Ερντογάν: Η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινάει στα Βαλκάνια και την Κύπρο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Καταγγέλει εμπλοκή ξένου δάκτυλου στις τρομοκρατικές επιθέσεις

Για παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της Τουρκίας έκανε και πάλι λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας την εμπλοκή ξένου δακτύλου στις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχεται η χώρα του.

Στο πλαίσιο αυτό και μιλώντας στα εγκαίνια της νέας γραμμής του μετρό της Αγκυρας, ο κ Ερντογάν δικαιολόγησε τη στρατιωτική επέμβαση της χώρας του κατά του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι η ασφάλεια της Τουρκίας ξεκινάει πέρα από τα σύνορά της, όπως τη Συρία, το Ιράκ, τον Καύκασο, αλλά και τα Βαλκάνια με την Κύπρο.

Αναλυτικά, αφού κατηγόρησε τις χώρες που επικρίνουν την Τουρκία ότι στην πραγματικότητα υποστηρίζουν την τρομοκρατία, είπε πως «όσοι μας κατηγορούσαν στο παρελθόν ότι δεν αντιμετωπίζουμε το Ισλαμικό Κράτος, τώρα μας λένε να μην προχωρήσουμε, να μην περάσουμε τα 20 χιλιόμετρα (στη Συρία)».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε εν τη γενέσει τους τις απειλές κατά της χώρας μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή το εξής: Η ασφάλεια της Τουρκίας δεν ξεκινάει από τη Γκαζιάντεπ αλλά από το Χαλέπι, δεν ξεκινάει από την Αλεξανδρέττα αλλά από το Ιντλίμπ, δεν ξεκινάει από τη Μερσίνα αλλά από την Κύπρο, δεν ξεκινάει από το Αρτβιν αλλά από το Βατούμι, δεν ξεκινάει από τη Θράκη αλλά από τα Βαλκάνια».

“Το Βήμα”
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα