Η Αρσεναλ «τελείωσε» τον Μεσούτ Οζίλ λόγω Κίνας

29/10/20 | 0 | 0 | 165 εμφανίσεις

Μπορεί μία τοποθέτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης να σου αλλάξει τη ζωή; Και όμως ναι. Ενα… τιτίβισμα του Μεσούτ Οζίλ, που αφορούσε τους μουσουλμάνους Ουιγούρους της Κίνας, έγινε αιτία για να παροπλιστεί ο παίκτης της Αρσεναλ.

Ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός ποδοσφαιριστής πολλές φορές κάνει πολιτικές τοποθετήσεις αλλά αυτή τη φορά, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί χαμένος κατά αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Η τοποθέτησή του, πριν από περίπου δέκα μήνες, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία θεωρεί ότι οι Ουιγούροι καταπιέζονται από την Κίνα, προκάλεσε μία σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις και η Αρσεναλ δεν τον δήλωσε στη λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι σύμβουλοί του τον είχαν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες, διότι η Κίνα αποτελεί μία μεγάλη αγορά και με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη κανένας δεν θέλει να τη χάσει. Μετά τη δημοσίευση του επίμαχου tweet οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν: δύο από τους συνεργάτες της Πρέμιερ Λιγκ στην Κίνα, το CCTV και το PP Sports, αρνήθηκαν να μεταδώσουν αγώνες της Αρσεναλ, ενώ το είδωλο του ποδοσφαιριστή αφαιρέθηκε από τα βιντεοπαιχνίδια στην Κίνα.

Ο σύλλογος της Αρσεναλ αποστασιοποιήθηκε από το σχόλιο του ποδοσφαιριστή, ενώ όταν έστειλε εμφανίσεις της ομάδας και άλλα προϊόντα στην Κίνα δεν υπήρχε τίποτα που να παραπέμπει σε αυτόν. Η θέση του προπονητή της ομάδας, Μικέλ Αρτέτα, είναι πως απέτυχε να επαναφέρει τον μεσοεπιθετικό σε υψηλό επίπεδο και τον ενημέρωσε πως δεν βρίσκεται μέσα στα πλάνα του. «Για έναν παίκτη με τέτοια καριέρα, οτιδήποτε και να συμβαίνει γύρω του έχει τεράστιο αντίκτυπο», τόνισε, ενώ ο Οζίλ από την πλευρά του δήλωσε ότι δεν εισέπραξε από την ομάδα την αφοσίωση που έδειξε ο ίδιος.

Πηγή: THE NEW YORK TIMES/Καθημερινή

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    4/12/20 | (0 σχόλια)
    της Sylvie Kauffmann (*) Η τελευταία επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στην Ευρώπη χρονολογείται από τον Φεβρουάριο του 2019. Στη Διάσκεψη του Μονάχου για την ασφάλεια, ο αντιπρόεδρος Πενς τα έψελνε στους ευρωπαίους ηγέτες, καλώντας τους να αποσυρθούν, όπως και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας