του Παντελή Σαββίδη
Φωτογραφία: ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βάνς στη Διάσκεψη του Μονάχου
Είχα γράψει ένα άρθρο πριν λίγες ημέρες με τίτλο: ο Τράμπ ως ευλογία για την Ευρώπη.
ΕΔΩ
Η Διάσκεψη του Μονάχου και όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Αμερικανικής κυβέρνησης το επιβεβαιώνουν.
Η επιλογή της Ελλάδας για ένταξη στην ΕΟΚ και στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. ήταν περισότερο στρατηγική παρά οικονομική.
Τα τελευταία αρκετά χρόνια μετά τις ηγεσίες Μιτεράν, Κόλ, Ντελόρ η Ευρώπη έπεσε στα χέρια πολιτικών νάνων.
Η Διάσκεψη του Μονάχου έστειλε το μήνυμα του τέλους της Αμερικανικής στρατιωτικής υποστήριξης. Ό,τι και να λένε οι Αμερικανοί για να καθησυχάσουν τους Ευρωπαίους, σε πόλεμο για σύμμαχο με βάση το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακούν αν δεν διακυβεύονται μείζονα αμερικανικά συμφέροντα.
Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει σύνορα και στρατό να τα υποστηρίξει.
Αυτή η θέση πρέπει να αποτελέσει τον πυρήνα για έναν νέο εσωτερικό κύκλο μελών της Ε.Ε. ακόμη περισσότερο προς τον πυρήνα απο την ΟΝΕ.
Όσοι πιστοί προσέλθετε..
Μια τέτοια Ευρώπη θα άξιζε τον κόπο να συγκροτηθεί.
Η σημερινή μάλλον σαν ανέκδοτο ακούγεται.
Αλλά την Ευρώπη με σύνορα και στρατό, υπάρχει ηγεσία να την υποστηρίξει;
Εδώ είναι το πρόβλημα.
Με γραμματείς και λογιστές οραματική Ευρώπη δεν συγκροτείται.
Για την Ευρώπη και την ιστορικότητα της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Ένωσης»
σου στέλνω τα παρακάτω άρθρα (σε φθίνουσα χρονολογική σειρά)
Τιερί Μεϊσάν:
– Η «Δημοκρατία» κατά την Ευρωπαϊκή Ένωση
https://www.voltairenet.org/article220916.html
– Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: μια ακριβή μασκαράτα!
https://www.voltairenet.org/article220872.html
– Η μυστική Ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1)
https://www.voltairenet.org/article182726.html
καθώς και συνημμένο απόσπασμα (σελ. 457/458) από το βιβλίο:
Παναγιώτη Κανελλόπουλου:
Ἡμερολόγιο
31 Μαρτίου 1942-4 Ἰανουαρίου 1945
Εκδόσεις Κέδρος
Αθήνα 1977
όπου αναφέρεται σαφώς (από το 1943) στα σχέδια των Αμερικανών για την
Ευρώπη μέτά το πέρας του 2ου Παγκοσμίου πολέμου.
===
Τί λέει ὅμως ὁ Kirk ἐδῶ, πού ἔγινε
τώρα καί πρεσβευτής διαπιστευµένος στὀν βασιλέα Γεώργιο
καί στήν ἑλληνική κυθέρνηση; Ὁ Sedgwick καί ἡ σύζυγός του,
πού ἔφαγαν πρό ἡμερῶν μαζί μας, μοῦ ἔλεγαν ὅτι σ’ ἕνα γεῦμα
στήν ἀμερικανική πρεσβεία, ὁ Kirk ἀπαντώντας σ᾽ ἕνα ἐρώ-
τημα τῆς κυρίας Σέτζουϊκ, τῆς κόρης τοῦ μακαρίτη καθηγητῆ
Σωτηριάδη. εἶπε τά ἑξῆς: «Δέν ἐνδιαφέρομαι διόλου γιά τά
πολιτικά πράγματα στήν ᾿Ελλάδα. Αὐτά ὅλα δέν ἔχουν σημα-
σία. Μετά τή Νίκη θὰ ἐγκαταστήσουμε καθεστώς κατοχῆς σ᾽
ὅλη τήν Εὐρώπη. Ὅποιος θά μιλάει καί θά μας ἐνοχλεῖ, θά
τουφεκίζεται».
===
Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ πολύ για την ελευθερία που μας δίνετε να σχολιάζουμε στην ιστοσελίδα σας. Η Ισηγορία ήταν ένα από τα τρία γνωρίσματα της Κλεισθένειας Δημοκρατίας. Σήμερα η αναφορά στη λέξη αυτή δεν υπάρχει στα κείμενα και τον πολιτικό λόγο των υφιστάμενων κομμάτων στην ελληνική βουλή.
Όλα αυτά ήσαν δυνατά πριν τις διευρύνσεις, όταν με την είσοδο Σουηδίας, Φινλανδίας και Αυστρίας τα μέλη ήσαν 15. Με την περιοδεία του Κλίντοιν στην Ανατολική Ευρώπη καθορίστηκε και η πορεία της Ευρώπης στο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι έως το 2012 αν θυμάαι καλά υπήρχε στην Ευρώπη η Δυτικοευρωπαική Ένωση (ΔΕΕ), στρατιωτικός βραχίονας ο οποίος ήταν εν υπνώσει αλλά ενεργοποιήθηκε στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου για να περιπέσει πάλι σε αδράνεια και να διαλυθεί ακολούθως με πρωτοβουλία της Γερμανίας. Μετά το 1991, το Μάαστριχτ, έγιναν πολλές συζητήσεις για το μελλοντικό σχήμα της Ε Ε, την Ευρώπη του σκληρού πυρήνα, των πολλαπλών ταχυτήτων, κ.α, παράλληλα όμως είχαν γίνει και διεργασίες για την ΚΕΠΠΑ, Κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας. Τώρα με τις διευρύνσεις αποσκοπεί να αναπαραγάγει στα όριά της τον Πρώτο και τον Τρίτο Κόσμο. Στην ουσία όλα γίνονται καθ’ υπόδειξη ή τη συναίνεση των ΗΠΑ. Είχε τη δυνατότητα με το Μινσκ 1 ΚΑΙ 2 να αποτρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά κωλυσιέργησε για να δώσει τη δυνατότητα στην Ουκρανία να προετοιμαστεί, όπως δήλωσε η Μέρκελ. Ο μεγάλος ηττημένος αυτού του πολέμου είναι η ΕΕ που περιέπεσε σε ύφεση και ακραία εξάρτηση από τις ΗΠΑ. Μη ξεχνάτε ότι η ΕΕ περιλαμβάνει εντός της της Νέα Ευρώπη, σύμφωνα με ορισμό του Ράνσφελντ το 2003, που είναι προσκολλημένη στην Ουάσινγκτον. Η ΕΕ δημιουργεί εχθρούς καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ. Γιατί είναι εχθρός η Κίνα και όχι οι ΗΠΑ;
Το δόγμα Μαλτίν Ολμπράιτ (3d) για τον ευρωστρατό δεν έχει αλλάξει και δεν θα αλλάξει για οικονομικούς λόγους. Οι Αμερικανοί δεν θέλουν να χάσουν την αγορά οπλικών συστημάτων της ΕΕ και την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας της ΕΕ.
Έτσι ισχύει:
Non decoupling μη αποσύνδεση από το ΝΑΤΟ, non duplication μη διαχωρισμός assets και capabilities από το ΝΑΤΟ και non discrimination μη αποκλεισμός χωρών όχι μελών της ΕΕ.
Εφόσον οι ΗΠΑ δώσουν τον SACEUR δηλ. τον ανώτατο συμμαχικό διοικητή της Ευρώπης, σε ευρωπαϊκή χώρα τότε θα μιλάμε για νέα εποχή και αυτόνομη πορεία της ΕΕ.
Δεν γίνεται όμως στρατιωτική αυτονομία της ΕΕ με Αμερικανό διοικητή και Βρετανό υποδιοικητή.
“έπεσε στα χέρια πολιτικών νάνων.”
Να προσθεσουμε τον ποιο σαφη ορο ‘νεοφιλελευθερων’ πολιτικων νανων. Αλλιως δεν θα ειχαμε
10 εταιρειες ηλεκτρικης ενεργειας και το ρευμα θα αυξανεται…τα ιδια στις γερμανικες τηλεπικοινωνιες κτλ…Τρενα να συγκρουονται και κανεις να μην εχει ευθυνη…Η ‘απελευθερωση’ των αγορων τιποτα καλο δεν εφερε παρα γεμισε τις τσεπες των πραγματικων διαχειριστων της εξουσιας στην Ελλαδα.
“Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει σύνορα και στρατό να τα υποστηρίξει.”
Δυστηχως διαφωνω….Ουτε θελω να πολεμησω για τους Γερμανους Πολωνους και Ουκρανους ουτε αυτοι θα κατεβουν να υποστηριξουν το Καστελοριζο….Επιτελους ας διωξουμε αυτες τις αυταπατες απο πανω μας
Πόσο στοίχιζε η τηλεφωνία όταν την είχε μονοπώλειο ο κρατικός ΟΤΕ και πόσο σήμερα; Για να μην αναφέρω την ποιότητα υπηρεσιών και την συμπεριφορά των υπαλλήλων.
“τα ιδια στις γερμανικες τηλεπικοινωνιες”
Έχεις στοιχεία; Άλλωστε, σήμερα, το κόστος τηλεποικωνίας είναι παντού μηδενικό, μέσω διαδικτύου.
Αγαπητε Επισκεπτη,
Οταν μιλαμε για τηλεπικοινωνιες εννοουμε φυσικα το ιντερνετ σημερα. Εαν καπου σου το προσφερουν χωρις χρηματα πες το μας και σε μας να μην πληρωνουμε τα παρακατω 25-30 Ευρω το μηνα απο τις :
Cosmote:
https://www.cosmote.gr/eshop/browse/Fixed-Plans/Double-Play-Plans/-/N-1fyo5ya
Vodafone:
https://www.vodafone.gr/statheri-prosfora-vdsl50mbps-gb?c_source=google&c_medium=paid-search&c_term=landline-vodafone-double-play&c_owner=mk-fm&c_phase=performance&c_name=vdsl50mbps-offer-vodafone-statheri&s_kwcid=AL!8229!3!728390513993!b!!g!!vodafone%20double%20play&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI-oWMzoLIiwMV5ZmDBx3VmQGkEAAYASAAEgKh7vD_BwE#clicktocall
Βεβαια στο UK
https://www.uswitch.com/broadband/
θα πληρωνες 26 λιρες για καλυτερη υπηρεσια και με 3πλασιο μισθο.
Δεν πειραζει ομως…τα 600μιλια Ευρω κερδη τον χρονο της COSMOTE μετακομιζουν καθε Παρασκευη στο Βερολινο….Σε 5 χρονια θα ειχες βγαλει τα ΡΑΦΑΛε αλλα αυτα ειναι ψιλα λογια για τους πατριωτες νεοφιλελευθερους
Το σχόλιό σου δεν διαβάζεται. Με τούς συνδέσμους που έχεις βάλει, βγαίνει εκτός περιθωρίου. Γράψε το ξανά, χωρίς συνδέσμους, ή χρησιμοποιώντα υπερσυνδέσμους, όπως κάνω πάντα εγώ, ώστε να το διαβάσω.
Διακρίνω με δυσκολία “Οταν μιλαμε για τηλεπικοινωνιες εννοουμε φυσικα το ιντερνετ σημερα”. Αυτό δεν είναι αυτονόητο και πάλι δεν βλέπω ότι σήμερα είναι ακριβότερο μέσω ιντερνέτ, όταν στην Ελλάδα (δεν ξέρω που ζεις εσύ) πληρώναμε με το λεπτό την υπεραστική τηλεφωνία και την αστική εντός Αθηνών. Αν μιλούσα μισή ώρα με Καναδά, πόσο θα πλήρωνα πριν την χρήση viber και πόσο πληρώνω τώρα; Αν γράφεις άλλα, τα οποία δεν μπορώ να δω, κάνε τον κόπο τής επανάληψης, όπως σού την ζήτησαν από πάνω.
Όχι. Το τηλ. Δεν ήταν τόσο ακριβό όσο σήμερα. Σε καμία των περιπτώσεων. Και μεν τα υπεραστικά ήταν απλησίαστα, αλλά τα αστικά 1 δρχ ανά τηλέφωνο, όσο και να μίλαγες, ούτε στον ύπνο μας.
Επιπλέον και με δεδομένο ότι η επικοινωνία σήμερα είναι το Νο 1, ακόμη και οι κρατικοί φορείς σου στέλνουν μηνύματα και περιμένουν να κάνεις τις πράξεις μέσω του κινητού σου, τότε ναι μεν Viber, Skype, δεν ξέρω τι άλλο, όμως το να πληρώνεις 60-100 ευρώ για την σύνδεση, είναι χρυσάφι, με δεδομένο και την ευκολία που έχουν πλέον οι τηλεφωνικές εταιρείες να σε συνδέουν, το μειωμένο κόστος τους σε υλικά (οπτικές ίνες πχ, αντί καλώδια), την ευρύτατη πρόσβαση που τους έδωσε η κρατική εξουσία και το διαδίκτυο στις ζωές μας (ποτέ άλλοτε η τηλεπικοινωνία δεν ήταν τόσο ισχυρό μέσο διασύνδεσης, χωρια που προχωρώντας η τεχνολογία θα γίνει ακόμη πιο ισχυρό), αποκτά σαφώς την έννοια βασικού αγαθού στις ζωές των ανθρώπων, άρα θα πρέπει να φτηναίνει, αντί να ακριβαίνει. Πάνω απολα, αν δεχόμαστε ότι η τεχνολογία πρέπει να κάνει καλύτερη, σε όλους τους τομείς, την ανθρώπινη διαβίωση στις μεγάλες μάζες του πληθυσμού κι όχι σε ολιγάρχες ή και αυτοκράτορες της τεχνολογίας, τότε η επικοινωνία του σήμερα είναι πανάκριβη σε σχέση με την επικοινωνία του χθες.
Η άποψη ότι μία ομοσπονδιακή Ευρώπη θα σώσει την Ελλάδα είναι τραβηγμένη.
Τα Ευρωπαϊκά κράτη είναι πιο εθνικιστικά από την Αμερική και θα πέσει το ένα κράτος να φάει το άλλο.
Η βάση του κράτους πρέπει να είναι το έθνος για να προκόψει.
Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων στην Ευρώπη (Βέλγιο) δεν υπάρχει άλλο ομοσπονδιακό κράτος με πρόοδο.
Το έκτρωμα της Βοσνίας τα Σκόπια σε αυτούς να μοιάσουμε; θέμα μεγάλο.
Η Ελλάδα θα εκφυλιστεί σε ένα τέτοιο καθεστώς.