Ερντογάν: Υλοποιούμε τη συμφωνία με Ρωσία και Ιράν – Εισβάλαμε στη Συρία για να μη γίνει ο Κουρδικός Διάδρομος  

9/10/17 | 0 | 0 | 902 εμφανίσεις

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία υλοποιεί τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Ρωσία και το Ιράν, για τη μείωση της βίας στην επαρχία Ιντλίμπ, βορείως της Συρίας, με τη σύμπραξη των μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
“Τώρα υλοποιούμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην Αστάνα για το Ιντλίμπ,” τόνισε ο Ερντογάν αναφερόμενος σε μια συμφωνία που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν.
Ο ίδιος, είπε ότι αν η Τουρκία δεν αναλάμβανε δράση “βόμβες θα έπεφταν στις πόλεις μας. Οι προσπάθειες μας στο Ιντλίμπ συνεχίζονται, σε συνεργασία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα την στιγμή αυτή,” δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματος AKP, στη Νικόπολη, δυτικά της Τουρκίας.
Επίσης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν υποχρεωμένη να εισβάλει στη Συρία, για να αποτρέψει τη δημιουργία του Κουρδικού Διαδρόμου, που θα έβγαζε τους Κούρδους στη Μεσόγειο.
Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι απέφυγε να αναφερθεί σε συμφωνία και της Συρίας, η οποία από την πλευρά της τηρεί σιγή ιχθύος, προφανώς υπό το βάρος της “συμμαχίας” με τη Ρωσία!
Πηγή: ΚΥΠΕ/infognomon.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    14/6/21 | (2 σχόλια)
    του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ (Φωτ.: EPA) Λίγο πριν πεθάνει ο σημαντικός γεωπολιτικός της εποχής μας Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι έγραψε ένα ιστορικό κείμενο. Έθεσε το ερώτημα με ποιόν θα συμμαχήσουν οι ΗΠΑ, με τη Ρωσία κατά της Κίνας ή με την Κίνα κατά της ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο