Η Αίγυπτος προετοιμάζεται για επιχειρήσεις στη Λιβύη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πολιτικός αναλυτής Hamada Abdel Wahab πιστεύει ότι η αιγυπτιακή επέμβαση στη Λιβύη θα περιοριζόταν στην έναρξη αεροπορικών επιθέσεων για να αποτρέψει τις ένοπλες πολιτοφυλακές και τους Τούρκους εάν συνέχιζαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Sirte.

Ο Αμπντέλ-Γουαχάμπ είπε σε μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, ότι αφού το αιγυπτιακό κοινοβούλιο εξουσιοδότησε τον στρατό να πολεμήσει στη Λιβύη, η Αίγυπτος θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει την κόκκινη γραμμή Sirte-Jafra, να παγώσει τη θέση μάχης και να προωθήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο δημοσιογράφος που ενδιαφέρεται για το ζήτημα της Λιβύης, ωστόσο, πρόσθεσε ότι εάν οι δυνάμεις συμφιλίωσης (που αναφέρονται στις ένοπλες πολιτοφυλακές) και οι σύριοι μισθοφόροι, με την τουρκική υποστήριξη, επιχειρήσουν να αναπτύξουν την επίθεση στη Σύρτη, η Αίγυπτος θα πρέπει να ανταποκριθεί γρήγορα, βάναυσα και αποφασιστικά.

Ο Abdel-Wahab πρόσθεσε: “Η αιγυπτιακή απάντηση εδώ μπορεί να έχει δύο μορφές. Η πρώτη είναι να αποτρέψουμε την επίθεση στη Σύρτη και να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε ξανά σε διαπραγματεύσεις, αφού ο Al-Wefaq συνειδητοποιήσει ότι είναι αδύνατο να ελέγξει την Σύρτη πέραν της αιγυπτιακής κόκκινης γραμμής.”

Συνέχισε: “Το δεύτερο είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω, προβαίνοντας σε προληπτικές επιθέσεις που καταστρέφουν τις δυνατότητες του Συμφώνου και των Τούρκων, και τους εμποδίζουν να προσπαθήσουν να συνεχίσουν την επίθεση. Αυτό περιλαμβάνει αποφασιστικά χτυπήματα στη στρατιωτική βάση της Μαϊτίκα και τη βάση της ταξιαρχίας και χτύπημα στην έδρα των αεροσκαφών στο Αεροδρόμιο Μισουράτα.”

Ο Abdel Wahab συνέχισε: «Πιστεύω ότι η αιγυπτιακή επέμβαση θα περιοριστεί σε αεροπορικές επιθέσεις χωρίς την αποστολή δυνάμεων εδάφους. Ίσως να αποσταλούν μόνο ειδικές δυνάμεις και ο εναέριος χώρος της Λιβύης θα είναι ένα εύκολο θέατρο για τον αιγυπτιακά αεροπλάνα, δεδομένου ότι το Al-Wefaq δεν διαθέτει σύστημα αεροπορικής άμυνας».

Χθες, το αιγυπτιακό κοινοβούλιο συμφώνησε να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις σε αποστολές μάχης έξω από τα σύνορα του κράτους, προκειμένου να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια της χώρας, ενάντια στις ενέργειες πολιτοφυλακών και ξένων τρομοκρατικών στοιχείων.

Και η απόφαση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τη συνταγματική και νομική άδεια να καθορίζουν πότε και πού να ανταποκρίνονται σε απειλές.

Και συμφωνήθηκε να στείλει στοιχεία του στρατού εκτός της χώρας, σε μια μυστική σύνοδο την οποία παρακολούθησαν 510 μέλη του Συμβουλίου, καθώς παρουσία του Υπουργού Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, του συμβούλου Alaa Fouad, και του Υποστράτηγου Mamdouh Shaheen, Βοηθού Υπουργού Άμυνας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από αίτημα του κοινοβουλίου της Λιβύης και της αντιπροσωπείας των φυλών της Λιβύης ο αιγυπτιακός στρατός να αντιμετωπίσει την τουρκική εισβολή, υπό το φως της κινητοποίησης της Άγκυρας ορισμένων συριακών ενόπλων μηχανισμών και μισθοφόρων για να επιτεθούν στη Σύρτη, και αγνόησε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για πολιτικό διάλογο και κατάπαυση του πυρός.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα