Καταρρέει η προπαγάνδα του Κιέβου

Νέο βίντεο, το οποίο όλα τα δυτικά ΜΜΕ προσπαθούν να το «αποφύγουν» και να μην το δημοσιεύσουν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την έγκυο που υποτίθεται χτυπήθηκε στη Μαριούπολη, της οποίας οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρω του κόσμου.

Οι φωτογραφίες της έγιναν viral κατόπιν κατάλληλη δυτικής προώθησης με το κατάλληλο «περιτύλιγμα» περί «ρωσικής βαρβαρότητας» και προκάλεσαν διεθνή σάλο κατά της Ρωσίας γιατί ως γνωστόν ο κόσμος πιστεύει ότι του λένε καθώς δεν διαθέτει την κριτική ικανότητα να καταλάβει βασικά πράγματα (όχι μόνο στους πολέμους αλλά γενικώς σε όλη την ειδησεογραφία).

Σύμφωνα με την μετάφραση της συνέντευξης, που δημοσιεύτηκε μέσω Telegram, η Mariana Vishegirskaya υποστηρίζει ότι δεν έγινε αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο όπου βρισκόταν, αλλά πιστεύει ότι «χτυπήθηκε από οβίδες».

Ήδη αυτό εκθέτει την ταχύτητα των δυτικών ΜΜΕ να το αποδώσουν σε ρωσική αεροπορική επιδρομή χωρίς αποδείξεις όπως αποδεικνύεται, δείχνει πως δεν είναι αξιόπιστα και προφανώς ούτε έγκυρα.

Η Mariana εμφανίστηκε σε ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπου επιβεβαίωσε την ρωσική εκδοχή της του τι συνέβει, αφού ήταν από τους αμάχους που εκκενώθηκαν στη Ρωσία είτε σε περιοχή του Ντονέτσκ που ελέγχεται από τους ρωσόφωνους.

«Ο βομβαρδισμός έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη» είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στον Guardian. «Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν», περιέγραψε.

Η Ρωσία αναφέρει πως είχε εκκενωθεί το μαιευτήριο από τις 28 Φεβρουαρίου. Η εκκένωση άρχισε στις 24 και 4 μέρες μετά ολοκληρώθηκε.

Οι Ρώσοι επιμένουν ότι από την 1 Μαρτίου στο μαιευτήριο είχαν εγκατασταθεί μονάδες από τους νεοναζί των ταγμάτων του Αζόφ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/katarreei-i-propaganda-tou-kievou-zontani-i-egkyos-tis-marioupolis-kai-zei-stin-rosia/