Ευρωπαϊκή άμυνα με τέσσερις χώρες εισηγείται η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας

6/2/17 | 0 | 0 | 383 εμφανίσεις

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Ιl Messaggero» η Ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι αναφέρεται σήμερα στη δυνατότητα ενισχυμένης συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας ανάμεσα σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Γαλλία.

«Ο πυρήνας των χωρών που κινήθηκε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς την κοινή άμυνα -δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία- πρέπει να επεξεργασθεί ενισχυμένες συνεργασίες οι οποίες να προάξουν ακόμη περισσότερο τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί. Η περαιτέρω επένδυση των χωρών αυτών προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα παρακινήσει θετικά και τις υπόλοιπες», υπογραμμίζει η Πινότι.

Η Ιταλίδα υπουργός δηλώνει αισιόδοξη πως η συμφωνία συνεργασίας της Ιταλίας με τη Λιβύη θα μειώσει τα μεταναστευτικά ρεύματα, και δηλώνει πως «όσοι ζητούν να εφαρμοσθεί ναυτικό μπλόκο, λαθεύουν». «Όλες οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην παράτυπη μετανάστευση, θα έπρεπε να στηρίξουν το σχέδιο αυτό και να μας βοηθήσουν», προσθέτει η Ρομπέρτα Πινότι. Παραδέχεται, βέβαια, πως «είναι μη ρεαλιστικό να πιστεύει, κανείς, ότι θα περάσουμε από 181.000 μετανάστες και πρόσφυγες του 2016, σε μηδενικό αριθμό», αλλά εκτιμά ότι «μια δραστική ή τουλάχιστον σημαντική μείωση είναι εφικτός στόχος». Τονίζει, επίσης, ότι «περιμένει να δοθεί χέρι βοήθειας τόσο από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όσο και από μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Σχετικά με την πρόσφατη επαναλειτουργία της ιταλικής πρεσβείας στην Τρίπολη, τέλος, η υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Τζεντιλόνι υπογραμμίζει: «Δείξαμε θάρρος, είμαστε η πρώτη χώρα η οποία έκανε το βήμα αυτό. Το συγκεκριμένο άνοιγμά μας στον διάλογο δεν αφορά μόνον την Τρίπολη αλλά ολόκληρη τη Λιβύη».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    18/9/20 | (0 σχόλια)
    Αθανάσιος Έλλις 17.09.2020 • 21:40 μμ  Αντιμέτωπη με την απειλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα οικοδομεί διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες οι οποίες δεν περιορίζονται στη διπλωματία, αλλά εκ των πραγμάτων αφορούν και στους εξοπλισμούς. Στο ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας