Το Twitter πανηγυρίζει – «Κάθε αθλητής του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα 9 μέτρα!»

Μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου, καθώς με άλμα ρεκόρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο σε διάστημα τεσσάρων χρόνων σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και με άλμα ρεκόρ 8.52 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο παίρνοντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αποδεικνύοντας και στη πράξη με άλμα 8.52 το οποίο αποτελεί ρεκόρ αγώνων και κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου, ο Μίλτος Τεντόγλου, ανέφερε:

«Ήταν πάρα πολύ καλός αγώνας για μένα, έκανα αυτό που ονειρευόμουν. Έκανα ρεκόρ αγώνων. Έκανα μεγάλο άλμα, ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει.

Ήταν απίστευτο, ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Δεν υπάρχει κενή θέση. Στην κερκίδα ήταν και η οικογένειά μου, τα παιδιά της Εθνικής. Έκαναν πολύ καλή κερκίδα.

Είπα στα παιδιά της ομάδας ότι αν ξεκινήσω με άκυρο, κέρδισα. Δεν είναι τυχαίο. Είναι πιο εύκολο να ρυθμίσεις το άκυρο, παρά να πατήσεις πιο πίσω. Έκανα ένα safe αλμα και στο 8,52 είχα άπνοια και είπα “εδώ είμαστε”.

Πιστεύω ότι είμαι μια κλάση ανώτερος. Έχασα στο Μονακό αλλά δεν έχει σημασία. Είναι μεγάλη πίεση να πηγαίνω να κερδίζω σε κάθε αγώνα. Του χρόνου έχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, φέτος μου ξέφυγε, του χρόνου δεν θα μου ξεφύγει.

Κάθε αθλητής του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα 9 μέτρα! Πάντα είναι στο μυαλό μου, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω».

 

 

 

https://www.pronews.gr/pronews-tv/athlitismos-pronews-tv/eyropaiko-stivou-paei-gia-to-xryso-o-miltos-tentoglou-neo-rekor-agonon-me-8m52/