Ερντογάν κατά Μπάιντεν για το Αρμενικό: «Μάθε πρώτα καλά την ιστορία»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Σφοδρή επίθεση του Τούρκου προέδρου κατά του Αμερικανού ομολόγου του

Επίθεση με σκληρά λόγια κατά του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τη γενοκτονία των Αρμενίων. Ο κ. Ερντογάν είπε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν σημασία για την Άγκυρα και συνέστησε στον Αμερικανό ηγέτη πρώτα «να μάθει καλά την ιστορία».

«Οι αξιώσεις των Αρμενίων, που φέρεται να αναγνωρίζονται από τις διοικήσεις διαφόρων χωρών, δεν μας ενδιαφέρουν. Έτσι αντιμετωπίζουμε τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν. Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να μελετήσει και να γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των Αρμενίων. Εμείς είναι δυνατόν να του συγχωρήσουμε την προσπάθειά του να αμφισβητήσει την Τουρκία χωρίς να γνωρίζει αυτά τα πράγματα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Άγκυρα ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Την Κυριακή ο κ. Μπάιντεν απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των Αρμενίων που σκοτώθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Κυριακή ανακοίνωση καταδίκης του κ. Μπάιντεν, ο οποίος χαρακτήρισε και πάλι τα γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία γενοκτονία των Αρμενίων.

Πριν από ένα χρόνο, ο κ. Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αποκάλεσε τα γεγονότα των αρχών του 20ού αιώνα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία γενοκτονία των Αρμενίων. Οι προκάτοχοί του στον Λευκό Οίκο απέφευγαν να χρησιμοποιήσουν τον όρο.

Η Άγκυρα κατηγορηματικά απορρίπτει αυτόν τον χαρακτηρισμό των γεγονότων του 1915 και δηλώνει ότι δεν επρόκειτο για γενοκτονία, αλλά για αδελφοκτόνο πόλεμο, τα θύματα του οποίου ήταν και Αρμένιοι και Τούρκοι.

Πηγή: TASS

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα