Ευ. Βενιζέλος: «Η καλύτερη διαχείριση κρίσης είναι να αποφύγεις την κρίση»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 00:29 liberal.gr

Η περίοδος Ερντογάν είναι αυτή με τις μικρότερες εντάσεις στα ελληνοτουρκικά τα τελευταία 45 χρόνια, όσο και αν αυτό ακούγεται περίεργο σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσθέτοντας πως η συμπεριφορά της Τουρκίας είναι αναμενόμενη. Ταυτόχρονα δήλωσε πως μετά τις εκλογές πρέπει να υπάρχει «καθαρή κυβερνητική λύση και σταθερότητα».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα εθνική στρατηγική. Και αυτό διότι χωρίς στρατηγική δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε κρίση οποιοδήποτε επεισόδιο μικρό η μεγαλύτερο.

«Όταν ένα επεισόδιο εξελίσσεται σε αναγκάζει να προβείς σε διπλωματικές ενέργειες, οι οποίες, εάν δεν εγγράφονται σε μία στρατηγική, δεν είσαι προετοιμασμένος για κάποια ολοκληρωμένη και τελική λύση, νομίζω ότι αποβαίνουν μη παραγωγικές, για να το πω ευγενικά» είπε τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «Θα χρησιμοποιήσω τρεις λέξεις για να γίνει πιο απλό αυτό που λέω, είναι η λέξη χρόνος, η λέξη Ευρώπη και η λέξη, ο όρος, Διεθνές Δίκαιο».

Έχοντας διατελέσει και υπουργός Εξωτερικών ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να δει η χώρα μας αν ο παράγοντας χρόνος, η αναμονή δηλαδή, έχει βοηθήσει. Ως προς τον παράγοντα Ευρώπη ανέφερε ότι η προοπτική ένταξη της Τουρκίας έχει χαθεί και ως εκ τούτου δεν μπορεί η στρατηγική μας να εδράζεται σε αυτό το πεδίο. Τέλος σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο δήλωσε πως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα πλέον.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, με αφορμή και τις τελευταίες εντάσεις «η καλύτερη διαχείριση κρίσης είναι να αποφύγεις την κρίση».

Σημαντικό πρόσταγμα η πολιτική σταθερότητα

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε και για τις εκλογές και τη νέο Βουλή, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική κοινωνία «το πρόσταγμα της πολιτικής σταθερότητας», διότι αυτό είναι που επηρεάζει «την οικονομία, επηρεάζει τις αγορές, επηρεάζει τις επενδυτικές προοπτικές της χώρας, επηρεάζει τη λειτουργία των θεσμών, τη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρχει «σταθερό περιβάλλον πολιτικό και θεσμικό» και τάχθηκε υπέρ της ανάδειξης κυβέρνησης που να μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να επωμίζεται το βάρος της διαχείρισης της εθνικής στρατηγικής.

«Πρέπει» σημείωσε «να υπάρχει σαφής,  καθαρή κυβερνητική λύση και σταθερότητα».

Υπόθεση Novartis.

Tέλος ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis λέγοντας πως τα όσα έχουν εκτυλιχτεί είναι πρωτοφανή. Κυρίως όμως, όπως είπε, έχει πληγεί η δικαιοσύνη.

«Όσα λέγαμε για κατάχρηση εξουσίας, για εσχάτη προδοσία με την έννοια που έχει ο όρος τεχνικά στο Ποινικό Δίκαιο, δηλαδή για την οργανωμένη αλλοίωση θεμελιωδών αρχών και θεσμών του πολιτεύματος όπως η διάκριση των εξουσιών και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αποδεικνύεται ότι ήταν εκφράσεις επιεικείς» σημείωσε και κατέληξε: «η επόμενη Βουλή πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος και την ευταξία των θεσμών του κράτους».

https://www.liberal.gr/politics/eu-benizelos-i-kaluteri-diacheirisi-krisis-einai-na-apofugeis-tin-krisi/257022

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα