Η Αρμενία προσπαθεί να αναβιώσει το πνεύμα της ASALA! Τούρκικο δημοσίευμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιούνιος 2, 2021. Ελλάδα.

Η πολιτοφυλακή ‘VOMA’ που αναπτύσσεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ προσπαθεί να αναστήσει το πνεύμα της αρμενικής τρομοκρατικής οργάνωσης ASALA. Ο οργανισμός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιθέσεις και δράσεις που στοχεύουν την τουρκική παρουσία εκτός της Αρμενίας και του Καραμπάχ.

Η ήττα στο μέτωπο των Αρμενίων μετά τον πόλεμο του Καραμπάχ έφερε τον στρατό στο σημείο της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 10 χιλιάδες στρατιώτες εγκατέλειψαν το στρατό.

Τουλάχιστον 6 χιλιάδες Αρμένιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Καραμπάχ και 12 χιλιάδες τραυματίστηκαν.

Αξιολογώντας την κρίση στον Αρμενικό στρατό, του οποίου ο αριθμός των στρατιωτών μειώθηκε από 45 χιλιάδες πριν τον πόλεμο του Καραμπάχ σε 15-18 χιλιάδες, για την τουρκική εφημερίδα yeniakit , ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Ανταλέτ Βερντίγιεφ από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν είπε ότι ενώ η στρατιωτική κρίση στο Ερεβάν συνεχίζεται, το βαθύ κράτος της Αρμενίας πήγε σε παράλληλο σχηματισμό πολιτοφυλακών στο Καραμπάχ και ετοιμάζεται να επιτεθεί στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Λέκτορας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων του Αζερμπαϊτζάν Καθηγητής Τογκρούλ Ισμαγίλ είπε ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ASALA και η Yekrepah ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών της σοβιετικής εποχής και η νέα ομάδα πολιτοφυλακής VOMA, η οποία σταθμεύει στο Καραμπάχ, υποστηρίχθηκε από τη Μόσχα.

Ο Τογκρούλ επεσήμανε ότι αυτή η τρομοκρατική οργάνωση στοχεύει να αναστήσει το πνεύμα της ASALA και να πραγματοποιήσει επιθέσεις και ενέργειες που στοχεύουν την τουρκική παρουσία έξω από την Αρμενία και το Καραμπάχ.

Ο εμπειρογνώμονας στρατιωτικής ασφάλειας Βερντίγιεφ δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκαν προετοιμασίες για μια σφαγή μεγάλης κλίμακας στο τμήμα του Καραμπάχ, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την αρμενική κατοχή, όπως τη δεκαετία του 1990.

Ο Βερντίγιεφ είπε, «η VOMA, που έχει την έδρα του στο Χανκέντι, έχει χτίσει μυστικά στρατόπεδα σε διάφορες περιοχές. Εκτός από τη στρατιωτική εκπαίδευση, εκπαιδεύονται επίσης ιδεολογικά. Το μίσος κατά των Τούρκων, είναι το επίκεντρο των ασκήσεων.

Υπάρχουν μέλη του PKK ανάμεσά τους

Ο Βλαντιμίρ Βαρτάνοφ ηγείται της τρομοκρατικής οργάνωσης VOMA, η οποία είναι δομημένη στο Καραμπάχ.

Εκτός από τις αρμενικές οργανώσεις όπως η ASALA και η Yekrepah, οι μαχητές του PKK υποστηρίζουν επίσης ενεργά αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση. Οι οικονομικοί του πόροι καλύπτονται από το βαθύ κράτος της Αρμενίας. Εκτός από την τακτική στρατιωτική και τακτική πολέμου, λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση. Στόχος τους είναι να εκτοπίσουν τους Τούρκους από την πατρίδα τους με τρομοκρατικές δραστηριότητες εναντίον αμάχων και μαζικών δολοφονιών, όπως και στην περίοδο του 1990.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα