ΗΠΑ: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι

27/5/17 | 0 | 0 | 707 εμφανίσεις

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι.

Ο Μπρζεζίνσκι ήταν ένας από τους σημαντικότερους θεωρητικούς στον τομέα των διεθνών σχέσεων και ένας από τους ανθρώπους η σκέψη των οποίων συνεχίζει να επηρεάζει τη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για πολλά χρόνια, ανέλαβε το 1977 την κρίσιμη θέση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του προέδρου Τζίμι Κάρτερ. Έγινε γνωστός λόγω των σκληρών θέσεών του έναντι της Σοβιετικής Ένωσης και των διενέξεων που είχε με τον τότε υπουργό Εξωτερικών Σάιρους Βανς.

Ο Μπρζεζίνσκι ήταν εξάλλου ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της επιθετικής πολιτικής για την πρόκληση ρηγμάτων στο ανατολικό μπλοκ και την οικονομική εξόντωση της Μόσχας.

Η κόρη του, Μίκα, έγραψε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πατέρας της πέθανε ειρηνικά, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες.

http://www.enikos.gr/international/517736/ipa-pethane-se-ilikia-89-eton-o-zmpigkniou-brzezinski

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας