Η Αρμενία θα αποζημιώσει το Αζερμπαϊτζάν με 50 δισεκατομμύρια δολάρια;

26/11/20 | 0 | 0 | 599 εμφανίσεις

Στην Αρμενία, η οποία υπέστη βαριά ήττα  στη σύγκρουση με το Αζερμπαϊτζάν που άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου, και αποσύρθηκε από την κατεχόμενη περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά 44 ημέρες, συζητείται μια πιθανή αποζημίωση που πρέπει να καταβληθεί στο Αζερμπαϊτζάν, γράφει η τουρκική Γενί Σαφάκ.

Όπως σημειώνεται, ενώ καταμετρείται η ζημία που προκλήθηκε από την Αρμενία στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, σύμφωνα με εκτιμήσεις που έγιναν υπάρχει μια αξίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων που ενδέχεται να έρθει στην ατζέντα.

Μια σχετική σήμανση έγινε από τον Αρμένιο πολιτικό Έντουαρτ Σαρμαζάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι ο Πασινιάν εξαπατούσε το λαό με ψευδείς πληροφορίες.

Ο Σαρμαζάνοφ ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν θα πάει εκ νέου σε διαπραγματεύσεις και θα πει ότι θα παραχωρήσει την περιοχή Ζενγκεζούρ στο Αζερμπαϊτζάν «επειδή δεν έχουμε 50 δισεκατομμύρια δολάρια».

«Η Αρμενία συμφώνησε να παραδώσει τρεις περιοχές από το Καραμπάχ, συγκεκριμένα το Άγκνταμ, τον Καλμπάζαρ και το Λατσίν, ως μέρος της συμφωνίας που σταμάτησε την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν που είχε ανακτήσει τμήματα εδάφους που είχαν χαθεί από τους αρμενικούς αυτονομιστές σε έναν πόλεμο της δεκαετίας του 1990» σημειώνει η Daily Sabah, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα.

Ο Σαρμαζάνοφ που είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος της Αρμενίας, δήλωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και θα πρέπει να αντισταθμίσει το ποσό με παραχώρηση εδαφών.

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Παίζουμε το παιχνίδι της Τουρκίας δίνοντας έμφαση στην ανεπίσημη επίσκεψη ενός τούρκου υφυπουργού στην Θράκη. Για τους εξής λόγους: -Και οι τούρκοι επίσημοι έχουν δικαίωμα να επισκέπτονται και την Θράκη, όπως κάνουν και οι δικοί μας με την Κωνσταντινούπολη. ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο