Ερντογάν: Δεν θα υποκύψουμε σε εκβιασμούς στην Αν. Μεσόγειο

30/8/20 | 0 | 0 | 79 εμφανίσεις

Με αναφορές σε «εισβολείς» του ’22κ αι διαμηνύοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, συντηρεί τους υψηλούς τόνους ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, ο οποίος επισκέφθηκε, με αφορμή την σημερινή επέτειο στην Τουρκία, το μαυσωλείο του Ατατούρκ.

«Τα σοβαρά μας επιτεύγματα σε διάφορα πεδία είναι η πλέον ξεκάθαρη ένδειξη της βούλησής μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας», έγραψε ο Ερντογάν στο βιβλίο επισκεπτών.

«Είμαστε αποφασισμένοι», πρόσθεσε, «να μπούμε στο 2023 όπου θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της δημοκρατίας μας, ως ένα πιο δυνατό, πιο ανεξάρτητο και πιο εύπορο εθνος, σε οικονομικούς, στρατιωτικούς, πολιτικούς και διπλωματικούς όρους».

Ειδική αναφορά έκανε και πάλι ο Τούρκος Πρόεδρος στην Ανατολική Μεσόγειο: «Η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα υποκύψει σε απειλές, εκφοβισμούς και σε ρητορική εκβιασμών. Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες».

Νωρίτερα, σε μήνυμά του ο Ερντογάν με αφορμή την «Ημέρα της Νίκης», σημείωσε:

«Με τη νίκη στις 30 Αυγούστου (του 1922),  όλος ο κόσμος έμαθε ότι αυτή η γη θα ειναι η αιώνια πατρίδα μας».

Ο Ερντογάν μίλησε επίσης για «εισβολείς» λέγοντας: «Δεν αποτελεί σύμπτωση πως εκείνοι που προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο και εκείνοι που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα μας πριν από έναν αιώνα, είναι οι ίδιοι εισβολείς».

«Ακριβώς όπως το έθνος μας κατάφερε να νικήσει στον αγώνα για ανεξαρτησία, δεν θα διστάσει ποτέ να αποτρέψει τις επιθυμίες και τις κινήσεις για μια σύγχρονη Συνθήκη των Σεβρών στη Γαλάζια Πατρίδα μας» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και κατέληξε: «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το ζήτημα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/9/20 | (0 σχόλια)
    euro2day.gr/Financial Times Του Chris Giles Ποιες είναι οι διαφορές στα προγράμματα στήριξης που εφάρμοσε η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Τα πλεονεκτήματα της ευρωπαϊκής προσέγγισης και η ανάγκη για στροφή στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δημοσιεύθηκε: 21 Σεπτεμβρίου 2020 - 08:04 Tι πρέπει να προστατεύσουμε ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας