Η έκθεση για τα UFO: Χωρίς εξήγηση 143 από τα 144 μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ δεν μπορούν να εξηγήσουν τις 143 από τις 144 περιπτώσεις άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων που έχουν αναφερθεί από μαχητικά αεροσκάφη, αναφέρει η πολυαναμενόμενη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή και η οποία υποτίθεται ότι θα έριχνε φως στο μυστήριο δεκάδων ΑΙΤΙΑ που κατεγράφησαν από το 2004 έως το 2021.

Ωστόσο το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ήταν ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα προκειμένου να κατηγοριοποιηθούν τα εν λόγω αντικείμενα πλην ενός.

Ετσι η πολυαναμενόμενη έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που υποβλήθηκε χθες στο Κογκρέσο μάλλον τα αφήνει όλα ανοιχτά.

Το μπαλόνι

«Πιθανόν δεν υπάρχει μοναδική εξήγηση» για τα φαινόμενα αυτά, σημειώνει η έκθεση. «Δεν έχουμε σήμερα επαρκείς πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων μας για να αποδώσουμε τα περιστατικά αυτά σε συγκεκριμένα αίτια», προστίθεται.

Στην έκθεση καταγράφονται περιστατικά από το 2004 ως το 2021, οι δε αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία εξήγηση για πάνω από 140 εξ αυτών. Το σύνολο των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν «δεν επιτρέπουν να εξαχθεί συμπέρασμα».

Από τα 144 περιστατικά που εξετάστηκαν, μόλις ένα μπόρεσε να εξηγηθεί: επρόκειτο για ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε.

Σε άλλα 18 κατεγράφησαν ασυνήθιστες κινήσεις ή ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης, που κατέπληξαν αυτούς που τα παρατήρησαν.

Drones, πτηνά ή απειλές;

Ορισμένα θα μπορούσαν να εξηγηθούν από την παρουσία τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs) ή πτηνών, που προκάλεσαν σύγχυση στα συστήματα ραντάρ. Άλλα θα μπορούσαν να οφείλονται σε δοκιμές εξοπλισμών ή στρατιωτικών τεχνολογιών από άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα ή η Ρωσία, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Πληροφοριών (ODNI).

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ανησυχούν για το ενδεχόμενο το Πεκίνο και η Μόσχα να δοκιμάζουν υπερηχητικές τεχνολογίες, συστήματα που κινούνται με ταχύτητες υψηλότερες κατά 10 ως 20 φορές μεγαλύτερες από αυτές του ήχου, και μπορούν να κάνουν εξαιρετικά δύσκολους ελιγμούς, είπαν αξιωματούχοι σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Την περιέργεια για τα φαινόμενα τροφοδότησε η δημοσιοποίηση την περασμένη χρονιά μερικών βίντεο που τράβηξαν πιλότοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στα οποία μοιάζουν να καταγράφονται πτήσεις Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ATIA). Το ένα μαγνητοσκοπήθηκε τον Νοέμβριο του 2004, άλλα δύο τον Ιανουάριο του 2015.

 

Στην έκθεση δεν αναφέρεται ρητώς η πιθανότητα τα φαινόμενα αυτά να συνδέονται με εξωγήινες μορφές ζωής. Αλλά ούτε αποκλείεται.

Για τον αμερικανικό στρατό και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αυτό που χρειάζεται να εξηγηθεί πάνω από όλα είναι εάν τα φαινόμενα αυτά εγείρουν απειλές για τις ΗΠΑ.

«Τα ανεξήγητα εναέρια φαινόμενα εγείρουν ερωτήματα για την ασφάλεια των πτήσεων και για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», αναφέρεται σε ένα απόσπσμα στο εννέα σελίδων κείμενο.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Γουόρνερ, τον πρόεδρο της επιτροπής της Γερουσίας που είναι αρμόδια για τις υπηρεσίες πληροφοριών, ο αριθμός των περιστατικών βαίνει ογκούμενος από το 2018.

«Η έκθεση μάλλον δεν επιτρέπει να εξαχθεί σαφές συμπέρασμα και δεν είναι παρά η αρχή των προσπαθειών για να εξηγηθεί ένα ζήτημα που εγείρει κινδύνους για την αεροπορία σε αρκετές περιοχές της χώρας και του κόσμου», σημείωσε ο κ. Γουόρνερ σε ανακοίνωση Τύπου.

 

 

Οι ΗΠΑ «πρέπει να μπορέσουν να κατανοήσουν και να μειώσουν τις απειλές για τους πιλότους μας, είτε προέρχονται από UAVs, είτε από μετεωρολογικά μπαλόνια, είτε από μέσα συλλογής πληροφοριών των αντιπάλων μας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από NBC, AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα