Ζελένσκι: Απέπεμψε σήμερα σειρά από Ουκρανούς πρέσβεις

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Απομακρύνονται από τις θέσεις τους οι νυν πρεσβευτές της Ουκρανίας στη Γερμανία, στην Ινδία, στην Τσεχία, στη Νορβηγία και στην Ουγγαρία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέπεμψε σήμερα τον πρεσβευτή του Κιέβου στη Γερμανία καθώς και αρκετούς άλλους κορυφαίους Ουκρανούς διπλωμάτες.

Με διάταγμα, το οποίο όμως δεν εξηγεί τους λόγους πίσω από τις συγκεκριμένες ξαφνικές απομακρύνσεις, ανακοινώθηκε πως απομακρύνονται από τις θέσεις τους οι νυν πρεσβευτές της Ουκρανίας στη Γερμανία, την Ινδία, την Τσεχία, τη Νορβηγία και την Ουγγαρία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπενθυμίζεται πως είχε καλέσει όλους τους Ουκρανούς διπλωμάτες να καταβάλουν προσπάθειες για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής διεθνούς υποστήριξης και στρατιωτικής βοήθειας υπέρ της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολη.

Ειδικότερα, οι σχέσεις του Κιέβου με τη Γερμανία, η οποία εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ρωσική ενέργεια, ήταν ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα.

Κίεβο και Βερολίνο «συγκρούονται» επί του παρόντος για μια τουρμπίνα γερμανικής κατασκευής της ρωσικής Gazprom που έχει μεταφερθεί στον Καναδά προκειμένου να περάσει εκεί από εργασίες συντήρησης.

Η Γερμανία ζητά από την Οττάβα να επιστρέψει την εν λόγω τουρμπίνα στη ρωσική Gazprom.

Ενώ το Κίεβο, στον αντίποδα, καλεί τον Καναδά να κρατήσει την τουρμπίνα, υποστηρίζοντας ότι η αποστολή του πίσω στη Gazprom θα συνιστούσε παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Με πληροφορίες από Reuters

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα