«Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι… ξανά»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«H πανδημία, οι ελπίδες της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, τα Ελληνοτουρκικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι ανοιχτοί, ακόμα, λογαριασμοί του Εμφυλίου»: ο Τάκης Λαζαρίδης, συγκρατούμενος του Νίκου Μπελογιάννη, «επιστρέφει» στο βιβλίο του «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι…» με ένα ΕΠΙΜΕΤΡΟ που θα συζητηθεί. Γιατί «μελετάμε την ιστορία, όχι για να μάθουμε τι έγινε κάποια στιγμή στο παρελθόν, αλλά για να κατανοήσουμε το παρόν και να ανιχνεύσουμε το μέλλον»…

«Συχνά πυκνά, σοβαροί και αξιόλογοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πνεύματος», γράφει ο Τάκης Λαζαρίδης, «εκφράζουν τη δυσφορία τους γιατί ορισμένοι ιστορικοί και ερευνητές εξακολουθούν να ασχολούνται με τις εμφύλιες συγκρούσεις στη διάρκεια της Κατοχής, με τον Δεκέμβρη, τη Βάρκιζα και τον Εμφύλιο. Τι νόημα έχει, λένε, να προσπαθούμε τώρα, ύστερα από εβδομήντα και πλέον χρόνια, να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη τότε, ποιοι και πόσο ευθύνονται, ποια η ιστορική αλήθεια. Γιατί να ξύνουμε πληγές όταν η χώρα μας έχει ζωτική ανάγκη για εθνική ενότητα και ομοψυχία;»

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

“Καθημερινή”

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σκέπτομαι ειλικρινά πόσο άσχημα αισθάνονται οι σκεπτόμενοι -λίγοι ,αλλά υπάρχουν- φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και του Σύριζα ,αλλά και κάθε συνιστώσας της Αριστεράς μετά την μικρή ,αλλά ”επιτομική”συνέντευξη αυτή του κ.Τάκη Λαζαρίδη ,που θα ακούσουν .
    Θα μου πείτε εδώ ”ουκ ηβουλήθησαν συνιέναι”μετά την σε μια εβδομάδα αυτοδιάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως πριν 31 χρόνια, αλλά τότε δεν είχαμε ούτε το διαδίκτυο ,ούτε τα έξυπνα φορητά(κινητά) τηλέφωνα .
    Δεν αποκλείεται μάλιστα να πιστεύουν ότι θα διδάξουν την θεωρία του Μαρξ στα ρομπότ του κοντινού μέλλοντος και να ελπίζουν ότι αυτά θα υλοποιήσουν τον γνήσιο κομμουνισμό ,που όμως δεν υλοποιείται χωρίς τους μικρούς Στάλιν ,Μάο ,Κάστρο ,Χότζα ,Τσαουσέσκου κ.ο.κ.
    Πως να μη συμφωνήσεις με την γνώμη αυτού του μυαλωμένου και εμπείρου αριστερού ,ότι τώρα η Πατρίδα -για όσους πιστεύουν φυσικά στην Πατρίδα- δεν μπορεί να σωθεί με μια μονοκομματική κυβέρνηση ,αλλά χρειάζεται πανστρατιά ”για να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα” από την γενική παρακμή ,στην οποίαν καταλήξαμε γιατί επεκράτησε και επικρατεί η προπαγάνδα της Αριστεράς στην Μεταπολίτευση με τις δυο κυβερνήσεις της -και σήμερα ακόμη στα σχολιαρόπαιδα των καταλήψεων του νεαρού Ερνέστου-με το όνομα του Τσε Γκουεβάρα-που εζήλωσε την δόξα του κ.Τσίπρα και τον ”προμοτάρουν” κανάλια ,ραδιόφωνα και κονδυλοφόροι σε εφημερίδες και διαδίκτυο;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα