ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν

14/2/17 | 0 | 0 | 413 εμφανίσεις

REUTERS,AP

Ο Μάικλ Φλιν, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ παραιτήθηκε μετά το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τις επαφές και το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε με Ρώσους αξιωματούχους για την πιθανότητα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη Ρωσία, πριν από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου ο Φλιν υπέβαλε την παραίτησή του ώρες μετά την τοποθέτηση εκπροσώπου του Τραμπ ότι ο αμερικανός πρόεδρος εξέταζε το θέμα και είχε σχετικές συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Στην επιστολή παραίτησης του ο Φλιν αναφέρει ότι είχε αρκετές συνομιλίες με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου και ότι έδωσε «ελλιπείς πληροφορίες» για αυτές τις συζητήσεις στον Πενς. Ο αντιπρόεδρος, βασιζόμενος στις πληροφορίες που του είχε δώσει ο Φλιν, αρχικά είπε ότι δεν ετέθη το ζήτημα των αμερικανικών κυρώσεων με τον Φλιν να παραδέχεται τελικά το αντίθετο.

Ειδικότερα, ο Φλιν είπε στον Πενς ότι δεν συζήτησε το θέμα άρσης των αμερικανικών κυρώσεων, ωστόσο από συνομιλίες που αποτέλεσαν προϊόν υποκλοπής και τις οποίες περιέγραψαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, αποδεικνύεται ότι ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ είχε αναφερθεί στο ζήτημα σε συζητήσεις που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλίγεφ.

Στην επιστολή της παραίτησής του ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν επισημαίνει επίσης ότι υπό την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσε χωρίς να είχε πραγματική πρόθεση, με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σχετικά με τις επαφές αυτές.

Ο συνταξιούχος στρατηγός, Κιθ Κέλογκ, που έχει ηγετική θέση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, θα ασκεί προσωρινά και τα καθήκοντα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας.

“Καθημερινή”

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    18/9/20 | (0 σχόλια)
    Αθανάσιος Έλλις 17.09.2020 • 21:40 μμ  Αντιμέτωπη με την απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα οικοδομεί διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες οι οποίες δεν περιορίζονται στη διπλωματία, αλλά εκ των πραγμάτων αφορούν και στους εξοπλισμούς. Στο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας