Ετοίμαζαν αιματοχυσία: Ένα πολυβόλο και τρία κιλά εκρηκτικών βρέθηκαν στη Μασσαλία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 EPA, DAVID ROSSI OFFICIALS FACES PIXELATED BY SOURCE FRANCE OUT APRIL 18, 2017

Ένα πολυβόλο, δύο περίστροφα και τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TATP ήταν μεταξύ των όπλων που βρέθηκαν σε ένα διαμέρισμα στη Μασσαλία από αστυνομικούς που απέτρεψαν μια τρομοκρατική επίθεση που επρόκειτο να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν από τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε απόψε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Οι δύο Γάλλοι που συνελήφθησαν στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, είχαν επίσης στην κατοχή τους μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και προπαγανδιστικό υλικό των τζιχαντιστών.

Οι ύποπτοι, ο Κλεμάν Μπ. 22 ετών και ο Μαχιεντίν Μ. 29 ετών, είναι και οι δύο Γάλλοι υπήκοοι. Φέρονται ότι προετοιμάζονταν για “μια βίαιη ενέργεια, άμεσα, στο γαλλικό έδαφος, αλλά δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε με ακρίβεια την ημέρα και τον ή τους στόχους”, πρόσθεσε ο Μολέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι δύο Γάλλοι γνωρίστηκαν στη φυλακή όπου μοιράζονταν το ίδιο κελί. Ήταν γνωστοί στις αρχές που πίστευαν ότι είχαν ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Σύμφωνα με τον Μολέν, στο σπίτι του ενός είχε βρεθεί παλαιότερα ένα λάβαρο του Ισλαμικού Κράτους ενώ ο δεύτερος πιστεύεται ότι διατηρούσε δεσμούς με έναν τζιχαντιστικό πυρήνα στο Βέλγιο. Στο διαμέρισμα των δύο νεαρών στη Μασσαλία, εκτός από την TATP, μια εκρηκτική ύλη που προτιμούν οι τζιχαντιστές, βρέθηκαν μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα, πολλά όπλα και πυρομαχικά.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στη Μασσαλία ως ύποπτοι για επίθεση στη διάρκεια των εκλογών 18/04/2017 21:30 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP Παρίσι, France
Πηγή: Ετοίμαζαν αιματοχυσία: Ένα πολυβόλο και τρία κιλά εκρηκτικών βρέθηκαν στη Μασσαλία http://mignatiou.com/2017/04/etimazan-ematochisia-ena-polivolo-ke-tria-kila-ekriktikon-vrethikan-sti-massalia/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα