ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ ΣΕ ΦΟΥΡΤΟΥΝΙΑΣΜΕΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Του Παντελή Σαββίδη
spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.”

  Ποιος εξουσιοδότησε την αθηναϊκή κυβέρνηση ν’ αποστερήσει τον ελληνικό λαό από έσοδα που τού ανήκουν; Το είχε στις προγραμματικές δηλώσεις της η ΝΔ; Άθλια και ντροπιαστική κατάσταση, που συναντάς μόνο σε μη-κράτη. Εκεί μάς κατάντησαν οι συνεχείς υποχωρήσεις!

  “Ή ΕΣΤΩ ΣΤΑ 10 ΜΙΛΙΑ”

  Όχι, κ. Σαββίδη. Το ξαναγράψατε αυτό και σχολίασα ότι είναι ξεφτίλα να κάνομε σκόντα στα εθνικά μας δίκαια. Ή στα 12νμ, ή καθόλου.

  • Το Δίκαιο της Θάλασσας δεν λέει επέκταση στα 12 μ. Λέει επέκταση ως τα 12 μίλια. Τα 10 μίλια είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων στα όρια του εναέριου χώρου. Τον οποίο εναέριο χώρο μονο εμείς αναγνωρίζουμε ότι είναι 10νμ.

   • Μα αυτό λέω, κ. Σαββίδη. Επέκταση μέχρις εκεί που μάς επιτρέπει το Δίκαιο της Θάλασσας, ήτοι 12 νμ, όπως έχουν κάμει όλα τα κράτη(*). Η ασυμφωνία εναερίου εθνικού χώρου με αιγιαλίτιδα ζώνη είναι παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία.

    (*)Χωρικά ύδατα 12 μίλια ή περισσότερα οι 157 από τις 159 παράκτιες χώρες του κόσμου. Όλοι εκτός Ελλάδας και Τουρκίας

    Τα χωρικά ύδατα και το διεθνές δίκαιο

    • Παγκοσμια ελληνική προτοτυπία η ασυμφωνία εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων (με την συγκαταβαση τοτε της Τουρκιας) ε και;. Το θέμα ειναι μάς συμφέρει η παγκοσμια ελληνικη πρωτοτυπία ναι η ου; Εαν μάς συμφερει καλως υπάρχει. Η αναγνωριση των αυτομισουμενων Βουλγάρων (Βαρδάσκων) της Επαρχιας Β Μακεδονίας ως Μακεδόνες ειναι γαλαξιακή πρωτοτυπία και μάς λένε οτι είναι για το καλό μας. Δεν ξερω βέβαια ποιος μισεί πιο πολυ την ταυτότητά του, οι Βαρδασκοβούλγαροι την βουλγαρική ή το αθηνα’ι’κό φέουδο την ελληνική. Οσο αφορά την επέκταση συμφωνώ στα 12νμ μόνο. Αλλωστε οι Τουρκοι δεν αποδεχονται ουτε μετρο παραπάνω απο τα 6νμ οπότε ας το κανουμε στα 14 fait accompli και με συνομιλίες και compromi το κατεβαζουμε στα 12. Τι τα εχουμε τα σιδερικά και την υπεροπλία αλλωστε;

     • Γράφεις εντελώς επιπόλαια, ως συνήθως. Το θέμα δεν είναι αν μάς συμφέρει, αλλά αν μπορεί να σταθεί βάσει τού Διεθνούς Δικαίου. Το ΝΑΤΟ, για παράδειγμα, την αγνοεί. Η Τουρκία μπορεί να μην έφερε αντίρρηση το 1932, αλλά τώρα τα 4 αυτά επιπλέον νμ είναι που παραβιάζει, διότι δεν τα αναγνωρίζει. Σε όποιο διεθνές δικαστήριο κι αν καταφύγομε, θα χάσομε. Κατά την γνώμη σου, λοιπόν, η κατοχή τού 38% τού κυπριακού εδάφους από τούς Τούρκους, σημασία έχει αν τούς συμφέρει ή όχι, και όχι αν είναι νόμιμο.

 2. Βάλατε ερωτηματικό -και καλώς- στην επικεφαλίδα του άρθρου σας κύριε Σαββίδη ,αλλά η ”θάλασσα” των ελληνοτουρκικής επαναπροσέγγισης -γιατί περί αυτής πρόκειται, μετά από την 3ετία από το 2020 της ”έντονης” έντασης-(προ αυτής είχαμε και επαφές με κουλούρι στην Σμύρνη), θα φανεί αν είναι ήρεμη ή φουρτουνιασμένη μετά την κοινή συνεδρίαση των ελληνοτουρκικών υπουργικών συμβουλίων στη Θεσσαλονίκη την 7η Δεκεμβρίου ενεστώτος έτους (όπως λέγαμε και γράφαμε παλιά).
  Δεν βάλατε όμως ερωτηματικό στην τελευταία φράση σας ,κατά την οποίαν(ελλείψει του ερωτηματικού αυτού) θεωρείτε βεβαία την νέα χρεωκοπία της Χώρας και αυτό είναι ανησυχητικό ιδίως για τις επιχειρήσεις , παρ’ ότι πήρε πρόσφατα η Χώρα μας την επενδυτική βαθμίδα που είχε προ της πτωχεύσεώς το 2010.( τα 600.000 ευρώ έξοδα της κυβερνητικής αποστολής στην Ν. Υόρκη-νομίζω πως θα συμφωνήσουμε όλοι- ότι δεν αποτελούν την έναρξη της νέας πτωχεύσεως μας ).
  Για όλα τα άλλα θέματα , που αναπτύξατε στο άρθρο σας ”ξυπνητήρι” -κύριε Σαββίδη -η λογική είναι ”με το μέρος το δικό σας σας”- και όσων άλλων υπολογίζουν τις διανθρώπινες ,δικοινωνικές και διακρατικές σχέσεις με την αριθμητική , π. χ 1+1=2 ,
  ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΤΟΜΑ.
  Υπάρχει ,αγαπητέ κύριε Σαββίδη και φίλοι και η ”δολοφόνος” της στυγνής λογικής , που είναι η πίστη-εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο ,η πίστη στην ελληνική πολιτεία και τους θεσμούς της και κυρίως η Πίστη προς τον Θεό , η οποία το 1+1 δεν το κάνει δύο αλλά χιλιάδες.
  ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΙΧΑΜΕ ΟΤΑΝ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ”ΜΕ ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ” -ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΧΑΣΑΜΕ -ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2010- (ΠΟΥ ΦΤΩΧΥΝΑΜΕ ,ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΧΘΕΙΣ ΟΡΟΥΣ) ΚΑΙ ”ΚΑΠΑΚΙ” ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ , ΠΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΘΑ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΝΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ.
  Όχι κύριοι .
  Να πιστέψουμε όλοι πως η Πατρίδα όλων μας δεν θα υποστεί με κυβερνήσεις της Πατριωτικής Παράταξης άλλη εθνική ταπείνωση εν καιρώ ειρήνης .
  Μετά από ήττα σε πόλεμο -όπως το 1922 στην Ανατολή και το 1974 στην Κύπρο-μόνο αν διαβάσουμε την Ιστορία των χρονικών αυτών περιόδων ,αλλά και τα πρωτοσέλιδα με τις ανταποκρίσεις -ρεπορτάζ των τότε εφημερίδων θα δούμε τις δυσμενείς συνέπειες για την κυριαρχία μας και για τον Ελληνισμό της Ανατολής και της Κύπρου, γιαυτό και διαχρονικά θέλουμε την αποτροπή του και μέχρι τώρα τα καταφέραμε.
  Υ.Γ Συνιστώ να διαβάσετε το μικρό βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Γεωργίου Μαλούχου , που διανεμήθηκε από την εφημερίδα ” ΤΑ ΝΕΑ” , με τίτλο ” ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ’22”, πως και γιατί φτάσαμε στον μαζικό ξεριζωμό του Ελληνισμού και από την Ανατολική Θράκη αμέσως μετά την Μικρασιατική Καταστροφή” .
  Υγιαίνετε.
  Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης.

 3. Ένα σχόλιο στο ΥΓ. Πάντα έτσι ήμασταν, τουλάχιστον από την Μεταπολίτευση και μετά. Να σάς θυμίσω ότι ο Α. Παπανδρέου έπαιρνε αεροπλάνο τής Ο.Α. για να πάει σε συναντήσεις για την … “ειρήνη στον κόσμο”, το οποίο μίσθωνε το κόμμα, επειδή δεν επρόκειτο για κρατική δουλειά. Γέμιζε το Airbus (!!) με φίλους και τις οικογένειές των, έκανε πηγαίνοντας για το Μεξικό στάση στις Αζόρες, για να ψωνίσουν από τα duty free shops και μετά πήγαινε να μεριμνήσει για την … παγκόσμια ειρήνη. Σημειωθήτω ότι ο είς εκ των ειρηνοποιών, ο μόνος προερχόμενος από ευημερούσα χώρα (Ούλαφ Πάλμε), πετούσε με αεροπλάνο τής γραμμής εξόδοις του, αφού δεν μετέβαινε για κρατική υπόθεση.

  Το 2010 που χρεοκοπήσαμε, ο τότε ΥΠΟΙΚ, Παπακωνσταντίνου, πέταξε με learjet, μαζί με τον γιό του, στο Μαϊάμι, όπου θα συναντούσε τούς δανειστές (ΔΝΤ)… Δηλαδή, ο επαίτης πήγε να συναντήσει τον δανειστή με ιδιαίτερο αεροσκάφος!!

  Το προεδρικό αεροσκάφος χρησιμοποίησε πέρυσι και η Μ. Αικατερίνη των Αθηνών, για πτήση από Χανιά … στο Ηράκλειο (το κάνω σε δύο ώρες το πολύ με αυτοκίνητο, αν οδηγώ “μαλακά”) και πολλά άλλα.

  Τρία κρατικά αεροπλάνα είχαμε (έχομε;) για μετακινήσεις υπουργών. Το 2012 ο Σαμαράς είχε πει ότι θα πούλαγε τα δύο. Η Γερμανία, που μάς δάνειζε, είχε (έχει;) ένα μόνο.

  Αυτή η σπάταλη νοοτροπία διακατέχει το πολιτικό προσωπικό τής χώρας, το οποίο, εκλεγόμενο, βρίσκει την ευκαιρία να φάει με χρυσούν κοχλιάριον.

  Η χρεοκοπία είναι σαφώς προ των πυλών. Μην αμφιβάλλετε καθόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
27,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα