Ερχεται ανασχηματισμός -Ο Μπίστης, ο Ραγκούσης και τα μυστήρια Αντώναρου

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ορισμός νέας στρατιωτικής ηγεσίας από το ΚΥΣΕΑ και αναπλήρωση των κενών στο κυβερνητικό σχήμα αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κι αν τα στρατιωτικά θέματα έχουν τη δική τους -σχετική- αυτοτέλεια, οι επιλογές προσώπων που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να καλύψει το κενό των υπουργών που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ πιθανότατα θα αποτελέσουν μέρος του πολιτικού σχεδίου που ξεδιπλώνει το Μαξίμου στη «μετά Καμμένο» εποχή, για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου που με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ θα αντιπαρατεθεί με τη ΝΔ.

Ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να προχωρήσει σε «βαθύ» ανασχηματισμό για ένα κυβερνητικό σχήμα «εκλογικής μάχης» ή απλά θα επιλέξει να αξιοποιήσει πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς που δεν θέλουν συμπόρευση με τη ΝΔ, ή ακόμα και από τον συντηρητικό χώρο, που διαφωνούν με τις επιλογές Μητσοτάκη.

Πληροφορίες θέλουν πάντως τον κ. Τσίπρα να προχωρά σε τέτοια ανοίγματα. Είναι χαρακτηριστικές οι τοποθετήσεις του Νίκου Παππά, ότι δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλά με όλους, με στόχο τη συγκρότηση νέων προοδευτικών πλειοψηφιών. Εκτίμησε μάλιστα -όταν ερωτήθηκε για τα πιθανά ανοίγματα- ότι ο κάθε ανασχηματισμός έχει πολιτικό πρόσημο.

Πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ

Το πολιτικό φλερτ με τον υπουργό των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, Γιάννη Ραγκούση, παραμένει σταθερό τον τελευταίο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί έσπευσαν πριν από τον προηγούμενο ανασχηματισμό να πουν ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα μπει στην κυβέρνηση. Μπήκε τελικά η πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Αξιόπιστες πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι το πιθανότερο είναι να δούμε τον Γ. Ραγκούση να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και όχι να αναλαμβάνει τώρα υπουργείο.

Άλλο πρόσωπο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ το όνομα του οποίου συνδέουν με τις αλλαγές το κυβερνητικό σχήμα, που θα σηματοδοτήσουν άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά, είναι ο καθηγητής Χάρης Παμπούκης, επίσης υπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Για την ώρα ο κ. Παμπούκης (πρώην γ.γ του υπ. Εξωτερικών, υπουργός Επικρατείας, καθηγητής του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου Διεθνών Συναλλαγών) μετέχει στο επιστημονικό συμβούλιο του υπουργείου Εξωτερικών και έχει υπερασπιστεί τα κέρδη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόσωπα, πάντως, που οι πληροφορίες τα θέλουν να αξιοποιούνται σε ενδεχόμενο ευρέος ανασχηματισμού θα πρέπει να τα αναζητήσει κανείς στην εκδήλωση για την προοδευτική συμπαράταξη με αφορμή τις Πρέσπες, που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής και είχε κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Μπίστης, που είχε χαρτοφυλάκιο επί διακυβέρνησης Σημίτη, μετέχει ενεργά σε συζητήσεις για τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών και τη συγκρότηση προοδευτικού πόλου, ενώ έχει τοποθετηθεί και δημόσια.

Η αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, για μια σειρά από πρόσωπα όπως ο κ. Μπίστης, άρει τα εμπόδια και ανοίγει τον δρόμο για τη σύγκλιση των σοσιαλιστών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε στο επόμενο διάστημα να αξιοποιηθεί με τοποθέτησή του στη κυβέρνηση.

Το μυστήριο με Αντώναρο

Και ενώ όλοι αναζητούν με ενδιαφέρον τα στελέχη που πιθανότατα θα βολιδοσκοπήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να σηματοδοτήσει το άνοιγμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μια νυχτερινή βόλτα στο Μέγαρο Μαξίμου του κυβερνητικού εκπροσώπου επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή τροφοδότησε κι άλλα σενάρια.

Ο νυχτερινός επισκέπτης στο Μαξίμου Ευάγγελος Αντώναρος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το ποιον συνάντησε. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κόκκος αληθείας» στα σενάρια που τον θέλουν είτε να υπουργοποιείται είτε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ερωτήθηκε, όμως, αν συνάντησε τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «οι πολιτικοί μπορούν να κάνουν συναντήσεις» και επανέλαβε ότι προχωρά με νέα πολιτική κίνηση.

Ήδη, πάντως, στην κυβέρνηση υπάρχει συντηρητική συνιστώσα, που αποτυπώνεται στα πρόσωπα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της Κατερίνας Παπακώστα.

Το Μέγαρο Μαξίμου / Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή: iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μηπως μετα την κυρωση της Συμφωνιας και την υπογραφη της απο τον συνταγματικως ”σταυρωμενο” Προεδρο της Δημοκρατιας, -που το ΑνδρεοΠασοκ μαζι με τις τοτε και σημερα λοιπες ”Δημοκρατικες” Δυναμεις του αφηρεσε απο το 1985 το δικαιωμα να προκηρυσσει εκλογες, οταν μετα και απο εισηγηση Ειδικου Συμβουλιου διαπιστωνεται(οπως τωρα) οτι υπαρχει δυσαρμονια μεταξυ της Κυβερνησεως και του λαου – προκηρυξει εντος του Φεβρουαριου – ο αφεντης πρωθυπουργος κ. Τσιπρας- προωρες εκλογες ΚΑΙ για να αφησει την ψηφιση του Πρωτοκολλου εισοδου στο ΝΑΤΟ των Σκοπιων στην επομενη κυβερνηση ,- που δεν θα ειναι δικη του -ΚΑΙ κυριως για να μη υποστει ραγδαια φθορα λογω των προβληματων που θα αναφυονται καθημερινως ,ιδιως στην Βορειο Ελλαδα στους κατοικους των τριων ιστορικων Περιφερειων με το γλυκυτερο ονομα της ξακουστης Μακεδονιας, που ειναι γεματη απο μνημεια και ταφους Ελληνων για την διατηρηση της ως -οπως ηταν παντα- μονακριβης θυγατερας της Ελλαδος μεχρι την κυρωση αυτης της Συμφωνιας;;;.
    Σιγουρα θα επιδιωξει να εμπλεξει-για να ”βρωμισει” και οσους δεν ψηφισουν αυριο αυτην την Συμφωνια -ιδιως την Νεα Δημοκρατια – για να εχει καποια κατανοηση απο την αυστηρη Ιστορια , που ειδικα τωρα εγραφη και δεν θα παραγραφει και ουτε θα διαγραφει,αλλα και ουτε θα αμφισβητηθει -οπως το 1922 μετα την εκτελεση των εξη -γιατι εδω και ενα χρονο την ”απολαυσαν” τα ανυπαρκτα υπερ και τα πολλα κατα και τα νηπια ακομη ,-ιδιως μεσω του Διαδικτυου και των τηλεορασεων -,αλλα και απο τους τονους των αρθρων και σχολιων που κατεγραφησαν με λογικη καικυριως τον πονο της νεκροπομπης και του αποχαιρετισμου της μεγαλυτερης αδελφης ολων των περιοχων της Ελλαδος.
    Δεν ξερριζωνονται ευκολα τα πατριωτικα συναισθηματα και βιωματα ,αγαπητοι μου , εκτος του οτι θα ”βογγουν” αμβωνες και βηματα ομιλητων σε καθημερινη βαση σε ολη την Βορειο Ελλαδα, γιατι το πενθος θα κρατησει πολλα χρονια και αν ακομη ακουσθει πολυ συντομα το ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ απο τους κ.κ.κ. Τσιπρα, Καμμενο και Κοτζια , που μπορει και να μας αφησουν ΓΕΙΑ, για τα ξενα .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα