ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΛΟΙΟ κ. ΔΕΝΔΙΑ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Δένδιας-Σουκρού σε παλαιότερη συνάντηση
Η τελευταία συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την κυβέρνηση της Τρίπολης η οποία δεν εκφράζει τίποτε και υπάρχει για να διενεργήσει τις εκλογές, καταδικάστηκε απο την διεθνή κοινότητα. Τουλάχιστον, απο τους σημαντικότερους δρώντες στην περιοχή.
Παρόλα αυτά, η Τουρκία ερμηνευει με τον δικό της τρόπο το διεθνές δίκαιο και δεν αποκλείεται, αντιθέτως, αναμένεται, να επιχειρήσει έρευνες και γεώτρηση σε θαλάσσια περιοχή ελληνικού ενδιαφέροντος.
Όλες οι αναλύσεις εκτιμούν ότι στις συμφωνίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης που υπογράφει η Τουρκία, δεν λαμβάνει υπόψη την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας και γι αυτό ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα στο Κάϊρο.
Θα ήταν διπλωματική επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης αν έπειθε το Κάϊρο να αντιδράσει απο κοινού με την Αθήνα στέλνοντας πολεμικά πλοία στην περιοχή σε περίπτωση που η Τουρκία καταπατούσε την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία.
Ίσως, θα πρέπει να αναληφθεί και διπλωματική πρωτοβουλία προς τις χώρες που καταδίκασαν την τελευταία συμφωνία Τουρκίας-Τρίπολης (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, ΗΠΑ) ώστε σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας να μην περιοριστούν στα λόγια και να στείλουν απο ένα πολεμικό πλοίο στην περιοχή.
Καιρός να θυμηθούν στην Άγκυρα την Ναυμαχία του Ναυαρίνου, με την Αίγυπτο αυτήν την φορά απέναντι στην Τουρκία. Αρκετά δεν προκάλεσαν;
Κανέναν δεν συμφέρει η υπερεπέκταση της Τουρκίας. Ο λαός της μπορεί να ευημερήσει χωρίς τις περιττές προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης.
ΥΓ: Με τον τρόπο που έμαθα να διαβάζω την σημειολογία της επικαιρότητας, η παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην Σούδα δεν είναι τυχαία.
Παντελής Σαββίδης
spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξαρτάται από τι θα κάνει το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας.
  Μάλλον θα κάνει μια αβλαβή διέλευση και θα ”φτύσει το μέρος” σαν δικό της .
  Την Ανατολική Μεσόγειο την ήλεγχαν και θα την ελέγχουν οι ΗΠΑ -Σούδα και τώρα και Κύπρο ,μαζί με τους Βρετανούς- και δια της Ελλάδος και Κυπριακής Δημοκρατίας η Ε.Ε.
  Η Τουρκία θα κληθεί για συμβολή ,εφόσον επιλυθεί το Κυπριακό ως Ομοσπονδία -απόφαση του Σ.Ε του ΟΗΕ από το 1977-και δεν διεκδικεί εδάφη και ΑΟΖ από Ελλάδα και Αίγυπτο και φερθεί ως παράκτια χώρα -όπως είναι-της Ανατολικής Μεσογείου.

 2. Στην ομιλία σας, κ. Σαββίδη, αναφερθήκατε και πολύ σωστά στην πολιτική κατευνασμού, η οποία εξακολουθεί μέχρι των ημερών μας, παρά τις μεγαλοστομίες τού Μητσοτάκη και τού Δένδια. Η Τουρκία θα κάνει γεωτρήσεις, ακριβώς επειδή ξέρει ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει. Αν δεν έχομε νύχια να ξυστούμε, μην περιμένομε να μάς ξύσει η Αίγυπτος, ή ο οποιοσδήποτε άλλος.

  Προσπάθησαν να αποκρύψουν, όπως άλλωστε παραδέχτηκαν μετά την αποκάλυψη, το νέο “περιστατικό”:

  Αστείες δικαιολογίες για την εισβολή του τουρκικού «Yunus»

 3. Το George H.W. Bush θα παραμείνει στην Σούδα μέχρι της 10 Οκτωβρίου

  https://www.kathimerini.gr/society/562080088/ellada-ipa-sti-soyda-to-aeroplanoforo-george-h-w-bush/

  Κοινώς αύριο φεύγει.

  Πάντως η παρουσία του είχε την δική της σημειολογία.
  Ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πόσο “κουμπώνει με την Κρητική φύση και το περιβάλλον”…

  Εγώ πάλι θα έβλεπα ως Μεγάλη Διπλωματική Επιτυχία την υπογραφή μιας ολοκληρωμένης κι οριστικής πλέον συμφωνίας UNCLOS με την Αίγυπτο που θα υπερβαίνει τα όρια του 28ου μεσημβρινού και θα κουμπώνει με μια εξίσου άμεση συμφωνία UNCLOS Ελλαδας-Κυπρου .
  Καθώς και την άμεση επικύρωση από τα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια κι υποβολή αίτησης εγγραφής στον ΟΗΕ των δύο αυτών συμφωνιών -μνημονιων πλήρους οριοθέτησης και χάραξης των ΑΟΖ Ελλαδας- Αιγύπτου και Ελλάδας -Κυπρου .

  Από εκεί και πέρα, μια επέκταση της Εθνικής μας Κυριαρχίας στα 12 ν.μ. , έστω στις περιοχές του Νοτίου Αιγαίου , Δωδεκανήσων, και Κρήτης καθώς και στην Πελοπόννησο, ειλικρινά διόλου δεν θα με χαλούσε !

  Ο τολμών νικά !
  Ο ελπίζων, άστε καλύτερα να μην σας πω πως πάει….

  • Κυρία Παπαδοπούλου, τέτοιες κινήσεις η Ελλάδα δεν μπορεί να τις κάνει αν δεν πάρει έγκριση, κυρίως, απο τις ΗΠΑ και δευτερευόντως απο την Ε.Ε. Η Ελλάδα αρχίζει να αποκτά υπαρκτή υπόσταση όταν αμφισβητείται συγκεκριμένο μέρος της επικράτειάς της. Ορισμένα το αθηναϊκό κράτος τα εξαιρεί αλλά δεν είναι ώρα να τα προσδιορίσουμε. Εδαφικό ακροτηριασμό ακόμη και το αθηναϊκό κράτος δεν μπορεί,να δεχθεί. Προς το παρόν.

 4. @Anixneuseis

  Σωστά !
  Όποιος δεν έχει ενηλικιωθεί περιμένει την μαμά του και τον μπαμπά του να του δώσουν το ok !!

  Το Ελληνικό κράτος ελπίζω να μην ελπίζει να πάρει ο αέρας κι άλλες Ελληνικές σημαίες από τα Ελληνικά νησιά…

  Εύχομαι όλο το δίκιο να ανήκει στην καταληκτική σας εκτίμηση.

 5. Γιατί, αγαπητοί φίλοι-δεν ονοματίζω- έχετε τόση απαρέσκεια για την Ελληνική Πολιτεία και ΟΛΟΥΣ τους εκλεγμένους άρχοντες μας -είμαστε Δημοκρατία από το 1822 -και δεν συνυπολογίζετε ότι η Ελλάδα μας ,που έγινε κράτος με την υπογραφή των Μεγάλων Δυνάμεων και συμμετέχει ολόκληρο τον 20ο αιώνα, σε Συμμαχίες-αφού γλύτωσε την κομμουνιστοποίησή της το 1949- λειτουργεί -δεν την παίρνει κιόλας για μεγάλα και υψηλά όταν μάλιστα δεν αναδεικνύουμε στις εκλογές και μεγάλους ηγέτες – ως σοβαρό και συνεπές μέλος αυτών των Συμμαχιών ,από τις οποίες -ιστορικά αποδεικνύετε-ότι διασώζεται ως κράτος, γιατί το ΕΘΝΟΣ μας το έθαψε αυτός που υπέγραψε την Συνθήκη της Λωζάννης .
  ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ.
  Θα θέλατε-θέλαμε σε μια αλυσίδα επιχειρήσεων να δρα ένα τμήμα της εναντίον των ποικίλων και καθημερινά εναλλασσομένων συμφερόντων της και αν αυτό συνέβαινε τι θα συνέβαινε;;;.
  Συγκρίνουμε -ως ”άφρονες” την από του 1908 Νέα Τουρκία παραγνωρίζοντας ότι αυτή το 1922 -προ 100 ετών -ΚΑΙ μας κατενίκησε στην Μικρά Ασία ΚΑΙ μας πήρε τα γεωπολιτκά μας ερείσματα στα Στενά του Ελλησπόντου μετά την παράδοση και εκκένωση της Ανατολικής Θράκης.
  Με αυτά τα γεωπολιτκά ερείσματα έκτοτε ”ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛ’ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ” με οποιαδήποτε ηγεσία της ανώτερη ,ή, κατώτερη .
  Υ.Γ ΝΑ ΘΥΜΙΗΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΕΞΕΠΛΗΞΑΝ ΜΕΝ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ;;;.
  ΤΟ 1974 Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ,ΛΟΓΩ ΤΟΥ Β’ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ
  ΤΟ 2008 Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ”ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ” ΣΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, που τελικά μετά από 10 χρόνια -το 2018- οι ”ενεργητικοί” στην διπλωματία κ.κ. Τσίπρας;, Καμμένος και Κοτζιάς έδωσαν και κάτι παραπάνω ”τοις ρήμασι των Συμμαχιών πειθόμενοι” .
  (ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΨΟΥΜΕ)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,750ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα