Ευγνωμοσύνη Ζ.Ζαεφ σε Κ.Μητσοτάκη για την στάση του στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών: «Σε ευχαριστώ για όλα»

16/9/20 | 5 | 1 | 301 εμφανίσεις

Ζ. Ζάεφ: «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη χώρα μου. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε.

​Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας μου. Όσα έχει κάνει απ’ όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τα Σκόπια.» 

Να σημειωθεί πως ο κ.Ζάεφ, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και αύριο θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Ερώτηση: Ποια είναι η σχέση σας με τον Κ. Μητσοτάκη; 

Ζ. Ζάεφ: «Έχουμε επικοινωνήσει μερικές φορές για να ανταλλάξουμε απόψεις, κυρίως για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ήταν η εποχή που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συζητούσε για τα Σκόπια και ο πρόεδρος Μακρόν δεν ήταν πολύ θετικός. Επικοινωνήσαμε επίσης όταν ελήφθησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και μου εξήγησε ότι η επιστημονική επιτροπή της Ελλάδας είναι αυστηρή, ότι δεν ήταν πολιτικά τα μέτρα που ελήφθησαν.»

https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/915373_eysima-zzaef-se-kmitsotaki-edose-mahes-gia-emas-mahes-gia-eyropaiko-mas

Category: Ειδησεις

( 5 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Κούλης says:

  Μη τα λες έτσι ξεκάθαρα, ρε Ζόραν, γιατί μού χαλάς το παραμύθι, που τούς ταΐζω, πως τάχα ήμουν αντίθετος και τρίχες κατσαρές.

 2. 2
  Σ.Α.Ν. says:

  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ -σε βέβαιη μάλλον απάντηση του προς τον κ.Ζάεφ και στον πρώτο σχολιαστή.
  Τι να σου κάνω που προσπάθησα δυο φορές στη Ελληνική Βουλή να μη σου ”πωλήσει” το ενδοξότερο μας όνομα και τις ανύπαρκτες ιστορικως υπηκοότητα και γλώσσα ο φίλτατός σου κ.Τσίπρας .Τώρα ”δεν μπορώ να σχίσω το Συμβόλαιο -Συμφωνία των Πρεσπών -και ούτε κιόλας το είχα υποσχεθεί -,όταν μάλιστα από την επομένη της Συμφωνίας σας έβαλαν στο ΝΑΤΟ με το καινούργιο σας όνομα.
  Θα σας δίναμε και εμείς κάποιο όνομα ύστερα από 27 χρόνια ,αλλά -σας άρεζε, δεν σας άρεζε θα ήταν -ας πούμε-το αρχαίο Δαρδανία,ή, το Δημοκρατία της Κεντρικής Βαλκανικής ,ή, όποιο άλλο θέλατε εκτός της Βόρειας Μακεδονίας ,αλλοιώς ”γιοκ” ΝΑΤΟ και τα υπόλοιπα. Κάτι ανάλογο δεν ζήσατε το 2008;;;.
  Μη μου πείτε κ.Ζάεφ ότι οι Αλβανοί είναι Μακεδόνες ,όταν αυτοαποκαλούνται συνέχεια μόνο Αλβανοί και ομιλούν την Αλβανική γλώσσα.
  Εν τέλει ας όψονται οι δικοί μας κ.κ.Τσίπρας,Κοτζιάς , Καμμένος , Θεοδωράκης και άλλοι που θα τους ”περιποιηθεί” δεόντως η Ελληνική Ιστορία.
  Κι όχι πολλά-πολλά με την ένδοξη Ιστορία των μοναδικών Μακεδόνων ,που ανέκαθεν ήσαν Έλληνες.

 3. 3
 4. 4
  Σ.Α.Ν. says:

  Ελπίζω η αρθρογράφος του άρθρου”ως ευ παρέστης του Κυριάκου προς τον Ζάεφ” κ.Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου ,συγγραφέας) να διαβάσει την ”απάντηση” του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον κ.Ζάεφ ,που έγραψα στο το σχόλιο μου και να επανέλθει στις ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ.

  • 4.1
   Επισκέπτης says:

   Τι να διαβάσει, τις ανοησίες που γράφει ένα ανώριμο 77χρονο;

   Προφανώς εκείνη, όπως και κάθε σοβαρός και ώριμος άνθρωπος, διαβάζει τι έγινε και όχι τι θα ήθελε ο χ τυχών να είχε πει ο Μητσοτάκης. Μα τι διάολο, κουκούτσι μυαλό και ίχνος σοβαρότητας δεν έχεις;

   Είναι ή όχι γεγονός η παρέμβαση Μητσοτάκη στον μακρόν να άρει το βέτο για την είσοδο στην ΕΕ προς Αλβανία, το οποίο έπληττε και τα Σκόπια;

   Είναι λοιπόν, ή όχι αλήθεια τα λόγια τού Ζάεφ “Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη χώρα μου. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος”;

 5. 5
  Σ.Α.Ν. says:

  ”Πως να δώσεις βάση” στην πεντάδα των σχολιαστών και στην κυρία δημοσιογράφο -συγγραφέα ,-που φως φανάρι-διεκδικούν θέση στο επόμενο Κοινοβούλιο με αντικυβερνητικές κορώνες και χωρίς αντικείμενο και σε φαντασιώσεις τους;;;.
  Αγωνίζονται ,αλλά αγνοούν την ελαχίστη θεαματικότητά τους ,πλην γνωρίζουν πολύ καλά και την ύπαρξη μη σκεπτομένων Ελλήνων ,ιδιαίτερα από το 1981 μέχρι το 2015. Κάτι είναι ανίκητο, γνωρίζουν πολλοί.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  1/12/20 | (1 σχόλια)
  Νίκος Χ. Βαρσακέλης Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης barsak@econ.auth.gr Μετα το καλοκαίρι, και ειδικά μετά τον Οκτώβριο, η δημόσια συζήτηση και η συμπεριφορά πολιτών, πολιτικών και κομμάτων μου έφερε στον νου το ποίημα του αείμνηστου συνάδελφου Μελέτη Θεοφίλου: Λέω να ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας