ΗΠΑ: Φως στην υπόθεση της εφόδου στην κατοικία Τραμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δικαστής κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα ενδείξεις που οδήγησαν στην έρευνα του FBI

Νίκη των μεγάλων συγκροτημάτων του αμερικανικού Τύπου στη διαμάχη τους με το υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δημοσιοποίηση των λόγων που οδήγησαν στην πρόσφατη έφοδο του FBI στην κατοικία του Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται η χθεσινή απόφαση δικαστηρίου στη Φλόριντα. Παρά την αντίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, ο δικαστής Μπρους Ράινχαρντ αποφάνθηκε ότι η ένορκη κατάθεση στην οποία στηρίχθηκε το ένταλμα για την έρευνα στην έπαυλη του Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα, μπορεί να δημοσιοποιηθεί, τουλάχιστον εν μέρει. Εδωσε, δε, στο υπουργείο προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη προκειμένου να υποδείξει ποια σημεία της κατάθεσης θα ήθελε να παραμείνουν μυστικά.

Σημειώνεται ότι ο Ράινχαρντ ήταν ο δικαστής που υπέγραψε το ένταλμα για την επίμαχη έρευνα, βάσει των ενδείξεων που καταγράφονταν στην ένορκη κατάθεση. Προσφυγή με την οποία ζητούσαν τη δημοσιοποίηση του ντοκουμέντου, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, είχαν καταθέσει δημοσιογραφικοί οργανισμοί ισχυρής επιρροής (New York Times, Wall Street Journal, ABC, NBC, CNN κ.ά.). Ο ίδιος ο Τραμπ είχε ζητήσει τη δημοσιοποίηση ολόκληρου του εγγράφου, αν και η δικηγόρος του, που παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης, δεν πήρε τον λόγο για να τοποθετηθεί.

Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Καρλ Παλαντίνο, υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προσεχείς εκλογές για το Κογκρέσο, ο οποίος, στη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής στο Μπάφαλο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι ο Γκάρλαντ «θα έπρεπε να εκτελεστεί» για τις έρευνές του κατά του Τραμπ. Λίγο αργότερα, στη διάρκεια της ίδιας εκπομπής, είπε ότι «αστειευόταν». Ανάλογο «χιούμορ» είχε επιδείξει το 2016, όταν ευχήθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα να προσβληθεί από τη νόσο των τρελών αγελάδων και η σύζυγός του, Μισέλ, να ζήσει σε σπηλιά παρέα με γορίλλα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα