ΗΠΑ: Ζητούν διαφάνεια και ίσους όρους για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

16/5/17 | 0 | 0 | 466 εμφανίσεις

Επιστολή Ρος σε ΕΤΕ και ΤΤΕ

ΗΠΑ: Ζητούν διαφάνεια και ίσους όρους για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Επιστολή για τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Στην ειστολή ο κ. Ρος αναφέρει ότι θα αποτελούσε θετική εξέλιξη η Εθνική Ασφαλιστική να καταλήξει στο ελληνοαμερικανικό επενδυτικό σχήμα Calamos που περιλαμβάνεται μεταξύ των διεκδικητών.

Ωστόσο, η επιστολή δεν εστιάζει τόσο στο ποιος επενδυτής θα αποκτήσει τελικά την Εθνική Ασφαλιστική όσο στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι θα ακολουθηθεί μια διαφανής και ανταγωνιστική διαδικασία.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, πρόκειται για μια όχι συνηθισμένη κίνηση που αποτυπώνει το ενδιαφέρον της αμερικανικής πλευράς για την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και ευρύτερα για την υποστήριξη των αμερικανικών συμφερόντων.

  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Newsroom ΔΟΛ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/1/21 | (1 σχόλια)
    του Max Boot (*) Η πρόκληση - και η ευκαιρία - για τον Τζο Μπάιντεν είναι ότι διαδέχεται τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η θητεία του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίστηκε από κολοσσιαία ανικανότητα και αδιαφορία για το δημόσιο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας