Εύα Καϊλή: Υπέβαλε ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «Turkaegean» -Ζητά διαγραφή του όρου

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Η Εύα Καϊλή
01/07/2022  18:58
Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την καταχώριση του εμπορικού σήματος «Turkaegean» υπέβαλε η Εύα Καϊλή.

«Η καταχώριση του εμπορικού σήματος “Turkaegean” αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας κατά της ΕΕ και των κρατών-μελών της», δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΕΚ, στη γραπτή ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναδεικνύοντας την τουρκική προκλητικότητα και υπογραμμίζοντας πως η καταχώριση του όρου «Turkaegean» ως εμπορικό σήμα είναι παράνομη, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία, ρώτησε χαρακτηριστικά:

«Θα προβεί η Κομισιόν σε άμεσες ενέργειες για τη διαγραφή του συγκεκριμένου όρου από το μητρώο της EUIPO (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ), και την παύση της χρήσης του από την Τουρκία»;

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής της, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καλεί την Επιτροπή να δηλώσει δημοσίως και επισήμως ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα χρήσης του ανωτέρω όρου. Τονίζει, μάλιστα, κατηγορηματικά πως ο παραπάνω όρος δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως γεωγραφικός προσδιορισμός για εμπορική χρήση.

Σημειώνεται πως η Eύα Καϊλή έχει εκφράσει σε πολλαπλά επίπεδα την ανησυχία της για την ολοένα αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, τονίζοντας επανειλημμένως πως η Ευρώπη οφείλει να διατηρήσει κοινή και συντονισμένη στάση απέναντι στην Τουρκία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της Εύας Καϊλή:
Θέμα: Ενέργειες κατά της παράνομης χρήσης του υποτιθέμενου “εμπορικού σήματος Turkaegean”

Το τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού κατοχύρωσε τον όρο “Turkaegean” ως επίσημο εμπορικό σήμα της ΕΕ στην EUIPO (Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) κι αυτό υλοποιείται από Επιτροπή με έδρα την Ισπανία, με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αυτού του υποτιθέμενου “εμπορικού σήματος” για μια ευρεία ποικιλία υπηρεσιών από τον τουρισμό μέχρι την τηλεόραση, ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η καταχώριση του όρου “Turkaegean” συνδυάζει το όνομα μιας χώρας εκτός ΕΕ (Τουρκία) με το Αιγαίο Πέλαγος, τα νησιά και τις ακτές. Αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της επιθετικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας κατά της ΕΕ και των κρατών μελών της, ιδίως της Ελλάδας και της Κύπρου.

Επιπλέον, η καταχώριση του παραπάνω όρου ως σήμα της ΕΕ είναι παράνομη σύμφωνα με την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομοθεσία, καθώς είναι σκoπίμως παραπλανητική, παρουσιάζοντας το Αιγαίο Πέλαγος, τα νησιά και τις ακτές ως “τουρκικά”.

Υπό το φως των ανωτέρω:

Προτίθεται η Επιτροπή να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την αφαίρεση του παραπάνω όρου από το μητρώο της EUIPO και την άμεση παύση της χρήσης του όρου από την Τουρκία;
Θα εκκινήσει η Επιτροπή άμεση έρευνα για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ, λόγω της καταχώρισης από το EUIPO ενός τέτοιου απαράδεκτου εμπορικού σήματος;
Θα δηλώσει δημοσίως και επισήμως η Επιτροπή ότι η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα χρήσης του ανωτέρω όρου;

spot_img

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΓΕ Θεσσαλονικιά κυρία Καιλή ,αλλά συνεννοηθήκατε με το κόμμα σας ,ή, έχετε αυτονομηθεί- και καλώς για εθνικά θέματα- από την γενικότερα Προοδευτική Παράταξη ,που συνήθως ”αγρόν αγοράζει” γιαυτά;;;.
  Ο κ.Τσίπρας θα ερχότανε με τα πόδια από την Μαδρίτη γιαυτό το θέμα ,αλλά τον ευρωβουλευτή του κ.Κούλογλου δεν τον συγκίνησε αυτό το θέμα να υποβάλει ,όπως η κ.Καιλή, ερώτηση.
  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ;;;.

 2. Τρέχει τώρα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αφού ο Σχοινάς κοιμόταν όρθιος από τον περασμένο Δ/μβριο.
  Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Εύα Καϊλή δείχνει ότι καταλαβαίνει γιατί την έστειλαν στην Ευρωβουλή.

 3. Αν δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι εις βάρος και των αριστεροκομμουνιστών-και των άλλων μη κυβερνητικών -ευρωβουλευτών μας ,με τις 18000 ευρώ αποδοχές, γιατί δεν μιμήθηκαν την κ.Καιλή , ας μη λογιζόμαστε ως ανήσυχοι και πατριώτες Έλληνες.
  Το θέμα θα το λύσει η κυβέρνηση και ο κ.Σχοινάς ,που έχουν ευθύνη γιατί δεν εντόπισαν τον ”πεμπτοφαλλαγίτη” σαυτήν την Υπηρεσία της Ε.Ε.
  Το ανησυχητικό είναι ότι ”έγιναν χυλός” κατά πως προφήτευε ο Μακαριστός Χριστόδουλος πολλοί ΄Έλληνες και δεν αντιδρούν σε τέτοια θέματα , ενώ άλλες εποχές ”θα πηδούσαν ως το ταβάνι ” αν άκουγαν τέτοιες συζητήσεις.
  Να μην ενοχοποιήσουμε τους Αριστεροπροοδευτικούς της περασμένης 40ετίας, γιαυτήν την εξέλιξη;;;

  • Ποιοι είναι, μωρέ, οι “αριστεροκομμουνιστές” [υπάρχουν και “δεξιοκομμουνιστές”; 🙂 🙂 ], που ακόμη μιλάς και σκέφτεσαι με εμφυλιοπολεμική νοοτροπία τού κλασσικού μπασκίνα; Δεν μπόρεσες να εξελιχθείς, φουκαρά, διότι το μυαλό σου έμεινε στάσιμο. Κι έκανες και τον δάσκαλο, ε; Ασυναρτησίες, πομφόλυγες και … άγιος ο Θεός, που λένε!

 4. ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΣΥΡΙΖΑ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ- Κ.Κ.Ε . (ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ).
  ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΧΡΑΙΜΟΥΣ .
  ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΥΒΡΕΙΣ.
  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,749ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
22,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα