ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: Η βεβήλωση  ιερών ναών είναι ελευθερία έκφρασης!!!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ποιός το φανταζόταν οι Femen να εκπροσωπούν την ελεύθερη έκφραση στην Ευρώπη; Και μάλιστα με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου;

της Karine BechetGolovko

Femen: οι νέες θεές του μετανεωτερικού κόσμου! Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) μόλις καταδίκασε τη Γαλλία επειδή τόλμησε, σε τελευταία αναλαμπή, να προσπαθήσει να προστατεύσει την Εκκλησία. Πράγματι, τι ιδέα να τιμωρείς μια μανία στην ύστερη εφηβεία, που μολύνει το ιερό του παρισινού ναού της ισαποστόλου αγίας Μαγδαληνής και κραυγάζει γυμνόστηθη.

Ο ανώτατος ιδεολογικός καθοδηγετής της Ευρώπης απεφάνθη: η πρωτόγονη χυδαιότητα είναι το αποκορύφωμα της ελευθερίας της έκφρασης (αυτό είναι το μόνο που απέμεινε από αυτήν, άλλωστε), ειδικά όταν επιτρέπει την καταστροφή των ιερών του παλιού κόσμου, του ανθρώπινου κόσμου. Η μετανεωτερικότητα δεν χρειάζεται τη χριστιανική πίστη, ούτε άντρες, έχει τους τόπους λατρείας της (προστατευμένους) και τους ανθρώπους της, τέλεια εκπαιδευμένους. Αμήν!

Η βεβήλωση του ναού της αγίας Μαγδαληνής στο Παρίσι έγινε τον Δεκέμβριο του 2013, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όταν η Eloïse Bouton εισέβαλε γυμνόστηθη με μια επιγραφή «Τα Χριστούγεννα ακυρώνονται!»   μπροστά σε μια δωδεκάδα ανθρώπων και μια χορωδία σε πλήρη πρόβα.

«Λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στις 20 Δεκεμβρίου 2013, η Eloïse Bouton μπαίνει γυμνόστηθη στο ναό της αγίας Mαγδαληνής, στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού, και στέκεται μπροστά στο ιερό όπου αναπαριστά μια έκτρωση χρησιμοποιώντας κομμάτια από ματωμένο συκώτι μοσχαριού, που υποτίθεται ότι συμβολίζουν ένα έμβρυο. Τελειώνει το «χάπενινγκ» της με τη σάλτσα Femen ουρώντας μπροστά σε μια παράνομη ομήγυρη».

Ο ιερέας της ενορίας υπέβαλε μήνυση και τον Ιανουάριο η Eloïse Bouton τέθηκε σε προληπτική κράτηση. Όπως σημειώνει το ΕΔΑΔ:

«Η κα Bouton εξήγησε ότι από το κίνημα Femen της είχε ανατεθεί για τη Γαλλία να παρέμβει, σύμφωνα με ένα σχέδιο ταυτόχρονων παρεμβάσεων και σε άλλες χώρες. Ο ναός της αγίας Mαγδαληνής είχε επιλεγεί στη Γαλλία «για τον συμβολισμό του σε διεθνές επίπεδο». Οι ανακριτές πρόσθεσαν στον φάκελο της υπόθεσης μια δημοσίευση της ιστοσελίδας Femen-France με φωτογραφίες με λεζάντα: «Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν από το Βατικανό στο Παρίσι, Στο ιερό της εκκλησίας της Mαγδαληνής, η Αγία Μητέρα Eloise απέβαλε τον Ιησού». »

Η δράση λοιπόν είναι εθελοντική, αναγνωρίζει ότι την διέπραξε μέσα στην εκκλησία.

«(Το δικαστήριο [ΕΔΑΔ]) έκρινε ότι η ενέργειά της εμπίπτει στην ελευθερία της έκφρασης* και απέρριψε συγκεκριμένα το επιχείρημα της προσφεύγουσας ότι η ενέργειά της ήταν αποκλειστικά πολιτική. »

Η ελευθερία της έκφρασης δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για οποιαδήποτε βεβήλωση, σε κάθε περίπτωση κάθε κοινωνία πρέπει να προστατεύει τους «ιερούς» τόπους της. Και η γαλλική δικαιοσύνη, περιέργως σήμερα, υπερασπίστηκε την Εκκλησία:

«Το ποινικό δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορουμένη για σεξουαλική επίδειξη σε φυλάκιση ενός μηνός με απλή αναστολή και, για λόγους αστικού συμφέροντος, να καταβάλει στον εκπρόσωπο της ενορίας ποσό 2.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς και να συμμετάσχει στα δικαστικά έξοδα του αντιδίκου της μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ. Το Εφετείο του Παρισιού επικύρωσε την απόφαση από κάθε άποψη. Η προσφεύγουσα άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής. Το ΣτΕ απέρριψε την έφεση. » 

Προφανώς, το ΕΔΑΔ αθώωσε την Eloïse Bouton επειδή αυτό έχει άλλες ιερότητες. Μη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι αυτό το ευαίσθητο άτομο ούρησε στο ιερό στο τέλος της παράστασης, το ΕΔΑΔ θεωρεί στην απόφασή του της 13ης Οκτωβρίου ότι η ποινή που επιβλήθηκε είναι δυσανάλογη σε μια δημοκρατική κοινωνία, επειδή δεν ελήφθησαν υπόψη τα κίνητρα αυτής της πρόκλησης, και αυτό συνιστά επίθεση στην ελευθερία της έκφρασης:

«Τέλος, το Δικαστήριο [ΕΔΑΔ] σημειώνει ότι, ενώ τα εθνικά δικαστήρια δεν αγνόησαν τις δηλώσεις της προσφεύγουσας κατά τη διάρκεια της ποινικής έρευνας, περιορίστηκαν ωστόσο στην εξέταση του ζητήματος της γύμνιας του στήθους της σε έναν τόπο λατρείας, χωρίς να λάβουν υπόψη το νόημα που αποδίδεται στην ενέργειά της ή τις εξηγήσεις που δόθηκαν για το νόημα που έδωσαν στο γυμνό τους οι ακτιβίστριες των Femen. (…) Το Δικαστήριο [ΕΔΑΔ]συμπεραίνει από αυτό ότι τα [αστικά] δικαστήρια δεν εξισορρόπησαν επαρκώς τα ανταγωνιστικά συμφέροντα και ότι η παρέμβαση στην ελευθερία έκφρασης της προσφεύγουσας, που συνιστά η ποινή φυλάκισης με αναστολή, δεν ήταν «απαραίτητη σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Κάθε εποχή και κάθε κοινωνία έχει τα ιερά της, τα οποία προστατεύει από κάθε βεβήλωση**. Το να μπαίνεις με τόπλες και να ουρείς σε έναν ναό σημαίνει ότι τη βεβηλώνεις. Είτε η κοινωνία θεωρεί αξίας της την προστασία των χριστιανικών χώρων λατρείας, επειδή ανήκουν στα ιερά της, είτε αρνείται τον ιερό τους χαρακτήρα και τότε είναι δυνατό να γδυνόμαστε σ’ αυτά για ιδεολογικούς λόγους και να ουρούμε σ’ αυτά, όπως σε ουρητήριο.

Το ΕΔΑΔ υποβιβάζει την Καθολική Εκκλησία σε ουρητήριο. 

Θα ήμουν περίεργη να μάθω ποια θα ήταν η αντίδραση αυτού του θεσμού, αν μια ομάδα θυμωμένων πολιτών πραγματοποιούσε μια τέτοια «παράσταση» στην αίθουσα ακροάσεών του; Ή αν βεβηλώναμε τους ιερούς τόπους που προστατεύει ιδεολογικά; Η απάντηση θα ήταν καταδικαστική, γιατί κάθε ιδεολογικό σύστημα προστατεύει τα ιερά του, διαφορετικά είναι καταδικασμένο να εξαφανιστεί.

*Το 2018 το ΕΔΑΔ είχε αποφανθεί ότι η βλάσφημη πρόκληση της φεμινιστικής πανκ ομάδας «Pussy riots» στον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Μόσχας ήταν μια μορφή έκφρασης που προστατεύεται από το Δικαστήριο. Ο δικηγόρος των Pussy riots έγινε μετά δικαστής στο ΕΔΑΔ.

Την ίδια χρονιά, το Δικαστήριο είχε επίσης καταδικάσει τη Λιθουανία επειδή είχε τιμωρήσει βλάσφημες διαφημίσεις με τον Χριστό και την Παναγία.

**Το 2018, το ΕΔΑΔ καταδίκασε μια Αυστριακή λέκτορα γιατί χαρακτήρισε «παιδοφιλία» το γάμο του Μωάμεθ με την 9χρονη Aϊσά. Καταλόγισε στη λέκτορα παρακίνηση σε έλλειψη σεβασμού στον Μωάμεθ και  ότι ο όρος «παιδόφιλος» γι’ αυτόν ήταν μια «γενίκευση χωρίς τεκμηριωμένη βάση» και «πιθανόν να προκαλέσει δικαιολογημένη αγανάκτηση» στους μουσουλμάνους. Και μάλιστα, ήταν «μια κακόβουλη παραβίαση του πνεύματος ανεκτικότητας στη βάση της δημοκρατικής κοινωνίας» που πιθανόν «να υποκινήσει προκαταλήψεις» και «να θέσει σε κίνδυνο τη θρησκευτική ειρήνη»!!! Τα σχόλια δικά σας.

 

 

spot_img

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μετά την κατάρρευση του Κομμουνισμού το 1989, -που κήρυττε ότι και εφάρμοζε την αθεία και έκανε ”αχούρια” τις εκκλησίες -ήρθαν και αυτά τα καλόπαιδα τα ατίθασα με μανιοκαταθλιπτικές συμπεριφορές να συνεχίσουν το έργο του και επειδή πληθαίνουν και έχουν ψήφο στα δύσκολα πολιτεύματα των Δημοκρατιών ”τους πρόσεξαν” τα ”προοδευτικά” κόμματα και οι σχετικές ”Συλλογικότητες ” και αυξάνονται , πληθύνονται και προκαλούν το βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα των Ευρωπαίων, που καταφαίνεται από τους υπέροχους Ιερούς Ναούς σε κάθε πόλη ,χωριό και οικισμό, που ανήγειραν .
  Δηλώνοντας δε άθεοι και δικαιωματιστές ξεφεύγουν και από την Δικαιοσύνη ,εθνική και υπερεθνική -όπως εδώ ΕΔΑΔ – η οποία στην περίπτωσή τους μάλλον λαμβάνει υπόψιν της και το ”κοινό περί δικαίου αίσθημα” , το οποίο δυστυχώς έγινε αντιθρησκευτικό.
  Στην Ελλάδα το βιώνουμε από το 2000 -μια εβδομάδα -μετά από εκείνες τις κλεμμένες από την Ν.Δ εκλογές από το ΣημιτοΛαλιωτικόΠΑΣΟΚ -,πού επέβαλε με νόμο την μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες,
  ΟΛΟΙ θυμόμαστε ότι μόνο 3000.000 (κάτω από τους μισούς) Ελλήνων δήλωσαν ότι ήθελαν να αναγράφεται στις ταυτότητες τους το θρήσκευμα- χριστιανός ορθόδοξος-, γιαυτό και δεν τους λογάριασαν για δημοψήφισμα.
  Μαυτά και μαυτά όμως -αν τέτοια γεγονότα περισσέψουν και σε άλλα χριστιανικά κράτη της Ευρώπης-θα ”γεμίσει” η Ευρώπη από Όρμπαν ,γιατί ”σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν” -είπε ο Χριστός-, στον οποίον πάντως δεν πιστεύουν ”ψυχή τε σώματι” οι Γάλλοι ιερωμένοι του Ιερού Ναού της Αγίας Μαγδαληνής ,γιατί αλλιώς ”θα έπαιρναν το φραγγέλιο”-όπως το πήρε και ο Χριστός-.
  ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ -ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ- ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΣΥΝΗΣ .
  Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ,ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ”ΚΙΟΤΗΔΕΣ” ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΑΝΤΟΣ ΒΑΘΜΟΥ.
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΒΙΑ ,ΑΛΛΑ ”ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ”ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΚΟΣΥΝΗ , ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟΛΩΛΟΤΩΝ .
  ΕΝΤΑΞΕΙ
  .Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΛΛΟΥ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ..

 2. Εσύ είχες το απύθμενο θράσος να κατηγορείς την Μ.Π. ότι γράφει σεντόνια και πλατειάζει!! Οι ασυναρτησίες που γράφεις εσύ από πάνω είναι … φιλοσοφικό κείμενο;

  Το Χ.Ο. σε μάρανε κι εσένα, χριστιανούλη τής δεκάρας, και δεν βλέπεις τα πραγματικά χάλια τής κοινωνίας. Το Χ.Ο. ανεγράφη στις ταυτότητες για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο σκοπό σε συγκεκριμένη περίοδο και όντως δεν χρειαζόταν. Έγραφαν ποτέ π.χ. τα διαβατήρια θρήσκευμα; ΠΟΤΕ! Και όταν κανείς, με την υπεροψία σου και τον άκαμπτο ψευτοεγωισμό, που δεν τού επιτρέπει να παραδεχτεί τα λάθη του, πολλώ μάλλον δε να ζητήσει συγγνώμη, έχει ταυτότητα με “Χ.Ο.”, πάει να πει ότι όντως είναι; Εσύ δηλαδή δηλώνεις την πίστη με το χαρτί σου και όχι την συμπεριφορά σου! Γνήσιος πρώην χωροφύλακας!

 3. Άρχισαν πάλι οι προσωπικές επιθέσεις κ. Επισκέπτα και λυπάμαι πολύ που τώρα σας πείραξε η αναφορά μου στον Χριστιανισμό.
  ΜΑΛΛΟΝ γιατί αναφέρθηκα στο προσφιλές σας ΣημιτοΛαλιώτικοΠΑΣΟΚ του 2000 .
  Αλλά όσα ανέφερα έγιναν . ΚΑΙ
  αυτά που γράφετε τώρα Ας τα είχατε γράψει τότε -εσείς και όσοι άλλοι- στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, το αμοιβαίο κεφάλαιο όλων μας .
  ΚΑΙ ΝΑΙ.
  ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΟΥ ΠΙΣΤΗ ΠΑΝΤΟΥ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΑΙ ,ΣΤΑΥΡΟΚΟΠΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΟΜΙΛΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ- ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ,Η, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, Η, ΑΘΕΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
  ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝ0ΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΜΦΑΓΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΣΜΟ .
  ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΣΑΥΤΟΥΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ .
  Καλό Σαββατοκύριακο.
  Υ.Γ Ελπίζω να διαβάσουν πολλοί το άρθρο και φυσικά τα σχόλια .

  • Τι να πει κανείς όταν ο άλλος έχει IQ ραδικιού και δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει. Είπα εγώ ότι δεν έγιναν; Πού; Διάβασε τι γράφω και άσε τις παπαρολογίες.

   Τον Σημίτη στηρίζουν αυτοί που στηρίζουν και τον μαθητή του, τον Κούλη. Ακόμη δεν έχεις καταλάβει και ούτε πρόκειται τα πολιτικά μου πιστεύω, καθόλου περίεργο για έναν μπουνταλά, που καταλαβαίνει μόνον από κοπάδι. Ούτε έχεις καταλάβει ότι με τον μανδύα τής ΝΔ σε κυβερνά σήμερα το “εκσυγχρονιστικό” ΠαΣοΚ, με όλα του τα όργανα (π.χ. ΕΛΙΑΜΕΠ) εν δράσει.

   H πίστη είναι προσωπικό θέμα τού καθενός και δεν έχει να κάμει με τον πατριωτισμό, καθ’ ότι ο Χριστός δεν χώριζε πατρίδες, φυλές και έθνη. Εγώ αναφέρθηκα στο εντελώς άσχετο παράδειγμα των ταυτοτήτων που ανέφερες κι εξήγησα γιατί. Εξήγησα επίσης ότι είσαι μόνο στα χαρτιά και όχι στην συμπεριφορά χριστιανός, διότι δεν έχεις καν ιδέα τι είναι αυτό. Τη γαϊδουριά σου απέναντι στην Μ.Π. την έκανες γαργάρα και … δεν ήταν πολύ χριστιανική. Για κάποιους σαν κι εσένα είπε ο Χριστός το “ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί …”, με την διαφορά ότι αυτοί καταλάβαιναν πολύ καλά τι τούς έλεγε, ενώ εσύ μάλλον δεν καταλαβαίνεις.

 4. ᾿Ορθοδοξία, ὅπως καταλαβαίνω, εἶναι ἡ ἀλήθεια καί ὁ κανόνας, ἡ ἀλήθεια τῆς ἀντιμετώπισης τοῦ ἑαυτοῦ σου, τῆς θέασης τῆς ψυχῆς σου, τῶν σκέψεών σου, τῶν πράξεών σου, διαχρονικά καί εἰδικά κάθε στιγμή.
  Οἱ Ἅγιοι εἶναι ἱστορικά πρόσωπα, σέ συγκεκριμένο τόπο καί χρόνο, βοηθοί ὅσων πιστεύουν, ἀλλά δέν ἀλλάζουν τήν ἀλήθεια τῆς ἀντιμετώπισης τοῦ ἑαυτοῦ σου, βοηθοῦν καί προστατεύουν.
  Ἡ ὁποιαδήποτε ἀλλοίωση σέ πρόσωπα, γεγονότα, πράξεις ἤ σκέψεις ἄλλων δείχνει τουλάχιστον ἀνωριμότητα.
  Ἄς μελετήσουμε καί τό ἄρθρο πού εἶναι ἀνηρτημένο στίς ᾿Ανιχνεύσεις «Η δειλία ενός στοχαστή» τοῦ συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη, πού δείχνει τόν δικό του τρόπο ἀνάγνωσης σέ σημαντικά ζητήματα Χριστιανισμοῦ.

 5. Κατ’αρχάς χαίρομαι ,που μας διάβασαν μέχρι τώρα1180 συνέλληνες και συνελληνίδες και -θα μας διαβάσουν και άλλοι – αλλά λυπάμαι ,που με αφορμή την αναφορά μου στο θέμα που δημιουργήθηκε με την αναγραφή του θρησκεύματος μας στις ταυτότητες το 2000 ,γράψατε εσείς κ.Επισκέπτα – η κυρία Ελένη Π. φιλοσοφεί – όσα γράψατε εις βάρος μου.
  Δεν θέλετε να ομολογείτε την χριστιανική σας Πίστη -δικαίωμά σας- αλλά γιατί αρνείστε αυτό το δικαίωμα στα 3000.000 εκατομμύρια των Ελλήνων-μεταξύ των οποίων και σε μένα- που τότε δήλωσαν με την υπογραφή τους ότι θέλουν να ομολογούν δημοσίως στην χριστιανική Ελλάδα την πίστη τους στον Ναζωραίο .Εκατομμύρια μαρτύρησαν γιαυτό .
  Στα διαβατήρια που τα χρησιμοποιούμε στο εξωτερικό ουδέποτε αναγραφόταν το θρήσκευμα και ουδέποτε η θρησκεία-εκκλησία το έκανε θέμα.
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ Ο Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΙΑ ΤΟΥ Κ.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΣ;;;;;;
  Καταλήγοντας συμπεραίνεται ότι για εσάς κακώς το έθεσε το θέμα ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Χριστόδουλος ,-να διαβάσετε (αν δεν είχατε ακούσει) τους θερμούς πατριωτικούς; και χριστιανικούς λόγους του-.
  Οι αντίθετοι τότε εντάχθηκαν-και συνεχίζουν – στην ΣημιτοΠασοκική εμμονή , που δογμάτισε -πολιτικός και προοδευτικός ντε- ότι η πίστη στην Ορθοδοξία είναι προσωπική υπόθεση του καθενός .
  ΑΛΛΑ μήπως έτσι και η πίστη-στην Πατρίδα και σε άλλες αξίες της οικογενειακής και κοινωνικής μας ζωής είναι προσωπικές -κρυφές- υποθέσεις;;;
  ΚΑΙ
  αυτό μας αρκεί την σήμερον ημέραν που απειλούμαστε από τον αθεισμό και τον μουσουλμάνο γείτονα και τους μουσουλμάνους προσφυγομετανάστες ;;; .
  Υ.Γ Για τις δοξασίες του κ.Σημίτη ,των ίμίων ,της Μαδρίτης και του Ελσίνκι θα μιλάμε τώρα;;;

  • Ως συνήθως, δεν κατάλαβες τίποτε και είναι κουραστικό να εξηγώ τα αυτονόητα. Σεντόνια, για τα οποία μέμφεσαι άλλους, αλλά από ουσία μηδέν. Διάβασες το άρθρο; Κατάλαβες τι λέει; Πολύ αμφιβάλλω. Για το ΕΔΑΔ, όργανο κι αυτό τού τσίρκου, που λέγεται ΕΕ, γράφει. Η φράση ” Ο δικηγόρος των Pussy riots έγινε μετά δικαστής στο ΕΔΑΔ”, όπως και η τελευταία παράγραφος με τούς αστερίσκους, θα έπρεπε να να σε είχαν προβληματίσει, αλλά πού …

 6. Επειδή συνεχίζουν να μας διαβάζουν -μέχρι τώρα 1277-θα σας γράψω εγώ τι κατάλαβα για εσάς ,αγαπητέ κ. Επισκέπτα,
  Αφού στηρίζετε και τα αντιρατσιστικά , εκσυγχρονιστικά και αντιχριστιανικά-αντιεκκλησιαστικά ”καμώματα” της 2ης τετραετίας του Σημίτη ,είστε ένας από τους διαχρονικά υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ ,οι οποίοι μετά το 2012 διεσπάρησαν και έκτοτε όντας αντιΝεοδημοκράτες καταφέρονται εναντίον των πρωθυπουργών με το επίθετο Καραμανλής και Μητσοτάκης.
  Εδώ σας πήρε χρόνια για να καταλάβετε ότι την αισχίστη- και κατά τον κ.Σαββίδη -Συμφωνία των Πρεσπών την υπέγραψε ο κ.Κοτζιάς ,με την στήριξη των ΤσιπροΚαμμένων του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τι να λέμε και να γράφουμε .
  Ασχέτως αυτών εύχομαι να είστε καλά.
  ΚΑΙ επειδή αρχίζουν οι εορταστικές εκδηλώσεις της ενδοξότερης γιορτής του περασμένου αιώνος -της ανάμνησης του ΟΧΙ του Μεταξά το ’40 στον φασίστα Ιταλό -,ας ομοφρονήσουμε όλοι οι Έλληνες να το ξαναπούμε με οποιονδήποτε πρωθυπουργό και τώρα στον ιταμό μουσουλμάνο Τούρκο, με κραταιό στήριγμα για όλους μας την Ελληνορθοδοξία ,που και νεκρούς ανασταίνει .,

  • Εύχομαι να σε διαβάζουν πολλοί, ώστε να σκορπάς παντού το γέλιο, όπως συνήθως κάνεις. Αλλά στην ψυχολογία δεν σε φτάνει ούτε ο Freud. Από πού βγαίνει το συμπέρασμα π.χ. ότι “μού πήρε χρόνια να καταλάβω” κλπ. Πρέπει να είχα κάπποτε στηρίξει την συμφωνία, ή όχι;

   Ου γαρ έρχεται μόνον, αλλά άμα κανείς το έχει κι από δικού του, άστα να πάνε.

 7. Αγαπητέ κ.Φερώνυμε το τι πραγματικά είναι η Ε.Ε το γνωρίζουν όλοι οι λαοί των κρατών-μελών της -και ο ελληνικός- εδώ και 65 χρόνια- ο ελληνικός 41- και το εγκρίνουν κάθε τέσσερα χρόνια με τις κυβερνήσεις τους και τις κυβερνήσεις αλλά κ. ΤσιπροΚαμμένου ,που το 2015 έκαναν την καθιερωθείσα διεθνώς από τότε κωλοτούμπα.
  Βλέπουμε τι κάνουν μετά το ΒΡΕΧΙΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  Ποιοι και πως την οραματίστηκαν και την οργάνωσαν -πάντα οι προθέσεις και σκοποί διαψεύδονται – και σίγουρα δεν είναι το τέλειο-άγνωστη λέξη για κάθε οργάνωση και ανθρώπινη ενέργεια -και εγώ αυτήν την Ε.Ε του ΕΔΑΔ σχολίασα αρνητικά ,αλλά δεν την απορρίπτω και επιμένω στην Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπεία μας ,την οποίαν όπως θα είδατε την απορρίπτει μετά βδελυγμίας ο κ.Επισκέπτης- μόνος αυτός-και με ”στολίζει” με ό,τι ”κατεβάσει η γκλάβα του”.
  Εδώ που τα λέμε ένα σχόλιο γιαυτές τις ύβρεις του θα ήθελα και από εσάς ,που ”αντιλέγετε” χωρίς να βρίζετε ,για να μη νομίζει ότι τον χειροκροτούν όλοι οι αναγνώστες όπως τον κ.Πολάκη με το απύλωτο στόμα του οι Συριζοφύλακες και οι καταθλιπτικοί καταστροφολόγοι και υβριστές των άλλων κομμάτων και οι δηλώνοντες ακομμάτιστοι -τώρα πια-,όπως ο κ.Επισκέπτης.
  ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΆΔΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
26,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα