Ευρωπαϊκο Συνέδριο Διαστημικής Φυσικής στη Μήλο

16/7/21 | 0 | 0 | 149 εμφανίσεις

Στις 19- 20 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στο “Συνεδριακό Κέντρο Μήλου – Γεώργιος Ηλιόπουλος” στον Αδάμαντα της Μήλου, συνάντηση εργασίας της ερευνητικής ομάδας του προγράμματος SafeSpace, ενώ 21-23 Ιουλίου, θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο workshop με θέμα: “Sun to Belts Workshop: nowcasting, forecasting, hindcasting” με ευρύτερη συμμετοχή ερευνητών και επιστημόνων του διαστήματος.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία – παρουσίαση με τίτλο «Οι Ήχοι του Διαστήματος» στον προαύλιο χώρο του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μήλου, στο κέντρο του Αδάμαντα. Η παρουσίαση αναφέρεται στο ευρύ κοινό του νησιού: ενήλικες και παιδιά από 7 ετών και άνω.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος Ιωάννης Δαγκλής και η αστροφυσικός, υπεύθυνη στην επικοινωνία της Αστρονομίας στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού.

Η δημόσια παρουσίαση «Οι ήχοι του Διαστήματος» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας του ερευνητικού προγράμματος «SafeSpace» (μτφ: “Ασφαλές Διάστημα”), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από οκτώ ευρωπαϊκούς φορείς, με συντονιστή το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. http://www.space.phys.uoa.gr/safespace.html

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    29/7/21 | (0 σχόλια)
    Με δύο κινήσεις που έκανε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα αποδόμησε την Αθήνα. -Η μια ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Παράνομο, ξεπαράνομο, παράγει αποτελέσματα. -Η άλλη ήταν το "άνοιγμα" της Αμμοχώστου. Και οι δύο κινήσεις ήταν, απολύτως, προβλέψιμες. Ερωτήματα: -Αδιαφόρησε η Αθήνα; -Δεν μπόρεσε να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο