Ηχηρή παρέμβαση Θεοχάρους: Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται υπό διωγμό

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται υπό διωγμό δηλώνει στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελένη Θεοχάρους. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η Ευρωβουλευτής του ECR και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Δρ. Ελένη Θεοχάρους, με παρέμβασή της στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σκιώδης εισηγήτρια της έκθεσης για την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, υποστήριξε ότι η εκεί Ελληνική μειονότητα βρίσκεται υπό διωγμό και ότι γίνονται διάφορες διοικητικές αλλαγές και μετακινήσεις πληθυσμών- Κοσσοβάρων και άλλων μουσουλμάνων- προκειμένου να αλλάξει η δημογραφική ταυτότητα περιοχών, σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας.

Η Δρ. Θεοχάρους θεωρεί σημαντικό τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας, όπως προκύπτουν και από τις διεθνείς συνθήκες αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας, αντί να καταπιέζονται βάναυσα.

Υποστήριξε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, εάν η χώρα αυτή δεν προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς αντιμετώπιση της διαφθοράς, της εγκληματικότητας, της διασύνδεσης της διοίκησης με την εγκληματικότητα και της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης. Η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης έχει καταθέσει σχετικές με το θέμα τροπολογίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Η κ. Θεοχάρους επισημαίνει ότι η έκθεση για την Αλβανία είναι ελλιπής, εκφράζει μόνο ευσεβείς πόθους και οδηγεί στα ίδια σφάλματα που έγιναν όσον αφορά την Τουρκία. Δήλωσε ότι θα παλέψει ως το τέλος για την βελτίωσή της.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/02/2017 13:45
mignatiou

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλά που υπάρχει η κ. Θεοχάρους να θυμίζει στην Αθήνα την υπό διωγμό ελληνική μειονότητα στην υπό αλβανική κατοχή Β. Ήπειρο.
    Η Αθήνα την έχει προ πολλού λησμονήσει, ακόμη και την Β. Ήπειρο την ονομάζει συνήθως “Ν. Αλβανία”(*) και αγωνίζεται για την ευρωπαϊκή προοπτική τής Αλβανίας.

    (*) Ακόμη και καλοθελητές δημοσιογράφοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα