Η Αλβανία να επιλέξει στρατόπεδο – Με την Ε.Ε ή με τον Ερντογάν;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Ο Ναστραντίν, σύμφωνα την παράδοση, έδωσε το σπίτι του σε κάποιον, αλλά βάσει της συμφωνίας είχε το δικαίωμα να τοποθετούσε μια δική του καρφίτσα στον τοίχο του σπιτιού. Κρεμούσε στην καρφίτσα αυτή κρέας και το άφηνε μέχρι που βρωμούσε. Η ζωή του νοικοκύρη γινόταν κάθε μέρα όλο και πιο ανυπόφορη. Αναγκάστηκε ο κακομοίρης να το αφήσει και να φύγει. Έτσι το ξαναπήρε ο Ναστραντίν.

Το ίδιο συνέβη και με το καθεστώς Χότζα (Ναστραντίν), όπου στο σπίτι (Εθνική Ελληνική Μειονότητα) έβαλε τις δικές τους καρφίτσες (στρατιωτικές μονάδες, στρατιωτικές αποθήκες και πολύγωνα, κρατικά κτήρια κ. ά.).

Αν και στην μεταπολίτευση εκδόθηκε ο νόμος 7501 όπου η γεωργική γης διανεμήθηκε στους χωρικούς, εκατοντάδες στρέμματα (οι λεγόμενες καρφίτσες) έμειναν κρατικά. Ακολουθήθηκε η ίδια πολιτική, η στρατηγική Χότζα. Βάσει ενός εκδοθέντος νόμου τα μέρη αυτά δεν πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτα, οπότε το κράτος έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει ερχόμενες οικογένειες από την ενδοχώρα. Αυτό είναι κι ένας λόγος που μερικές κοινότητες μετατράπηκαν σε μεικτές κι άλλες κινδυνεύουν να μετατραπούν.

Σαν δεν έφτανε αυτό η τωρινή κυβέρνηση, που χαρακτηρίζεται για τα φιλοτουρκικά της αισθήματα, σχεδιάζει να εγκαταστήσει στις λεγόμενες «καρφίτσες» της Ελληνικής Κοινότητας μερικές χιλιάδες «πρόσφυγες».

Αλλά ποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτούς; Και γιατί στο χώρο της Ε. Ε. Μειονότητας και κοντά στα ελληνικά σύνορα; Τι είναι αυτό που ωθεί τον Αλβανό Πρωθυπουργό να πάρει μια τέτοια απόφαση όταν όλη η Ελλάδα σύσσωμοι υπερασπίζεται τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ε. Ένωσης, έχοντας τελικά και την υποστήριξή της; Πώς θα πάρει το στάτους των ενταξιακών διαπραγματεύσεων η Αλβανία, όταν έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες και τους νόμους της;

Τελικά να ξεκαθαρίσει τη θέση της ή με τους δεσμούς και κανόνες της Ε. Ε. (που μέσα τους εντάσσονται κι αυτοί περί μειονοτήτων) ή με το φίλο Σουλτάνο Ερντογάν, που η ίδια η Ευρώπη κατάλαβε τους σατανικούς του σκοπούς.

Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός την Σύμβαση -Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων και συγκεκριμένα το άρθρο 16 της Σύμβασης που τονίζει ότι: Τα Μέρη (Κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και άλλα Κράτη που υπογράφουν την παρούσα Σύμβαση-Πλαίσιο) απέχουν από τη λήψη μέτρων τα οποία, μεταβάλλοντας την πληθυσμιακή αναλογία σε μια γεωγραφική περιοχή όπου κατοικούν πρόσωπα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες, αποσκοπούν τα πλήξουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που απορρέουν από τις αρχές που υιοθετεί η παρούσα Σύμβαση-πλαίσιο.

Γνωρίζει ο Πρωθυπουργός:

-Ότι η Ε. Ε. Μειονότητα έχει νομική υπόσταση και διεθνή αναγνώριση την οποία αποδέχεται και αναγνωρίζει ακόμα και η ίδια η Αλβανία ενυπογράφως;

-Ότι διέπεται από την αρχή της προστασίας των μειονοτήτων με συγκεκριμένα προστατευτικά δικαιώματα που περιβάλλονται στις Διεθνείς περί μειονοτήτων συμβάσεις;

-Ότι προστατεύεται και από την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

-Ότι έχει ηθικό, νομικό και πολιτικό δικαίωμα να επικαλεστεί το ενδιαφέρον και την προστασία της μητέρας Ελλάδος, έναντι κάθε αυθαιρεσίας σε βάρος της;

Βεβαίως και τα γνωρίζει. Τότε γιατί τα κάνει; Και είναι στη σειρά οι παραβιάσεις. Σίγουρα κάποιου εντολοδόχου σχεδίου εφαρμόζει.

Είναι καθήκον μας ν’ αντιδράσουμε. Είναι καθήκον της Ελλάδος να διαμαρτυρηθεί. Και να διαμαρτυρηθεί «πριν, Βλάχε, την ταγή».

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα