Ζόραν Ζαέφ: Εάν κερδίσω τις εκλογές θα υλοποιήσω πλήρως τη Συμφωνία με τη Βουλγαρία – Έχουμε κοινή ιστορία

22/5/20 | 1 | 0 | 254 εμφανίσεις

Μάιος 21, 2020. 21:16

Ο πρόεδρος της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της Μακεδονίας», Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι εάν κερδίσει τις πρόωρες κοινοβουλευτικές  εκλογές στη χώρα το καλοκαίρι, θα εφαρμόσει πλήρως τη Συμφωνία Γειτονίας με τη Βουλγαρία.

Την υπόσχεση αυτή έδωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ‘Star’, επισημαίνοντας ότι μέρος της ιστορίας των Σκοπίων είναι κοινή με τη Βουλγαρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Vecer.

«Είναι φυσικό η Βουλγαρία να θέλει την εφαρμογή της Συμφωνίας. Θέλουμε και εμείς να εφαρμοσθεί η συμφωνία και λέμε ανοιχτά ότι αποδεχόμαστε την κοινή ιστορία, σε αυτήν τη συμφωνία. Μέρος της ιστορίας μας είναι η ιστορία τους, και μέρος της δικής τους είναι δική μας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ιστορικό πρόσωπο Γκότσε Ντέλτσεφ, βρισκόταν τόσο στη Βουλγαρία όσο και στη Μακεδονία, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους.

Fokus News

The Hellenic Information Team

               

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Σ.Α.Ν. says:

  Βρε …ητη κ. Ζάεφ ,άμα υλοποιήσεις την Συμφωνία με την Βουλγαρία θα δεχθείς ότι οι Σλαβοσκοπιανοί είναι Βουλγαρικής καταγωγής ,ότι ομιλούν την βουλγαρική διάλεκτο και ότι ως τέτοιοι ανέκαθεν έχουν την ίδια ιστορία , τα ήθη και έθιμα και τους ίδιους χορούς.
  Στην Ελλάδα αυτούς παληά τους λέγαμε βουλγαρόφρονες.
  Τότε γιατί ”μεγάλε” κορόιδεψες τους δικούς μας ”μικρούς” κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά και αυτοί ”ξεγέλασαν ” τόσους ανύποπτους και ευκολόπιστους συνέλληνες, όταν υπέγραφαν στην Συμφωνία των Πρεσπών ότι είστε Μακεδόνες και ότι ομιλείτε την μακεδονική γλώσσα ;;;.
  Μας βολεύει τελικώς αυτή η απόφασή σας γιατί δια της εις άτοπον αναγωγής θα αποδείξουμε ότι δέχεσθε -όπως πράγματι συμβαίνει- ότι δεν είστε” Μακεδόνες” και δεν ομιλείτε την ανύπαρκτη μακεδονική γλώσσα.Τι καλά ,τι καλά.
  Δεν μας απασχολεί τι θα απογίνουν οι Τσιπροσυριζοφύλακες μετά από τέτοια εξέλιξη .
  ‘Ηθελάν τα και έπαθάν τα.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο