Ερντογάν: Αποφασίσαμε να επικυρώσουμε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Φινλανδό ομόλογό του, Σάουλι Νιινίστο, σχετικά με την επικύρωση του αιτήματος της σκανδιναβικής χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος της εξάλειψης των ανησυχιών μας για την ασφάλεια, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία έγκρισης του πρωτοκόλλου για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στο κοινοβούλιο μας», ανέφερε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα γίνει ισχυρότερο με την ένταξη της Φινλανδίας και έτσι θα παίξει ενεργό ρόλο στη διατήρηση της παγκόσμιας ασφάλειας και σταθερότητας».

Ερντογάν: Το μέλλον της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ συνδέεται άμεσα με τα βήματα που θα κάνει
Αναφορικά με την ένταξη της έτερης σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν σημείωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει τις συνομιλίες της με τη Σουηδία με βάση τις αρχές της συμμαχίας και την προσέγγισή της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει η διαδικασία συνδέεται άμεσα με τα συγκεκριμένα βήματα που θα λάβει η Σουηδία. Δώσαμε τη λίστα με τους 120 τρομοκράτες και τους καλέσαμε να τους εκδώσουν στην Τουρκία. Δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουμε θετικά τη Σουηδία αν δεν μας δώσουν τους τρομοκράτες», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ανέφερε, ακόμη, πως η Τουρκία προσβλέπει στην συνεχιζόμενη και ισχυρή υποστήριξη της Φινλανδίας για την ένταξή της στην ΕΕ.

“https://www.iefimerida.gr/kosmos/erntogan-epikyronei-entaxi-tis-finlandias-sto-nato”

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα