Ερντογάν σε Τραμπ: Δεν θα δεχθούμε να εξοπλίσουν οι ΗΠΑ τους Κούρδους της Συρίας [εικόνες]

17/5/17 | 0 | 0 | 523 εμφανίσεις
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ
Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Αγκυρα, υποδεχόμενος τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιδρά στο αμερικανικό πλάνο να εξοπλίσει Κούρδους μαχητές στη Συρία. Ωστόσο ο «πάγος δεν έσπασε».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα έχει «μακρές και παραγωγικές» συζητήσεις με τον Τούρκο ομόλογό του, τον οποίο υποδέχθηκε στο Οβάλ Γραφείο τρεις ημέρες πριν ταξιδέψει ο ίδιος στη Μέση Ανατολή. «Είχαμε καλή σχέση και θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη», ανέφερε ακόμη. Ομως, ο Ερντογάν από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να συνεργαστούν με το YPG, μία ομάδα την οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και την οποία σκοπεύει να εξοπλίσει ο Τραμπ.

«Είναι απολύτως μη αποδεκτό να θεωρηθεί το YPG ως εταίρος στην περιοχή και θα είναι ενάντια στην παγκόσμια συμφωνία την οποία έχουμε κάνει», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το AFP. «Με τον ίδιο τρόπο, δεν θα έπρεπε ποτέ να επιτρέψουμε σε αυτές τις ομάδες που θέλουν να αλλάξουν εθνικές ή θρησκευτικές δομές στην περιοχή να χρησιμοποιήσουν την τρομοκρατία ως πρόσχημα», πρόσθεσε.

«Σαφώς η νίκη του Τραμπ οδήγησε στη δημιουργία νέων προσδοκιών για την Τουρκία και την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Γνωρίζουμε ότι η νέα αμερικανική διοίκηση δεν θα αφήσει να χαθούν αυτές οι ελπίδες», ανέφερε ακόμη ο Ερντογάν.

«Αντιμετωπίζουμε έναν νέο εχθρό στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και ξανά επιζητούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί», δήλωσε ο Τραμπ.

Παγωμένα χαμόγελα

Τα χαμόγελα πάντως στα πρόσωπα των δύο ηγετών – οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά – ήταν μάλλον αμήχανακαι σφιγμένα, όπως αποτυπώνεται και από τις φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: AP Photo/Evan Vucci

Πηγή: Ερντογάν σε Τραμπ: Δεν θα δεχθούμε να εξοπλίσουν οι ΗΠΑ τους Κούρδους της Συρίας [εικόνες] | iefimerida.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    17/1/21 | (2 σχόλια)
    Του Παντελή Σαββίδη Επειδή η εξουσία απομονώνει από το λαό, το ερώτημα αν θέλει να αυτοκτονήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ανεδαφικό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η ομάδα των Συμβούλων του με ορισμένες από τις επιλογές τους δίνουν την εντύπωση ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας