Η Ανδρος στην πρώτη θέση των «κρυμμένων» νησιών της Ευρώπης -Το ελληνικό νησί με το εντυπωσιακό πεζοπορικό δίκτυο

30/6/20 | 0 | 0 | 97 εμφανίσεις

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ THE TIMES

TRAVEL29|06|2020 | 21:46


Το νησί της Άνδρου από ψηλά / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλο ένα ελληνικό νησί, η Άνδρος, φιγουράρει στην κορυφή λίστας με «κρυμμένους» ταξιδιωτικούς θησαυρούς σε εκτενές δημοσίευμα της βρετανικής The Times.

Ίσως για την ώρα η Βρετανία να μην συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, ωστόσο τα βρετανικά ΜΜΕ συνεχίζουν να προτείνουν τα ελληνικά νησιά ως καλοκαιρινό προορισμό για τους Βρετανούς πολίτες. Πριν την The Times για παράδειγμα, το ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ Greek Odyssey, αποθέωνε της ομορφιές σε Μήλο και Σέριφο.


Το υπέροχο πεζοπορικό δίκτυο διαδρομών της Άνδρου / Φωτογραφία: Shuttestock
Σε ένα μεγάλο αφιέρωμα λοιπόν, η βρετανική The Times τοποθετεί την Άνδρο στην πρώτη θέση μεταξύ των 25 «μυστικών» νησιών στην Ευρώπη. Με τίτλο «Προγραμματίστε τώρα, επισκεφτείτε αργότερα: 25 μυστικά νησιά στην Ευρώπη», το δημοσίευμα προτείνει προορισμούς για τα πιο «σαγηνευτικά, χωρίς συνωστισμό, νησιά».

Βίντεο: Η Άνδρος το ελληνικό νησί των πεζοπορικών διαδρομών

Στην πρώτη θέση της λίστας, η εφημερίδα The Times περιλαμβάνει την Άνδρο, η οποία ξεχωρίζει για τα μονοπάτια της, πολλά από τα οποία πλακόστρωτα, που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας και εξερεύνησης στους επισκέπτες.


Το δημοσίευμα προτείνει περπάτημα κάτω από τον ελληνικό ουρανό για τρεις με πέντε ώρες καθημερινά, με φόντο τα βυζαντινά οχυρά, τα γραφικά χωριουδάκια του νησιού και τις κοιλάδες με τις καστανιές.

Το εντυπωσιακό δίκτυο διαδρομών της Άνδρου

Διαβάζουμε πως η Άνδρος διαθέτει ένα εντυπωσιακό δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών που ξεπερνούν τα 300χλμ σε μήκος. Το δίκτυο είναι απλωμένο σε όλο το νησί και συνδέει παλαιούς οικισμούς με την αγροτική γη, τόπους λατρείας, ρεματιές, κοιλάδες, λιμάνια και παραλίες. Περίπου 160 km διαθέτουν πλήρη σήμανση Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Η εξερεύνηση των πεζοπορικών διαδρομών προσφέρει πλούσιες εμπειρίες στον περιπατητή, ενώ έχουν χαρτογραφηθεί περισσότερες από 20 διαδρομές για να επιλέξει κανείς εκείνη που του ταιριάζει περισσότερο.

Το 2015, η πεζοπορική διαδρομή “Andros Route”, μιας συνεχής διαδρομή 100km, έλαβε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πεζοπορίας την έγκριτη πιστοποίηση ποιότητας “Leading Quality Trails- Best of Europe” κατατάσσοντας την Άνδρο ανάμεσα στους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για πεζοπορία. Αυτή η διαδρομή είναι που μνημονεύεται και στο βρετανικό δημοσίευμα, που ξεχωρίζει το ελληνικό νησί για το ιδιαίτερα αναπτυγμένο αυτό, δίκτυο.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/travel/andros-krymmena-nisia-eyropi-pezoporiko-diktyo

Category: Φάκελος Καλοκαίρι

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Του Παντελή Σαββίδη Την ώρα που δημοσιευόταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν διακεκριμένοι βυζαντινολόγοι, οθωμανολόγοι  και ακαδημαϊκοί της Τέχνης από όλον τον κόσμο με την οποία ζητούσαν να μην καταλήξει, η Αγία Σοφία, εργαλείο σε παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής, ήρθε και ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας