ΗΠΑ-ΕΕ*: «Μάννα – πατέρας» στο …Index!**

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

του Nicolas Lecaussin

[Στην αρχαία Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη για να υποδεχτούν τους Ολυμπιονίκες. Στη σύγχρονη κοινωνία διαγράφουν προαιώνιες ιερές λέξεις, καταργούν σύμβολα, σβήνουν σημεία προσανατολισμού… Όπως έγραψε ο Λούντβιχ Βίτκενστάιν (1889-1951): «τα όρια της γλώσσας μας ορίζουν τα όρια του κόσμου μας». Κάποιοι λοιπόν στοχεύουν στο πυρήνα του πολιτισμού μας και περιορίζοντας τον γλωσσικό μας ορίζοντα καταργούν την ελευθερία μας…]

Σε πείσμα των καιρών η μάννα θα παραμείνει ό,τι ιερότερο έχουμε από δημιουργίας του κόσμου: μάννα, mother, Манна, Laman, মান্না, mana, მანანა, man,マナ …(Πίνακας του Leon Cogniet)

Από τη δεκαετία του 1930, υπό την ηγεσία του Andrei Jdanov, γενικού γραμματέα στις τάξεις των Μπολσεβίκων, συνοδοιπόρου και στενού συνεργάτη του Στάλιν, η τέχνη και ο πολιτισμός θα διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην ιδεολογική εκπαίδευση των μαζών. Οι διανοούμενοι, οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να παρεκκλίνουν από τη λειτουργία τους ως «μηχανικοί ψυχών», καθώς οποιαδήποτε απόκλιση τιμωρείται όπως πρέπει: η λογοκρισία του συγγραφέα, η απαγόρευση της γραφής και της δημιουργίας, η εξορία, η σύλληψη, το γκουλάγκ ή ακόμα και η θανατική ποινή. Υπάρχει μόνο μία Αλήθεια – σοσιαλιστική – και μόνο ένας πολιτισμός, ο επίσημος πολιτισμός που υπαγορεύεται από το Κόμμα και ο οποίος εκφράζει τον “σοσιαλιστικό ρεαλισμό”, υπό τον έλεγχο των λογοκριτών, των προπαγανδιστών apparatchiks και άλλων πρωτοπαλίκαρων στην υπηρεσία του Jdanov. Στο τέλος του πολέμου, ο ζντανοφισμός διαπότισε βαθιά την αντιδυτική εκστρατεία που διεξήγαγε η ΕΣΣΔ και άλλες κομμουνιστικές χώρες καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, πολύ μετά το θάνατο του Ζντάνωφ το 1948.

Αντιρατσισμός, θεωρία φύλου: μια αλήθεια;

Φυσικά, δεν υπάρχει σύγκριση με αυτό που συμβαίνει επί του παρόντος σε ορισμένες δυτικές χώρες, ιδίως στην Αμερική. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια που ξαφνιάζουν. Για παράδειγμα, όταν ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποδεικνύει στην εναρκτήρια ομιλία του ότι υπάρχει μόνο μία “αλήθεια”, πρέπει να κατανοήσουμε την “προοδευτικότητα” και ότι αυτοί που είναι κατά είναι επίσης εχθροί της Αμερικής, το μήνυμα μυρίζει πολύ ιδεολογία. Βασίζεται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της πολιτικής, πολιτιστικής, ακαδημαϊκής Αμερικής και των μέσων ενημέρωσης που έχουν σαφώς στραφεί προς τη «σωστή σκέψη». Γκρεμισμένα αγάλματα, αλλαγμένα ονόματα οδών, διανοούμενοι και καθηγητές διαπομπευμένοι, οι πράξεις «εκκαθάρισης»  του πολιτισμού είναι όλο και πιο πολυάριθμες και δεν έχουν πολύ να ζηλέψουν τον Ζντανοβισμό της δεκαετίας του 1930 που μισούσε και λογόκρινε ό,τι θεωρούνταν ότι ανήκει στον «αστικό πολιτισμό».

Eξάλλου, τα πρώτα διατάγματα του Τζο Μπάιντεν αποτελούν απόδειξη της «προοδευτικής» πολιτικής του, όπως η ακύρωση της Επιτροπής του 1776 που συστάθηκε από τον Τραμπ. Αυτή η επιτροπή είχε ως σκοπό να υπενθυμίσει τις ιδρυτικές αρχές του έθνους και της Αμερικανικής Επανάστασης, ως απάντηση στις αναθεωρητικές αυταπάτες του Προγράμματος 1619 των New York Times, για το οποίο αυτή η Επανάσταση δεν είχε άλλο σκοπό από τη διατήρηση της δουλείας. Στο ίδιο πνεύμα, υπέγραψε διάταγμα στο οποίο, στο όνομα της καταπολέμησης των διακρίσεων, αρνείται τις διαφορές μεταξύ των φύλων και εκθειάζει τη διαφώτιση των παιδιών με την άρνηση των “στερεότυπων φύλου“. Στον τομέα του αθλητισμού, μεταξύ άλλων, δεν θα υπάρχουν πλέον διαφορές ή διαχωρισμός μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ο Μπάιντεν επανέφερε τη θετική διάκριση των χρόνων του Ομπάμα, πηγή πολλών εντάσεων και ανισοτήτων στον εκπαιδευτικό τομέα και την αγορά εργασίας. Αποκαλύπτοντας τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου του, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε την «ποικιλομορφία» των μελών του. Δεν επρόκειτο για δεξιότητες, αλλά για εθνοτικές διαφορές.

Παράλληλα, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η Πρόεδρος Νάνσι Πελόσι ψήφισε νέες γλωσσικές κατευθυντήριες γραμμές. Λέξεις όπως “ο ίδιος” και “η ίδια” θα αντικατασταθούν από μία: “οι ίδιοι”. Διαγράφονται οι λέξεις “πατέρας”, “μητέρα”, “γιος”, “κόρη”, “αδελφός”, “αδελφή”, “θείος”, “θεία” και άλλοι οικογενειακοί όροι: επιτρέπονται μόνο “γονέας”, “παιδί” και “αμφιθαλής αδελφός” [από τον ίδιο πατέρα και την ίδια μητέρα]. Η Πελόσι δημιούργησε επίσης μια νέα “επιτροπή επιλογής για τις οικονομικές ανισότητες και την ισότητα στην ανάπτυξη”, ο πραγματικός ρόλος της οποίας είναι να δικαιολογήσει υψηλότερους φόρους και ένα πιο παρεμβατικό κράτος. Η συνεδρίαση στη Βουλή τελείωσε με ένα « Amen » και έκλεισε με ένα … « Awomen ». [Για να μη μείνουν παραπονούμενες οι γυναίκες!]. Αυτά παθαίνεις όταν δεν ξέρεις καλά εβραϊκά..

Μεταξύ των μέτρων που θυμίζουν τις σοβιετικές εκκαθαρίσεις είναι αυτά που λαμβάνονται από διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια. Το Χάρβαρντ απορρίπτει τους Ασιάτες φοιτητές και ευνοεί τους Αφροαμερικανούς. Το Πανεπιστήμιο του Σικάγου εισάγει υποχρεωτικά μαθήματα “μαύρης κουλτούρας”. Στο χορό και τα σχολεία. Στο Σαν Φρανσίσκο, τουλάχιστον 44 σχολεία έχουν αλλάξει τα ονόματά τους. Στα τέλη Ιανουαρίου, η Ενοποιημένη Σχολική Περιφέρεια του Σαν Φρανσίσκο (SFUSD) αποφάσισε να το πράξει προκειμένου να ακολουθήσει  “προοδευτικά και αντιρατσιστικά” κριτήρια. Ξηλώθηκαν από τις μετώπες Αβραάμ Λίνκολν, Τζορτζ Ουάσινγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Ντάνιελ Γουέμπστερ, Πολ Ριβίρ… Το λάθος τους; Δεν πολεμούσαν τη δουλεία (οι λογοκριτές προφανώς ξέχασαν ότι ο Λίνκολν ηγήθηκε του πολέμου που τερμάτισε τη δουλεία) και η πολιτική τους δεν ήταν αρκετά «προοδευτική». Επίσης, μεταξύ των θυμάτων της εκκαθάρισης είναι η Νταϊάν Φάινσταϊν, η οποία είναι ακόμα εν ζωή, πρώην γερουσιαστής και δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο. Είχε διαπράξει το έγκλημα, ενώ ήταν ακόμα στην εξουσία, της αποκατάστασης της βανδαλισμένης σημαίας της Ομοσπονδίας σε ένα μουσείο. Ακόμα καλύτερα, αποφασίστηκε ότι οι εισαγωγικές εξετάσεις σε αυτά τα σχολεία του Σαν Φρανσίσκο ήταν λίγο πολύ… ρατσιστικές. Επειδή η μαύρη μειονότητα δεν εκπροσωπούνταν επαρκώς, ο διαγωνισμός καταργήθηκε. Η εγγραφή γίνεται τώρα με φυλετικά κριτήρια. Ο σοσιαλιστικός ρεαλισμός εξάλειψε επίσης εκείνους που δεν είχαν “υγιή” καταγωγή, δηλαδή τους εργαζόμενους και τους αγρότες…

Εκκαθαρίσεις δημοσιογράφων

Τα ονόματα οδών, ακόμα και πανεπιστημίων, αντικαθίστανται από άλλα ονόματα, τα οποία δεν “υπονομεύουν την αξιοπρέπεια των μειονοτήτων”. Τόμας Τζέφερσον, Μπέντζαμιν Φράνκλιν και Χριστόφορος Κολόμβος (του οποίου το άγαλμα γκρεμίστηκε ακόμη και στην πόλη… Columbus-Ohio) είναι θύματα προοδευτικού βανδαλισμού και γίνονται παρίες στη χώρα της ιδεολογικής και φυλετικής καθαρότητας.

Τουλάχιστον εξίσου σοβαρά, ορισμένα μέσα ενημέρωσης συμβάλλουν στη διάδοση αυτής της πολιτικής, όταν δεν την ενθαρρύνουν. Συντάκτες αναγκάζονται να παραιτηθούν επειδή έγραψαν και δημοσίευσαν άρθρα που δεν αντιστοιχούν στα δόγματα του συρμού. Όπως ο Τζέιμς Μπένετ, επικεφαλής του τμήματος Γνώμης των Τάιμς της Νέας Υόρκης, επειδή δημοσίευσε το άρθρο ενός Ρεπουμπλικάνου και συντηρητικού γερουσιαστή. Ένας εξέχων αρθρογράφος της Philadephia Inquirer,ο Stan Wischnowski, αναγκάστηκε επίσης να παραιτηθεί επειδή επέλεξε έναν τίτλο που θεωρήθηκε προσβλητικός για τους ακτιβιστές black lives matter που βανδαλίζουν κτίρια: “Τα κτίρια έχουν επίσης σημασία” »). Η εφημερίδα εξέφρασε το mea culpa της για τη δημοσίευση. Εύκολα  καταλαβαίνουμε από ποιον. Μια άλλη αρθρογράφος των New York Times, η Bari Weiss, έφυγε λόγω της πίεσης από τους συναδέλφους της και της αριστερής λογοκρισίας που την εμπόδιζε να κάνει σωστά τη δουλειά της. Δεν ήταν αρκετά “προοδευτική”.

*Η ΕΕ κυκλοφόρησε «Glossaire (Γλωσσάριο) ευαίσθητων όρων για εσωτερική και εξωτερική χρήση» για τους ΑΜΕΑ, τους ΛΟΑΤΚΙ+ και για τους πρόσφυγες – μετανάστες. Σ’ αυτό προτείνει, για τους ΛΟΑΤΚΙ+ να αποφεύγουμε τη χρήση των λέξεων «μητέρα/πατέρας» και να προτιμούμε τη λέξη «γονείς». Για τους τρίτους, αντί του «παράνομοι μετανάστες» να χρησιμοποιούμε «αιτούντες άσυλο» , «χωρίς χαρτιά», «μη κανονικοί μετανάστες» (Περισσότερα στο https://www.ojim.fr/lgbti-ethnie-et-religion-lue-sort-son-dictionnaire-de-novlangue/)

**Ο Index librorum prohibitorum ήταν Kατάλογος απαγορευμένων βιβλίων που θεσπίστηκε από τη Σύνοδο του Τριδέντου της Καθολικής Εκκλησίας το 1559 με εισήγηση της Ιεράς Εξέτασης.

Bari Weiss © Alberto E. Tamargo/Sipa USA/SIPA Numéro de reportage: SIPAUSA30190553_000025

Οι διάσημοι The New York Times πρόσφατα πρότειναν στη διοίκηση του Μπάιντεν να ιδρύσει μια «υπηρεσία» ή μια «κεντρική ομάδα εργασίας» για να πολεμήσει, σε συνεργασία με τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, την «παραπληροφόρηση» και τον «εξτρεμισμό», δηλαδή ενάντια σε οτιδήποτε δεν συμμορφώνεται με την επίσημη προπαγάνδα. Με επικεφαλής ένα «πραγματικό τσάρο», θα ελέγχει τις πληροφορίες και «ανατρεπτικές» ιδέες, να αποφασίζει τι είναι σωστό και τι όχι. Απομένει να βρούν αυτόν τον απαράτσνικ ικανό να επιβάλλει τον προοδευτικό ρεαλισμό. Πρέπει να υπάρχει κάπου ανάμεσα στις υψηλές συνειδήσεις ​​της δίκαιης υπόθεσης ένας απαράτσνικ ικανός να είναι εξίσου αποτελεσματικός με τον απαίσιο Ζντάνοφ.

Σε όλα τα μέρη και τις εποχές, οι συνωμότες έχουν δει τα ονόματά τους να εμφανίζονται στη λίστα των δημόσιων εχθρών του κράτους. Ωστόσο, οι οπαδοί αυτών των διατριβών κάθε είδους είναι πιο πολυάριθμοι από ό, τι φαίνονται (Γνωρίζατε ότι 8 στους 10 Γάλλους είναι υπέρ ενός τουλάχιστον από αυτούς;). Επειδή έχουν την αντίθετη άποψη των κυβερνήσεων, οι θεωρίες συνωμοσίας δεν αντιμετωπίζονται ποτέ ευνοϊκά από εκείνους που έχουν την εξουσία. Αντίθετα, ζητούν μόνο να αφαιρέσουν αυτούς τους «τρομοκράτες» από τις ειδήσεις, και ειδικά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι ο στρατηγός Ώστιν, ο νέος αρχηγός του Πενταγώνου, ανακοίνωσε την εκκαθάριση του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών σε εξήντα μέρες, προκειμένου να απομακρύνει όλους τους “εγκληματίες σκέψης” μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, στην οποία ορισμένοι στρατιωτικοί ίσως είχαν συμμετάσχει. Στην ίδια γραμμή, η δημοκράτης Stephanie Murphy, μέλος της επιτροπής στρατού της Βουλής των Αντιπροσώπων, πρότεινε να προστεθεί η ακόλουθη ερώτηση στη διαδικασία απόκτησης ομοσπονδιακής άδειας ασφαλείας: “Είσασταν ποτέ μέλος οργάνωσης ή κινήματος που διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας και ψευδείς πληροφορίες για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών;” Μέτρα που αποσκοπούν στην εκκαθάριση όλων των δημόσιων θέσεων εργασίας.

Παρόλο που καμία διάταξη δεν έχει καταχωριστεί επίσημα στη νομοθεσία στις ΗΠΑ, ο διορισμός του Cass Sunstein, στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, φαίνεται να προμηνύει το αντίθετο. Πράγματι, στην έκθεσή του, Θεωρίες συνωμοσίας του 2008 επεξεργάστηκε πέντε στρατηγικές που πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή σε κυβερνητικό επίπεδο για την καταπολέμηση αυτής που θεωρεί ως τη μεγαλύτερη απειλή για την κυρίαρχη ελίτ:

(1) Η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαγορεύσει τη συνωμοσία να γίνει θεωρητικό σύστημα.

(2) Η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιβάλει κάποιο είδος φόρου, οικονομικού ή άλλου, σε όσους διαδίδουν τέτοιες θεωρίες.

(3) Η ίδια η κυβέρνηση θα μπορούσε να συμμετάσχει στην αντιπαραβολή, να συγκεντρώσει επιχειρήματα για να δυσφημίσει τις θεωρίες συνωμοσίας.

(4) Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσημα να εμπλέξει αξιόπιστους ιδιώτες για να συμμετάσχουν στον αντίλογο.

(5) Η κυβέρνηση θα μπορούσε να προβεί σε άτυπη επικοινωνία με αυτούς, ενθαρρύνοντάς τους να βοηθήσουν ».

Πότε προβλέπεται η επικαιροποίηση των ιδεών  του;

Συνεπώς, η δικτατορία της σκέψης συνεχίζεται, καταπατώντας κάθε ελευθερία  έκφρασης για την προώθηση των ιδεών της άρχουσας τάξης. Πρέπει να πιστέψουμε ότι η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης και η πολιτική ορθότητα δεν αρκούν πλέον.

Eloise Fide

https://www.lerougeetlenoir.org/information/les-breves/etats-unis-comment-le-gouvernement-americain-veut-faire-taire-la-dissidence

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,745ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα