Ευρωπαϊκο Συνέδριο Διαστημικής Φυσικής στη Μήλο

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Στις 19- 20 Ιουλίου 2021 θα πραγματοποιηθεί στο “Συνεδριακό Κέντρο Μήλου – Γεώργιος Ηλιόπουλος” στον Αδάμαντα της Μήλου, συνάντηση εργασίας της ερευνητικής ομάδας του προγράμματος SafeSpace, ενώ 21-23 Ιουλίου, θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο workshop με θέμα: “Sun to Belts Workshop: nowcasting, forecasting, hindcasting” με ευρύτερη συμμετοχή ερευνητών και επιστημόνων του διαστήματος.

Την Παρασκευή 23 Ιουλίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία – παρουσίαση με τίτλο «Οι Ήχοι του Διαστήματος» στον προαύλιο χώρο του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Μήλου, στο κέντρο του Αδάμαντα. Η παρουσίαση αναφέρεται στο ευρύ κοινό του νησιού: ενήλικες και παιδιά από 7 ετών και άνω.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος Ιωάννης Δαγκλής και η αστροφυσικός, υπεύθυνη στην επικοινωνία της Αστρονομίας στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού.

Η δημόσια παρουσίαση «Οι ήχοι του Διαστήματος» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων επικοινωνίας του ερευνητικού προγράμματος «SafeSpace» (μτφ: “Ασφαλές Διάστημα”), που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από οκτώ ευρωπαϊκούς φορείς, με συντονιστή το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. http://www.space.phys.uoa.gr/safespace.html

spot_img

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,703ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
19,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα