Η ασυνήθιστη δήλωση της Μέρκελ: Υπάρχει ένα πρόβλημα με το ευρώ

18/2/17 | 0 | 0 | 525 εμφανίσεις
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΚΤ

Μία ασυνήθιστη τοποθέτηση έκανε η Ανγκελα Μέρκελ, όταν έκανε λόγο για πρόβλημα με την αξία του ευρώ, αναφερόμενη στην πολιτική της ΕΚΤ.

«Εχουμε βεβαίως αυτή τη στιγμή στην ευρωζώνη ένα πρόβλημα με την αξία του ευρώ», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος μιλώντας στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Η ΕΚΤ έχει μια νομισματική πολιτική που δεν βασίζεται στη Γερμανία, αλλά είναι μάλλον προσαρμοσμένη σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή τη Σλοβακία. Αν εξακολουθούσαμε να έχουμε το γερμανικό μάρκο, θα είχε ασφαλώς διαφορετική αξία απ’ ό,τι έχει αυτή τη στιγμή το ευρώ. Ομως πρόκειται για μια ανεξάρτητη νομισματική πολιτική επί της οποίας δεν έχω καμιά επιρροή ως Γερμανίδα καγκελάριος», πρόσθεσε η Μέρκελ.

Ανάμεσα σε αυτούς που άκουσαν τα παραπάνω σχόλιά της ήταν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ενώ η δήλωσή της αυτή ήρθε μετά από τις αμερικανικές επικρίσεις ότι η Γερμανία επωφελείται από ένα «καταφανώς υποτιμημένο» ευρώ.

Πηγή: Η ασυνήθιστη δήλωση της Μέρκελ: Υπάρχει ένα πρόβλημα με το ευρώ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/320006/i-asynithisti-dilosi-tis-merkel-yparhei-ena-provlima-me-eyro#ixzz4Z3JfPrlx

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας