Η άμεση στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι πιο σημαντική από τη συμμαχία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεγάλης Βρετανίας την παραμονή της απόβασης στη Νορμανδία το 1944

28/7/20 | 0 | 0 | 245 εμφανίσεις
Strategika51    26/07/2020

Η στρατηγική συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ δεν ήταν ποτέ τόσο στενή και σημαντική στο σημείο να ξεπερνά την αμερικανική εμπλοκή στη Μεγάλη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Επίσημα, οι Αμερικανοί φέρονται να έχουν αναπτύξει μόνο αντιπυραυλικές συστοιχίες, μοίρες μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-35A / C και F-35I Lightning II και μιας νέας παραλλαγής εξαιρετικά ευέλικτης και στελθ του F- 15Χ.

Στην πραγματικότητα, η άμεση στρατιωτική επλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών στο πλευρό του Ισραήλ φέρεται να έφτασε σε μια ιστορική κορύφωση όλων των εποχών που δεν είχει παρατηρηθεί από την έναρξη της το 1948.

Οι περισσότερες επιδρομές εναντίον της Συρίας και του Ιράν από το 2015 που αποδίδονται στο Ισραήλ έγιναν με την άμεση και ενεργή συμμετοχή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Τα αμερικανικά F-15 πέταξαν έτσι πάνω από το Λίβανο από το Ισραήλ και προσπάθησαν να παγιδεύσουν τη ρωσική αεροπορική άμυνα που επικεντρώνεται γύρω από τη βάση Bassel Al-Assad / Hmeimim σε ένα περιβάλλον έντονης ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, ενώ άλλα αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τακτικές που χρησιμοποιούν πολιτικά αεροσκάφη ή αεροσκάφη μεταφορών ως ασπίδα για να ξεφύγουν από εχθρικούς πυραύλους SAM.

Το πιο σημαντικό είναι η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων βόρεια του Ισραήλ ή αυτό που αναφέρεται ως Βόρειο Μέτωπο από τους Ισραηλινούς. Μέχρι το 2019, αυτή η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη στρατευμάτων περιλάμβανε 6.000 έως 10.000 στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους ήταν πιλότοι και ειδικοί της πυραυλικής άμυνας. Η καθιέρωση κοινής στρατιωτικής διοίκησης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ καθιερώνει μια νέα στρατηγική για την Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή που χαρακτηρίζεται από μια άμεση στρατιωτική προσέγγιση και την ανάπτυξη δυνάμεων στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση της λιβανικής Χεζμπολάχ, της Συρίας, του Ιράν και της Ρωσίας στο θέατρο επιχειρήσεων που περιέχει ένα τετράπλευρο μεταξύ της λίμνης Τιβεριάδας, της Κασπίας Θάλασσας, του Κόλπου και των ορίων του Ταύρου.Ο Αρχηγός Επιτελείου των Στρατών των ΗΠΑ, στρατηγός Μίλεϊ με τον Αρχηγό του Ισραηλινού Επιτελείου, στρατηγό Κοχάβι, στο Ισραήλ στις 24 Ιουλίου 2020, όπου συναντάντησαν μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, πιλότους των F-35 που έχουν πραγματοποιήσει επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Ο μαστόδοντας USS Nimitz ή CVN-68, ένας από τα μεγαλύτερα πυρηνικά αεροπλανοφόρα που κατασκευάστηκε ποτέ, άφησε τον Πέμπτο Στόλο στον οποίο είναι συνδεδεμένο και προς το παρόν κατευθύνεται προς την Ανατολική Μεσόγειο για να συμμετάσχει σε κοινές επιχειρήσεις Ισραήλ-ΗΠΑ στο Λεβάντε και τη Μέση Ανατολή.

Κοινές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ επιχειρούν επί του παρόντος από τη στρατιωτική βάση Αλ Τανφ στο έδαφος της Συρίας καθώς και στο ιρακινό Κουρδιστάν (περίπου τριάντα οχυρωμένα στρατόπεδα) και αυτό εξηγεί την ακραία νευρικότητα των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ μόλις πλησιάζει μια απειλή τη βάση του Αλ Τανφ, η οποία γίνεται μια από τις σημαντικότερες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στα σύνορα μεταξύ Συρίας, Ιράκ και Ιορδανίας ως αντίβαρο στη ρωσική βάση του Hmeimim στις μεσογειακές ακτές της Συρίας.

infognomonpolitics.gr

Category: Διπλωματία

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    28/9/20 | (0 σχόλια)
    ΑΡΙΑΔΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ Το καράβι προσπερνάει αδιάφορα τη γιγαντοαφίσα για την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας με τους τοξότες που στοχεύουν τον εχθρό. Από το υποκατάστημα της κόλασης ξαναγυρνάμε στη μητρική εταιρεία. Η επιγραφή στον Άγιο Νικόλαο καλεί στο λιμάνι ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας