραφίας: @nmitarakis

 Δ. Δημητρακούδης   ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας