Ερντογάν εκτός ορίων: «Αναξιοπρεπείς όσοι κρύβονται πίσω από τη φούστα άλλων -Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: Shutterstock
26/09/2022  17:58
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο είχε θέμα τη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Ο Ερντογάν είπε ότι η Αθήνα «πρέπει να εγκαταλείψει τις προκλητικές πολιτικές της» και πρόσθεσε ότι η Τουρκία «παρακολουθεί τις προκλητικές ενέργειες και τις παραβιάσεις της Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για ελληνική «προβοκάτσια».
«Οι Έλληνες αξιωματούχοι, που τις εκμεταλλεύονται για πολιτικά οφέλη, θα λογοδοτήσουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας τις προκλητικές του θέσεις, ότι η Ελλάδα δεν είναι «ούτε πολιτικός, ούτε στρατιωτικός, ούτε οικονομικός συνομιλητής μας, ούτε όμοιός μας μπορεί να είναι».

Ο Ερντογάν έκανε λόγο για ένα «επικίνδυνο παιχνίδι τόσο για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες».

«Ενώ ειλικρινά προσπαθούμε να τερματίσουμε τους πολέμους, τις εντάσεις και τις κρίσεις στον κόσμο, ακολουθούμε τα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ισότιμος συνομιλητής μας. Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια για όσους κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων», είπε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που υποκινούν τους Έλληνες πολιτικούς είναι να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για μία ισχυρή Τουρκία», ανέφερε ο Ερντογάν.

«Η ανάπτυξη ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλεί τους Έλληνες και όχι την Τουρκία», είπε επίσης ο Ερντογάν.

«Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για τους ανθρώπους που άφησε να πεθάνουν στη Μεσόγειο», είπε ακόμα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε: «Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Αυτό είναι γνωστό. Δηλώνουμε ότι δεν θα συμβιβαστούμε στο ελάχιστο».

Δείτε την ομιλία Ερντογάν


Διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα -Ηχηρή απάντηση Αθήνας
Την ίδια ώρα, η Άγκυρα καλούσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα για «εξηγήσεις» σχετικά με τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το Anadolu με τεθωρακισμένα σε ελληνικά νησιά.

Η ελληνική πλευρά απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις, καθώς είναι παντελώς αβάσιμες και δεν συνάδουν με το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Σημειώνουν πως ο Έλληνας πρέσβης, Χριστόδουλος Λάζαρης, υπογράμμισε ότι οι ελληνικές θέσεις έχουν αναπτυχθεί ενδελεχώς στις δύο επιστολές που εστάλησαν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

Επίσης, καθιστούν σαφές πως η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρέσβης μας στην Άγκυρα επισήμανε ότι δεν είναι η Ελλάδα η χώρα η οποία απειλεί με πόλεμο τη γείτονά της (casus belli), ούτε έχει συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στα παράλιά της, όπως έχει κάνει η Τουρκία. Ο Έλληνας πρέσβης υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της Ελλάδας, με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου καθώς και τις υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους.

iefimerida.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα